WomanIdol - Η Barbie τιμά την Ημέρα της Γυναίκας Open Lightbox

Η Barbie τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

 • Η Lisa McKnight, Γενική Διευθύντρια και Αντιπρόεδρος της Barbie δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τιμούμε πραγματικά πρότυπα γυναικών υπενθυμίζοντάς τους ότι μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται»

  Η Lisa McKnight, Γενική Διευθύντρια και Αντιπρόεδρος της Barbie δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τιμούμε πραγματικά πρότυπα γυναικών υπενθυμίζοντάς τους ότι μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται»

 • Διαφορετικά επαγγέλματα, διαφορετικές φυλές, διαφορετικές κουλτούρες. Οι γυναίκες-πρότυπα που πρωταγωνιστούν στην εκστρατεία της Barbie

  Διαφορετικά επαγγέλματα, διαφορετικές φυλές, διαφορετικές κουλτούρες. Οι γυναίκες-πρότυπα που πρωταγωνιστούν στην εκστρατεία της Barbie

 • Γυναικεία πρότυπα που εμπνέουν τα νέα κορίτσια να κατακτήσουν τα όνειρά τους

  Γυναικεία πρότυπα που εμπνέουν τα νέα κορίτσια να κατακτήσουν τα όνειρά τους

 • Η Lisa McKnight, Γενική Διευθύντρια και Αντιπρόεδρος της Barbie δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τιμούμε πραγματικά πρότυπα γυναικών υπενθυμίζοντάς τους ότι μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται»
 • Διαφορετικά επαγγέλματα, διαφορετικές φυλές, διαφορετικές κουλτούρες. Οι γυναίκες-πρότυπα που πρωταγωνιστούν στην εκστρατεία της Barbie
 • Γυναικεία πρότυπα που εμπνέουν τα νέα κορίτσια να κατακτήσουν τα όνειρά τους

Φέτος, και ενόψει του κινήματος #metoo και της νέας εποχής που ξημερώνει για τον φεμινισμό, η Barbie επιβραβεύει σπουδαίες γυναίκες του παρελθόντος αλλά και της νέας εποχής -από τη Frida Kahlo μέχρι τη Nicola Adams- συνεχίζοντας να υπογραμμίζει στα νέα κορίτσια ότι μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται!

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε μια άκρως ενδιαφέρουσα εποχή. Ξαφνικά, τους τελευταίους μήνες, ένα κύμα ανανεωμένου φεμινισμού φαίνεται να σαρώνει τη ζωή μας, από τον εργασιακό χώρο μέχρι την εκπαίδευση, αλλά και τη μόδα. Το κίνημα #metoo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας, η πίεση για ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς και η επισταμένη ανάγκη για μεγαλύτερη ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στην κοινωνία, η αναζήτηση εναλλακτικών προτύπων, έχουν έρθει σαν κύμα να σαρώσουν τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Φέτος, και ενόψει της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Barbie τιμά 17 ιστορικά και μοντέρνα γυναικεία πρότυπα από όλο τον κόσμο. Όταν η πλειονότητα των γονέων ανησυχούν για το είδος προτύπων στα οποία εκτίθενται οι κόρες τους, η Barbie ξεκινάει μια συζήτηση γύρω από τη σημασία των θετικών γυναικείων προτύπων και εμπνέει την επόμενη γενιά κοριτσιών.
Συγκεκριμένα, η Lisa McKnight, Γενική Διευθύντρια και Αντιπρόεδρος της Barbie δήλωσε ότι «ως μάρκα που εμπνέει τις απεριόριστες δυνατότητες των κοριτσιών και επειδή γνωρίζουμε ότι τα νέα κορίτσια δεν μπορούν να γίνουν αυτό που δεν μπορούν να δουν, η Barbie παρουσιάζει τη μεγαλύτερη σειρά γυναικείων προτύπων της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας». Προσέθεσε επίσης ότι, «τα κορίτσια ήταν πάντα σε θέση να παίξουν διαφορετικούς ρόλους και επαγγέλματα με την Barbie και είμαστε ενθουσιασμένοι που τιμούμε πραγματικά πρότυπα γυναικών υπενθυμίζοντάς τους ότι μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται».

Οι γυναίκες που τιμά η Barbie είναι:

Η Patty Jenkins, σκηνοθέτης (ΗΠΑ): Η πρώτη γυναίκα που σκηνοθέτησε ταινία άνω των 100 εκατομμυρίων (Wοnder Woman) και έσπασε το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία δράσης σκηνοθετημένη από γυναίκα.
Η Chloe Kim, snowboarder (ΗΠΑ): Πρωταθλήτρια snowboard ασιατικής-αμερικανικής καταγωγής και η νεότερη γυναίκα (17 ετών) που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο snowboarding στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.
Η Bindi Irwin, οικολόγος και ακτιβίστρια (Αυστραλία): Με πάθος για την άγρια φύση, είναι αφοσιωμένη να κάνει τη διαφορά στην επόμενη γενιά παιδιών.
Η Nicola Adams, πρωταθλήτρια πυγμαχίας (Μεγάλη Βρεταννία): Με δυο χρυσά μετάλλια στην πυγμαχία, είναι η καλύτερη μποξέρ στη Μεγάλη Βρετανία και η μόνη γυναίκα στην ιστορία που κατέχει 4 παγκοσμίως αναγνωρισμένους τίτλους.
Η Çağla Kubat, πρωταθλήτρια windsurf (Τουρκία): Mέλος της ομάδας ιστιοπλοΐας και windsurfing της Fenerbahçe, καθώς επίσης και ιδρυτικό μέλος του δικού της σχολείου windsurfing για μικρά παιδιά.
Η Hélène Darroze, βραβευμένη σεφ (Γαλλία): Σεφ τέταρτης γενιάς, με 3 εστιατόρια και 2 αστέρια Michelin.
Η Hui Ruoqi, πρωταθλήτρια βόλεϊ (Κίνα): Δέκατη πέμπτη αρχηγός της εθνικής ομάδας βόλεϊ Κίνας που κέρδισε χρυσό στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέϊρο το 2016.
Η Leyla Piedayesh, σχεδιάστρια και επιχειρηματίας (Γερμανία): Ιρακινή μετανάστρια και ιδρύτρια της σειράς ρούχων lala Berlin.
Η Lorena Ochoa, επαγγελματίας αθλήτρια του γκολφ (Μεξικό): Αθλήτρια, επιχειρηματίας και φανατική υποστηρικτής του αθλήματος του γκολφ στο Μεξικό.
Η Martyna Wojciechowska, δημοσιογράφος (Πολωνία): Τηλεπαρουσιάστρια, συγγραφέας, συντάκτης περιοδικού, σκηνοθέτης και η δεύτερη Πολωνή γυναίκα που κατέκτησε τις Επτά Κορυφές του κόσμου.
Η Sara Gama, ποδοσφαιριστής (Ιταλία): Αρχηγός της Juventus καθώς και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ιταλίας, μέλος του Ομοσπονδιακoύ Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου.
Η Xiaotong Guan, ηθοποιός και φιλάνθρωπος (Κίνα): Πρέσβειρα για την "Παγκόσμια Ημέρα της Ζωής", μια κοινή εκστρατεία του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον, του Διεθνούς Ταμείου για την Προστασία των Ζώων και της Φύλαξης της Φύσης.
Η Yuan Yuan Tan, μπαλαρίνα (Κίνα): Prima μπαλαρίνα και βασική χορεύτρια στο μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο και στο μπαλέτο του Χονγκ Κονγκ.
Η Vicky Martin Berrocal, επιχειρηματίας και σχεδιάστρια μόδας (Ισπανία): Καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας Victoria με συλλογές που περιλαμβάνουν εορταστικές φορεσιές, φορέματα φλαμένκο, ρόμπες, τσάντες και κοσμήματα.

Γυναίκες πρότυπα και πρωτοπόροι

Επιπλέον, η Barbie παρουσιάζει και τρεις κούκλες στη σειρά “Inspiring Women ™” (Γυναίκες Πρωτοπόροι). Αυτές οι κούκλες, εμπνευσμένες από την ιστορία, διατίθενται με πληροφορίες σχετικά με τη συμβολή τους στην κοινωνία και τους αντίστοιχους τομείς τους. Αυτές είναι:
Η Amelia Earhart, η πρώτη γυναίκα αεροπόρος που διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό, καταρρίπτοντας με θάρρος πολλά ρεκόρ της εποχής και γράφοντας αεροπορική ιστορία.
Η Frida Kahlo, Μεξικανή καλλιτέχνης που κέρδισε την αναγνώριση για το μοναδικό στιλ και την προοπτική της, έγινε ακτιβίστρια και πλέον θεωρείται σύμβολο ψυχικής δύναμης.
Η Katherine Johnson, πρωτοπόρος στα μαθηματικά, καταρρίπτοντας τα εμπόδια της φυλής και του φύλου, κατάφερε να ενταχθεί στην ομάδα γυναικών που προσλήφθηκε από τη NASA για να λειτουργήσουν ως «ανθρώπινοι υπολογιστές» για τον υπολογισμό της τροχιάς της πρώτης αμερικανικής επανδρωμένης πτήσης στο διάστημα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Barbie έχει αναγνωρίσει και βραβεύσει γυναίκες για τη συμβολή τους. Στο παρελθόν, γυναίκες όπως η Ibtihaj Muhammad, η Misty Copeland, η Ava DuVernay, η Eva Chen και η Ashley Graham εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “Sheroes” λαμβάνοντας την υψηλότερη αναγνώριση της Barbie, μια μοναδική και προσωποποιημένη κούκλα που φτιάχτηκε για να τιμήσει τον ρόλο τους ως πρότυπα κοριτσιών ανά τον κόσμο.

 Σχετικά άρθρα

Έμπνευση από μία πορεία γυναικών!

Έμπνευση από μία πορεία γυναικών!

To show του Dior για τον επόμενο χειμώνα μας ταξίδεψε σε πορεία ...

Blue Eyes Collection: Μία βραβευμένη συλλογή ελληνικής μόδας

Blue Eyes Collection: Μία βραβευμένη συλλογή ελληνικής μόδας

Μία ενδιαφέρουσα επίδειξη μόδας από μία Ελληνίδα δημιουργό στον ...

H paparazz-ική καμπάνια του Balenciaga

H paparazz-ική καμπάνια του Balenciaga

Η εξαιρετική ως ιδέα και ως εκτέλεση διαφήμιση για τον οίκο για ...

Τα Crocs του Balenciaga έγιναν hit!

Τα Crocs του Balenciaga έγιναν hit!

Με λίγη βοήθεια από τον Demna Gvasalia, τα διάσημα "άσχημα" παπούτσια ...

Η αληθινή ιστορία πίσω από το φόρεμα στο πορτρέτο της Μισέλ Ομπάμα

Η αληθινή ιστορία πίσω από το φόρεμα στο πορτρέτο της Μισέλ Ομπάμα

Ποιες ήταν οι πηγές έμπνευσης για τη σχεδιάστρια αλλά και την ...

Νυφικά sneakers!

Νυφικά sneakers!

Άνεση και κομψότητα μαζί; Τα πιο τρελά όνειρα μίας νύφης για… ...

Μία βουτιά στην πισίνα! Η νέα καμπάνια του Emilio Pucci

Μία βουτιά στην πισίνα! Η νέα καμπάνια του Emilio Pucci

Η Valery Kaufman φωτογραφημένη με τον φακό του Mel Bles κλέβει τις ...Δημοφιλή Θέματα

Φαίνεται ότι φορτίζουμε το κινητό μας με λάθος τρόπο...

Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε τη ζωή της μπαταρίας του τηλεφώνου μας; Δείτε τι λένε οι ειδικοί!

Ολα του σπιτιού περισσότερα...

Χρήσεις των αιθέριων ελαίων που δεν είχατε φανταστεί!

Τα αιθέρια έλαια, σε μυστικές διαδρομές, ώστε να απολαύσουμε τα οφέλη και τις ευεργετικές τους ιδιότητες!

Όμορφες ιστορίες περισσότερα...

Το απόλυτο tip που θα κλέψουμε από τις Ιταλίδες

Ποιο είναι ένα μικρό κόλπο που θα μπορούσαμε να αντιγράψουμε από τις κομψές εμφανίσεις τους; Σας το αποκαλύπτουμε και είναι πολύ εύκολο!

Trendspotting περισσότερα...

Σάλτσα Μπάρμπεκιου: Η πικάντικη ερωμένη!

Δώστε ένταση στα ψητά κρεατικά σας και όχι μόνο με μία πικάντικη και απίστευτα γευστική συνταγή.

Του κόσμου οι γεύσεις περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2018 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas