WomanIdol - Είστε κλειστός χαρακτήρας; Να πώς θα διαπρέψετε στη δουλειά σας! Open Lightbox

Είστε κλειστός χαρακτήρας; Να πώς θα διαπρέψετε στη δουλειά σας!

Είστε κλειστός χαρακτήρας; Να πώς θα διαπρέψετε στη δουλειά σας!

Όλες έχουμε συναντήσει στην καριέρα μας εκείνη την συνάδελφο που καταξιώθηκε στην εταιρεία λίγο πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.  Πολλές φορές αυτό οφείλεται στην έντονη προσωπικότητα του ατόμου, στο "κάτι" ιδιαίτερο που σπάνια συναντάμε και μας γοητεύει στο λεπτό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το μοναδικό εισιτήριο για μια επιτυχημένη καριέρα είναι να είσαι εξωστρεφής.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Εάν είστε από αυτές που μιλάνε λίγο και κοιτάνε χαμηλά, μην απογοητεύεστε! Απλά διαβάστε παρακάτω πώς θα λάμψετε στο γραφείο χωρίς να αλλάξετε την προσωπικότητά σας.

Υιοθετήστε καινοτόμες ιδέες
Σίγουρα ξέρετε ότι το να αναλαμβάνετε δύσκολα projects και να δίνετε λύσεις σε κρίσιμες φάσεις της δουλειάς μπορεί να σας ανοίξει τον δρόμο για προαγωγή. Αλλά εκτός από αυτό, οι εξωστρεφείς χαρακτήρες συνηθίζουν να κατεβάζουν ιδέες μοναδικές και να ακολουθούν τρόπους εργασίας πέρα από τους συνηθισμένους. Εάν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, εφαρμόστε την τακτική "Χ10". Δηλαδή, αναρωτηθείτε: " Τι θα έκανα αν έπρεπε να κάνω αυτή τη δουλειά 10 φορές καλύτερα;" Αυτή η ερώτηση θα σας ωθήσει να σκεφτείτε εναλλακτικούς τρόπους για να προσεγγίσετε μια δουλειά και θα σας βοηθήσει να βάλετε προτεραιότητες στα "προβλήματά" σας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε ότι τελικά μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα απ όσα νομίζετε.

Μην σταματάτε να μαθαίνετε
Για να ξεχωρίσετε στον εργασιακό σας χώρο θα πρέπει να είστε έτοιμη να κάνετε ένα βήμα πέρα από τις αρμοδιότητές σας και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας. Ο μόνος τρόπος για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας είναι να αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα. Σκεφτείτε ότι συνήθως παίρνουν προαγωγή άνθρωποι που κάνουν κάτι διαφορετικό από τους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι είναι καινοτόμοι και πειραματίζονται. Αναλαμβάνουν δύσκολες υποχρεώσεις στη δουλειά τους και δοκιμάζουν νέα πράγματα. Ανοίξτε το μυαλό σας, και δείξτε έτσι ανεξαρτησία και δημιουργικότητα. Δεν θα περάσει απαρατήρητη.
 
Να είστε σε ετοιμότητα
Σε αντίθεση με τους εξωστρεφείς χαρακτήρες, οι εσωστρεφείς συνήθως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να συγκεντρώσουν τις σκέψεις τους. Εάν το λάβετε αυτό υπόψη σας, θα μπορέσετε να είστε πιο έτοιμη την επόμενη φορά στο meeting, και να προσφέρετε ουσιώδη σχόλια όταν χρειαστεί. Πολλές φορές βλέπουμε ότι "νικάει" αυτός που μιλάει πιο δυνατά. Γι΄αυτό, προετοιμαστείτε κατάλληλα από πριν, και έχετε στον νου σας πράγματα που θέλετε να πείτε. Προσπαθήστε να κάνετε το πρώτο σχόλιο στην κουβέντα, θα δείτε ότι ο φόβος σας σιγά σιγά θα εξαφανιστεί.
 
Προωθήστε τα κατορθώματά σας
Στη δουλειά δεν χωράει μετριοπάθεια. Κανείς δεν θα προσέξει την εκπληκτική δουλειά σας, αν είστε συνεχώς χωμένη στο γραφείο σας και δεν αρπάζετε ευκαιρίες να μοιραστείτε με τους συναδέλφους σας τα επιτεύγματα σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να καταλάβετε σε ποιά πράγματα είστε πραγματικά καλή και φροντίστε να το δείξετε στους εργοδότες σας και τους συναδέλφους σας με την πρώτη ευκαιρία.
 
Βρείτε υποστηρικτές
Είναι σημαντικό για τη δουλειά σας να αναγνωρίζετε ποιοι σας αγαπάνε στον χώρο. Όσο κλειστή και να είστε, μην ξεχνάτε να περνάτε χρόνο με τους συναδέλφους σας πέρα από το γραφείο σας, ώστε να χτίσετε μια καλή φήμη. Γνωριστείτε  και επικοινωνήστε με συναδέλφους παλαιότερους από εσάς, οι οποίοι συνήθως είναι πιο ανοιχτοί και θέλουν να βοηθήσουν τους νεότερους. Ρωτήστε τους για τη δουλειά τους και δείξτε πρόθυμη να τους βοηθήσετε. Έτσι, θα σας συμπαθήσουν και θα είναι στο πλευρό σας, όποτε το χρειαστείτε.
 
Αναπτύξτε τη γλώσσα του σώματος
Σίγουρα έχετε ακούσει για την σημασία της πρώτης εντύπωσης. Αλλά εκτός από το να μιλάτε με αυτοπεποίθηση και το να δείχνετε κομψή, σημαντικό ρόλο παίζει η γλώσσα του σώματος. Για παράδειγμα, το να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας θα κάνει τους συναδέλφους σας να σας προσέξουν. Οι άνθρωποι σχηματίζουν εντυπώσεις μέσα στα πρώτα 4 δευτερόλεπτα της γνωριμίας τους μαζί σας. Αυτό σημαίνει ότι όταν πηγαίνετε σε meeting, κάποιοι έχουν ήδη σκεφτεί κάποια πράγματα για εσάς πριν ακόμη καθίσετε. Γι' αυτό, ισιώστε την πλάτη σας, περπατήστε με αυτοπεποίθηση και δείξτε με το σώμα σας ότι βρίσκεστε εκεί και είστε έτοιμη να πάρετε μέρος στη συζήτηση. 

 


Σχετικά άρθρα

Πέντε τρόποι για να ακουγόμαστε πιο επαγγελματίες στο τηλέφωνο

Πέντε τρόποι για να ακουγόμαστε πιο επαγγελματίες στο τηλέφωνο

Απλά βήματα προετοιμασίας και έξυπνων τακτικών για να ...

Οικονομική απιστία; Κι όμως υπάρχει!

Οικονομική απιστία; Κι όμως υπάρχει!

Εσείς, διατηρείτε μυστικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες ...

Σιχαίνεστε τη δουλειά σας; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!

Σιχαίνεστε τη δουλειά σας; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!

Διαβάστε 10 συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες για να βγείτε ...

Εορταστικές αφορμές χαράς!

Εορταστικές αφορμές χαράς!

Οι έξυπνες γυναίκες βγαίνουμε με κάθε αφορμή και βγαίνουμε ...

Χρήσιμες οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα

Χρήσιμες οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα

Δικαιούμαστε το κοινωνικό μέρισμα; Με 6 εύκολα βήματα έχουμε ...

6 τρόποι για να γίνουμε πιο συμπαθείς στον χώρο εργασίας

6 τρόποι για να γίνουμε πιο συμπαθείς στον χώρο εργασίας

Τι κάνουν οι συμπαθείς συνάδερφοι σε ένα χώρο εργασίας και ...

Το χρώμα του χρήματος και πώς θα το φορέσετε

Το χρώμα του χρήματος και πώς θα το φορέσετε

Τα έξι χρώματα πορτοφολιού ή τσάντας που θα σας βοηθήσουν να ...Δημοφιλή Θέματα

Φαίνεται ότι φορτίζουμε το κινητό μας με λάθος τρόπο...

Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε τη ζωή της μπαταρίας του τηλεφώνου μας; Δείτε τι λένε οι ειδικοί!

Ολα του σπιτιού περισσότερα...

Χρήσεις των αιθέριων ελαίων που δεν είχατε φανταστεί!

Τα αιθέρια έλαια, σε μυστικές διαδρομές, ώστε να απολαύσουμε τα οφέλη και τις ευεργετικές τους ιδιότητες!

Όμορφες ιστορίες περισσότερα...

Το απόλυτο tip που θα κλέψουμε από τις Ιταλίδες

Ποιο είναι ένα μικρό κόλπο που θα μπορούσαμε να αντιγράψουμε από τις κομψές εμφανίσεις τους; Σας το αποκαλύπτουμε και είναι πολύ εύκολο!

Trendspotting περισσότερα...

Σάλτσα Μπάρμπεκιου: Η πικάντικη ερωμένη!

Δώστε ένταση στα ψητά κρεατικά σας και όχι μόνο με μία πικάντικη και απίστευτα γευστική συνταγή.

Του κόσμου οι γεύσεις περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2018 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas