WomanIdol - Γυναικείο σώμα: Τι πρέπει να ξέρουμε για τη διατήρηση της υγείας μας! Open Lightbox

Γυναικείο σώμα: Τι πρέπει να ξέρουμε για τη διατήρηση της υγείας μας!

Γυναικείο σώμα: Τι πρέπει να ξέρουμε για τη διατήρηση της υγείας μας!

Μερικές από εμάς διαθέτουμε ένα κρυφό όπλο υγείας, καθώς αισθανόμαστε άμεσα τι συμβαίνει στο σώμα μας, ενώ άλλες πάλι, ακόμα και μέσα από έντονες ενδείξεις δεν μπορούμε να νιώσουμε πως κάτι δεν πάει καλά. Είτε ανήκουμε στη μία, είτε στην άλλη κατηγορία, 5 βασικά σημεία αποκαλύπτουν πώς μπορούμε καταλάβουμε τα προειδοποιητικά σημάδια για να λάβουμε τα μέτρα μας!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Το θαύμα της εμμήνου ρύσης
Οι περισσότερες από εμάς σημειώνουμε την ακριβή ημερομηνία του μηνιαίου κύκλου της περιόδου μας. Όταν η συχνότητα αλλάζει και η περίοδός μας εμφανίζεται γρηγορότερα ή αργότερα, μπορεί να είναι απλά μια ένδειξη σωματικής ή ψυχικής εξάντλησης. Ανωμαλίες στην περίοδο προκαλούνται επίσης, εξαιτίας υπερβολικής άσκησης, αυστηρής δίαιτας ή άγχους. Σε περίπτωση όμως, που η εμφάνιση της περιόδου γίνεται συστηματικά ακανόνιστη, παρουσιάζεται πιο έντονη αιμορραγία σε σχέση με το παρελθόν, πολυήμερη αιμορραγία, εμφάνιση αιμορραγίας μεταξύ περιόδων ή και αιμορραγία μετά το σεξ, τότε πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθούμε άμεσα στον γυναικολόγο μας.
Συμβουλή: Η διατήρηση ενός ημερολογίου για τον κύκλο της περιόδου, καθώς και ειδικότερες σημειώσεις ανά περίπτωση, διευκολύνει περισσότερο από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.

2. Το στήθος μας, μια τρυφερή ιστορία

Έπειτα από τόσες ανακοινώσεις και ενημερώσεις σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, είναι αυτονόητο πως ελέγχουμε τακτικά αυτήν την ευαίσθητη περιοχή του σώματός μας, κάθε ημέρα και μετά από κάθε ντους ή μπάνιο. Το στήθος μας είναι φυσιολογικό να είναι πιο ευαίσθητο κατά τη διάρκεια της περιόδου μας, αλλά εάν αντιληφθούμε κάποια μάζα, αλλαγή στην υφή του δέρματος ή και στην εμφάνιση των θηλών μας, τότε είναι απαραίτητο να ζητήσουμε άμεσα ιατρική συμβουλή. Λόγω διάφορων ορμονικών αλλαγών βέβαια, ο πιο σημαντικός έλεγχος πρέπει να γίνεται αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου μας, δηλαδή περίπου μία εβδομάδα μετά την έναρξή της. Για να έχουμε μάλιστα, ολοκληρωμένη και σαφή άποψη επί του θέματος είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε τη συγκεκριμένη αυτοεξέταση την ίδια ημέρα, κάθε μήνα.
Συμβουλή: Η εξέταση του στήθους γίνεται με κυκλικές κινήσεις, έχοντας ενωμένα τα δάχτυλα των χεριών μας, από το ντεκολτέ μέχρι και κάτω από το στήθος και στις μασχάλες, τόσο με τα χέρια μας σε ανάταση, όσο και αφήνοντας τα χαλαρά, στα πλάγια.

3. Οι ιδιωτικές μας στιγμές στο μπάνιο
Σε αυτό το μέρος, όπου ακόμα και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του, είμαστε όλες μας διαφορετικές! Τόσο όσον αφορά στη συχνότητα των επισκέψεών μας, όσο και στη διάρκειά τους. Η πυκνότητα, το χρώμα ή η μυρωδιά των ούρων και των κοπράνων αποκαλύπτουν εάν είμαστε αρκετά ενυδατωμένες, εάν υποφέρουμε από κάποιο γαστρεντερικό πρόβλημα ή εάν πάσχουμε από κάτι πιο σοβαρό. Σε περίπτωση λοιπόν, που χρησιμοποιούμε το μπάνιο πολύ πιο συχνά και για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ημερών, εάν παρατηρήσουμε αίμα στις κενώσεις των εντέρων ή στα ούρα ή ακόμα και έντονο πόνο κατά τη διάρκεια ή και μετά, είναι απαραίτητο να μιλήσουμε με τον γιατρό μας, ώστε να διαπιστώσουμε τις αιτίες. Πολύ συχνά πρόκειται για κάποια πεπτική διαταραχή, άλλοτε πάλι αφορά το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, ενώ ακόμα πιο συχνή αιτία είναι η εμφάνιση των αιμορροΐδων.
Συμβουλή: Για να μπορέσουμε να έχουμε γρήγορα μια πλήρη εικόνα, είναι σκόπιμο να διατηρούμε στο σπίτι ειδικά αποστειρωμένα δοχεία για εξέταση ούρων και κοπράνων από το φαρμακείο, ώστε να προβούμε στις κατάλληλες εξετάσεις και με τα αποτελέσματά τους να επισκεφθούμε τον ειδικό γιατρό.

4. «Αυτή η ελιά δεν τρώγεται. Ποια είναι;»

Το γνωστό αίνιγμα αποκαλύπτει πως μια κρεατοελιά δεν τρώγεται, αλλά μπορεί να ενισχύει μια σέξι εμφάνιση, όπως της Μέριλιν Μονρόε, της Μαντόνα ή της Σίντι Κρόφορντ! Η ύπαρξη τέτοιων στοιχείων σε διάφορα σημεία του σώματός μας δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας, καθώς στην πλειονότητά τους αφορούν καλοήθεις συγκεντρώσεις μελανοκυττάρων που εμφανίζονται εξαιτίας γονιδίων, ορμονικών διαταραχών ή έκθεσης στον ήλιο. Ωστόσο, είναι σκόπιμο να ελέγχουμε τη συχνότητα της εμφάνισής τους, αν και τις περισσότερες φορές τις έχουμε εκ γενετής, το σχήμα και το χρώμα τους. Εάν παρατηρήσουμε πως έχουν αυξηθεί σε όγκο, πως οι άκρες τους έχουν δείγματα μόλυνσης, εάν δημιουργήσουν ένα ακανόνιστο σχήμα ή σε περίπτωση που ανυψώνονται αναίτια, τότε η επίσκεψη σε ειδικό δερματολόγο είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Συμβουλή: Δεν ξύνουμε και δεν τρίβουμε έντονα τις κρεατοελιές μας, καθώς το πιθανότερο είναι να ερεθίσουμε την περιοχή. Επίσης, δεν προσπαθούμε να τις καλύψουμε με έντονο μέικαπ, διότι ακόμα και με το πιο αποτελεσματικό μακιγιάζ δεν κρύβονται, αλλά τελικά θυμίζουν πανάδες και λεκέδες του δέρματος.

5. Το βάρος μας, δείκτης υγείας

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε ένα θέμα με το βάρος του σώματός μας, οπότε είναι πολύ πιθανόν να ζυγιζόμαστε αρκετά συχνά, ώστε να έχουμε τον έλεγχο. Η διατήρηση του βάρους μας, όμως, πέρα από αισθητικής πλευράς αποκαλύπτει και την υγεία του σώματός μας. Οπωσδήποτε, η διαφορά ένα-δύο κιλών μέσα σε ένα μήνα προκαλείται συνήθως, εξαιτίας των ορμονών. Όταν όμως, παρατηρήσουμε μια ξαφνική ή απροσδόκητη απώλεια κιλών ή ακόμα και μια απότομη αύξηση του σωματικού μας βάρους, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία. Η αύξηση του βάρους ενδέχεται να αφορά ορμονική ανισορροπία, όπως η εμμηνόπαυση, μπορεί να προκαλείται εξαιτίας πολυκυστικών ωοθηκών ή απλά, να είμαστε έγκυες! Από την άλλη, η απώλεια μπορεί να οφείλεται σε σύμπτωμα δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς, εμφάνιση γαστρεντερίτιδας ή κάποιου πιο σοβαρού φαινομένου.
Συμβουλή: Είναι καλό να ζυγιζόμαστε μία φορά την εβδομάδα, το πρωί, περίπου την ίδια ώρα και πριν ντυθούμε, σημειώνοντας το βάρος μας, ώστε να έχουμε συνολική εικόνα. Εάν αποκτήσουμε τη συνήθεια να ζυγιζόμαστε μετά το πρωινό μας ντους, τότε το σώμα μας θα είναι ακόμα πιο ανάλαφρο και εμείς πιο ευχαριστημένες!

 

 


Σχετικά άρθρα

Ποια σημεία μαρτυρούν πως έχουμε έλλειψη της βασικής βιταμίνης D

Ποια σημεία μαρτυρούν πως έχουμε έλλειψη της βασικής βιταμίνης D

Η βιταμίνη D σημαντικός παράγοντας για την υγεία μας! Τα στοιχεία ...

Ντους το πρωί ή το βράδυ; Ποια είναι τα οφέλη;

Ντους το πρωί ή το βράδυ; Ποια είναι τα οφέλη;

Αν και είναι καθαρά προσωπική μας υπόθεση, υπάρχουν διαφορετικές ...

Τι κληρονομούμε από τη μητέρα μας, σύμφωνα με την επιστήμη

Τι κληρονομούμε από τη μητέρα μας, σύμφωνα με την επιστήμη

Ας δούμε τι «πήραμε» κατά πάσα πιθανότητα από εκείνη και τι λένε ...

Γιατί το ταξίδι κάνει καλό στην υγεία μας

Γιατί το ταξίδι κάνει καλό στην υγεία μας

Οι μικρές και μεγαλύτερες αποδράσεις κάνουν καλό στην ψυχική και ...

Φιλί: 9 + 1 απίστευτες αλήθειες που δεν γνωρίζουμε!

Φιλί: 9 + 1 απίστευτες αλήθειες που δεν γνωρίζουμε!

Εκτός από το πάθος και την απόλαυση κρύβει και άσσους… που ...

Περίοδος τον χειμώνα: Ο κύκλος της ανησυχίας!

Περίοδος τον χειμώνα: Ο κύκλος της ανησυχίας!

Όλοι οι λόγοι που αλλάζει ο κύκλος μας τον χειμώνα και πότε ...

Το πλύσιμο των χεριών ενεργοποιεί τον εγκέφαλό μας!

Το πλύσιμο των χεριών ενεργοποιεί τον εγκέφαλό μας!

Αισθάνεστε ότι έχει κολλήσει το μυαλό σας; Μία νέα μελέτη δείχνει ...Δημοφιλή Θέματα

Ντους το πρωί ή το βράδυ; Ποια είναι τα οφέλη;

Αν και είναι καθαρά προσωπική μας υπόθεση, υπάρχουν διαφορετικές ευεργετικές ιδιότητες. Τι μας ταιριάζει καλύτερα;

Fitness & Υγεία περισσότερα...

H Selena Gomez σχεδιάζει (και φορά) τα νέα sneakers για την Puma

Η διάσημη τραγουδίστρια και η μεγάλη αθλητική εταιρεία αθλητικών ειδών σε ακόμη πιο στενή συνεργασία.

News etc. περισσότερα...

Πώς να κάνετε τη δουλειά σας χωρίς περισπασμούς!

Υπάρχουν μερικές κινήσεις που θα μας βοηθήσουν να μένουμε συγκεντρωμένες στην εργασία μας.

Συμβουλές περισσότερα...

Η διαφορά ανάμεσα στην αγάπη και στον έρωτα!

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τη διάκριση μεταξύ των δύο. Για τους ειδικούς πάντως υπάρχει μεγάλη διαφορά!

Σεξ & Σχέσεις περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2018 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas