WomanIdol - Οι υπερβολές βλάπτουν! Ναι, και στα καλλυντικά! Open Lightbox

Οι υπερβολές βλάπτουν! Ναι, και στα καλλυντικά!

 • Μην το παρακάνετε με τη βάση μακιγιάζ, τα ματ κραγιόν ή το βάλσαμο για τα χείλη γιατί τελικά μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα στην υγεία του δέρματος και των χειλιών σας!

  Μην το παρακάνετε με τη βάση μακιγιάζ, τα ματ κραγιόν ή το βάλσαμο για τα χείλη γιατί τελικά μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα στην υγεία του δέρματος και των χειλιών σας!

 • Η απολέπιση είναι καλή, αλλά περιορίστε την σε 1-2 φορές την εβδομάδα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα

  Η απολέπιση είναι καλή, αλλά περιορίστε την σε 1-2 φορές την εβδομάδα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα

 • Για να έχετε υγιή και όμορφα μαλλιά, μην κάνετε συχνά ντεκαπάζ, αλλά ούτε να χρησιμοποιείτε πάνω από 1 φορά την εβδομάδα μάσκα μαλλιών…

  Για να έχετε υγιή και όμορφα μαλλιά, μην κάνετε συχνά ντεκαπάζ, αλλά ούτε να χρησιμοποιείτε πάνω από 1 φορά την εβδομάδα μάσκα μαλλιών…

 • Μην το παρακάνετε με τη βάση μακιγιάζ, τα ματ κραγιόν ή το βάλσαμο για τα χείλη γιατί τελικά μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα στην υγεία του δέρματος και των χειλιών σας!
 • Η απολέπιση είναι καλή, αλλά περιορίστε την σε 1-2 φορές την εβδομάδα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα
 • Για να έχετε υγιή και όμορφα μαλλιά, μην κάνετε συχνά ντεκαπάζ, αλλά ούτε να χρησιμοποιείτε πάνω από 1 φορά την εβδομάδα μάσκα μαλλιών…

Η γνωστή έκφραση «ουκ εν τω πολλώ τω ευ» είναι πραγματικά σοφή, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την υγεία και τη λάμψη στην επιδερμίδα και στα μαλλιά μας. Πριν το παρακάνουμε λοιπόν, με το κραγιόν, τη βάση μακιγιάζ ή το ξηρό σαμπουάν είναι σκόπιμο να ενημερωθούμε, διότι, μερικά καλλυντικά προϊόντα μπορούν να κάνουν κακό στην υγεία μας!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Βάση μακιγιάζ
Οι περισσότερες βάσεις μακιγιάζ έχουν ως κύριο συστατικό τους τη σιλικόνη, καθώς κάνει την επιδερμίδα πιο λεία και μειώνει τους διεσταλμένους πόρους του δέρματος. Όπως, όμως, «κλειδώνει» την επιφάνεια της επιδερμίδας μας, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να αιχμαλωτίσει τον ιδρώτα και τα φυσικά έλαια του δέρματος προκαλώντας σπυράκια και μαύρα στίγματα!
Τι κάνουμε: Χρησιμοποιούμε τις βάσεις μακιγιάζ, όταν θέλουμε να πετύχουμε ένα πραγματικά, ξεχωριστό αποτέλεσμα, δηλαδή σε ειδικές περιπτώσεις ή όταν βλέπουμε πως η εικόνα του προσώπου μας χρειάζεται άμεσα μεταμόρφωση! Επίσης, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό του προσώπου μας, επιλέγοντας ένα ειδικό προϊόν που «διαλύει» τη σιλικόνη.

Ρετινόλη
Την συναντάμε σε διαφορετικές φόρμουλες και αποτελεί κύριο συστατικό σε πολλές προτάσεις αντιγήρανσης. Όσο δραστική είναι η ρετινόλη όμως, τόσο «άγρια» μπορεί να γίνει για το δέρμα μας προκαλώντας έντονη ξηρότητα, ξεφλούδισμα ή λευκές φολίδες στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας, καθώς και αίσθηση καψίματος. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε ρετινόλη για πρώτη φορά, οφείλουμε να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικές!
Τι κάνουμε: Αρχικά, είναι καλό να χρησιμοποιούμε τη ρετινόλη 1-2 φορές την εβδομάδα, ελέγχοντας τις αντιδράσεις του δέρματός μας. Η συμπύκνωσή της δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 0,5 ρετινόλης και ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός μας καλό είναι να συμβουλευτούμε ειδικό δερματολόγο, ώστε να βρούμε τι ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα μας.   

Σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό
Πού και πού είναι καλό να χρησιμοποιούμε σαμπουάν βαθύ καθαρισμού, ώστε να απομακρύνουμε τα συσσωρευμένα προϊόντα styling, μαζί με τις ακαθαρσίες. Ανεξάρτητα από την υφή του προϊόντος, όταν χρησιμοποιούμε πολύ συχνά ένα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού βάζουμε σε κίνδυνο την ισορροπία και κατά επέκταση την υγεία των μαλλιών μας. Μπορεί να γίνουν απίστευτα ξηρά και να «σπάνε», δημιουργώντας ψαλίδα!
Τι κάνουμε: Το φυσικό σμήγμα είναι απαραίτητο για την υγεία στο τριχωτό της κεφαλής, γι’ αυτό καλύτερα ας μην τα χρησιμοποιούμε συχνά. Δύο φορές τον μήνα είναι υπεραρκετές για να τα αναζωογονήσουμε σε βάθος και μόνο σε ειδικές καταστάσεις το χρησιμοποιούμε μία φορά την εβδομάδα. 

Βαζελίνη
Κάνει θαύματα σε σκασμένες φτέρνες και «άγρια» σημεία του σώματός μας. Δημιουργεί ένα καταπραϋντικό φιλμ στις πολύ ερεθισμένες περιοχές ή όπου έχει «σκάσει» το δέρμα μας και «κλειδώνει» την υγρασία, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν απορροφάται κυριολεκτικά από την επιδερμίδα. Στην πραγματικότητα, εμποδίζει τον αέρα και όποια πρόσθετη υγρασία να διεισδύσουν.
Τι κάνουμε: Είναι καλύτερο να τη χρησιμοποιούμε όταν το δέρμα μας παρουσιάζει ακραίους ερεθισμούς και ποτέ σε καθημερινή βάση, καθώς μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα. Εναλλακτικά, μπορούμε να δοκιμάσουμε έλαιο καρύδας, ώστε να προσφέρουμε στο δέρμα μας την υγρασία που χρειάζεται καθημερινά.

Μάσκες για τα μαλλιά
Είναι ιδανικές για βαθιά αναζωογόνηση και επιδιόρθωση στα ξηρά ή ακόμα και κατεστραμμένα μαλλιά. Αν και προσφέρουν άμεση ενυδάτωση και το πιο εύκολο ξεμπέρδεμα που έχουμε φανταστεί, η χρήση τους παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα, δεν συνιστάται. Οι επανορθωτικές μάσκες απομακρύνουν τον όγκο, κάνοντας τα μαλλιά μας να δείχνουν πεσμένα, ενώ εξαιτίας της απόλυτα μεταξένιας τους υφής κάνουν και το styling δυσκολότερο.
Τι κάνουμε: Εφαρμόζουμε την επανορθωτική μάσκα μετά το λούσιμο σε νωπά μαλλιά και την αφήνουμε να δράσει γύρω στα 10 λέπτά. Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε τα μαλλιά μας όπως συνήθως, υπενθυμίζοντας στον εαυτό μας πως μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή.

Βάλσαμο για τα χείλη
Οι φαρμακευτικές φόρμουλες για τα χείλη προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα συνήθως, όταν στην περιοχή εμφανίζεται έντονη ξηρότητα ή σκασίματα. Αν και επουλώνονται αρκετά γρήγορα με τις συγκεκριμένες συνθέσεις, όταν τις χρησιμοποιούμε συνέχεια, τα χείλη μας παθαίνουν ένα είδος εξάρτησης, με αποτέλεσμα η ισορροπία τους να εξαρτάται απόλυτα από τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος.
Τι κάνουμε: Για να καταπολεμήσουμε τις εξωτερικές επιθέσεις στην ευαίσθητη περιοχή των χειλιών μας, χρησιμοποιούμε τις ειδικές φαρμακευτικές φόρμουλες ωσότου θεραπευθούν. Στη συνέχεια, ένα πιο απλό και όχι τόσο λιπαρό μαλακτικό προϊόν θα βοηθήσει τα χείλη μας να παραμείνουν ενυδατωμένα και βελούδινα!

Μόνιμο κραγιόν με ματ υφή
Σε υγρή μορφή και με εξειδικευμένες χρωστικές ουσίες, τα μόνιμα κραγιόν νέας γενιάς προσφέρουν ματ υφή και διάρκεια, διατηρώντας το χρώμα στα χείλη μας, αναλλοίωτο. Το αποτέλεσμα μπορεί να μας βγάζει από τη διαδικασία της επανεφαρμογής, αλλά την ίδια στιγμή εξαιτίας του απόλυτα στεγνού φιλμ στην επιφάνεια των χειλιών μας προκαλείται φθορά.
Τι κάνουμε: Προσφέρουμε ένα διάλειμμα στην ευαίσθητη περιοχή των χειλιών μας, χρησιμοποιώντας το μόνιμο κραγιόν κάθε δύο με τρεις ημέρες. Για να το αφαιρέσουμε, εάν μαζί με την αγορά του δεν έχουμε προμηθευτεί και το αντίστοιχο προϊόν καθαρισμού, τότε μόνο με λάδι καρύδας ή με ορισμένα προϊόντα δύο φάσεων θα καταφέρουμε να απομακρύνουμε το χρώμα από τα χείλη μας.

Ντεκαπάζ
Μπορεί το λαμπερό ξανθό στα μαλλιά μας να αναδεικνύει υπέροχα την προσωπικότητά μας, αλλά η συχνή εφαρμογή του ντεκαπάζ έχει κινδύνους. Κακά τα ψέματα! Το ντεκαπάζ μεγαλώνει τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής, δημιουργεί ξηρότητα και σε μερικές περιπτώσεις, ακόμα και τριχόπτωση!
Τι κάνουμε: Για να μειώσουμε τους κινδύνους του ντεκαπάζ, αλλά και για να περιορίσουμε τις επισκέψεις μας στο κομμωτήριο, ας διαλέξουμε ένα σκουρότερο τόνο που ταιριάζει στο πρόσωπό μας ή ας δημιουργήσουμε μερικά φωτεινότερα φλας για ζωντάνια και κίνηση.

Ξηρό σαμπουάν
Τα ξηρά σαμπουάν προσφέρουν μια γρήγορη λύση για ανανέωση των μαλλιών μας, όταν δεν έχουμε τον χρόνο να τους προσφέρουμε ένα κανονικό λούσιμο και στέγνωμα. Όταν το παρακάνουμε, όμως, τότε τα δραστικά συστατικά του επικάθονται στο τριχωτό της κεφαλής, εμποδίζοντας την οξυγόνωση και κατά συνέπεια την ομαλή ανάπτυξη των μαλλιών μας. Παράλληλα, όταν λουζόμαστε η διαδικασία γίνεται πιο δύσκολη, καθώς το ξηρό σαμπουάν απομακρύνεται δύσκολα από τις ρίζες των μαλλιών μας.
Τι κάνουμε: Δεν χρησιμοποιούμε το ξηρό σαμπουάν περισσότερο από μία φορά κάθε δέκα ημέρες και στη συνέχεια, όπως λουζόμαστε κανονικά επιμένουμε στο τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας απαλό μασάζ με το κλασικό σαμπουάν, ώστε να βεβαιωθούμε πως έχουν απομακρυνθεί τα υπολείμματά  του, εντελώς!

Απολέπιση
Τις περισσότερες φορές τα προϊόντα απολέπισης αποτελούνται από μικροσφαιρίδια. Ακριβώς αυτά τα μικροσφαιρίδια όμως, μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για την ισορροπία της επιδερμίδας μας, καθώς ανοίγουν τους πόρους του δέρματος και αφαιρούν το κολλαγόνο. Αποτέλεσμα; Τα βακτήρια είναι πολύ πιο εύκολο να εισχωρήσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, ενώ οι μικροερεθισμοί ενδέχεται να πρωταγωνιστούν.
Τι κάνουμε: Χρησιμοποιούμε το προϊόν απολέπισης 1-2 φορές την εβδομάδα, το πολύ. Μπορούμε να επιλέξουμε μια πολύ πιο ήπια φόρμουλα με απειροελάχιστα μικροσφαιρίδια. Σε περίπτωση πάλι, που το δέρμα μας χρειάζεται απολέπιση σε βάθος μία επίσκεψη σε δερματολόγο και η θεραπεία με χημικό πήλινγκ είναι προτιμότερη.Σχετικά άρθρα

Τι μπορεί να προκαλέσει το αγαπημένο μας άρωμα;

Τι μπορεί να προκαλέσει το αγαπημένο μας άρωμα;

Κι όμως, δεν είναι αυτό που νομίζετε! Η λανθασμένη τακτική με το ...

Έρευνα: Ποια μαλλιά γοητεύουν τους άνδρες;

Έρευνα: Ποια μαλλιά γοητεύουν τους άνδρες;

Τα μαλλιά μας ξυπνούν την ερωτική διάθεση στους άνδρες, ...

Ο δεκάλογος των λαθών... στην κατ’ οίκον αποτρίχωση

Ο δεκάλογος των λαθών... στην κατ’ οίκον αποτρίχωση

Για να γλιτώσουμε από τους ανεπιθύμητους ερεθισμούς και ...

Τα πέντε σχήματα των νυχιών και πώς θα τα πετύχετε!

Τα πέντε σχήματα των νυχιών και πώς θα τα πετύχετε!

Το σχήμα των νυχιών επηρεάζει την εικόνα των χεριών μας. Τι μας ...

Tι άρωμα φοράμε στη δουλειά μας;

Tι άρωμα φοράμε στη δουλειά μας;

Πέντε πολύτιμες συμβουλές για την επιλογή του σωστού αρώματος ...

Οι θαυματουργές ιδιότητες της λεβάντας!

Οι θαυματουργές ιδιότητες της λεβάντας!

Πως μπορούμε να επωφεληθούμε από το υπέροχο έλαιο λεβάντας; ...

Το απαλό δέρμα είναι απίστευτα σέξι!

Το απαλό δέρμα είναι απίστευτα σέξι!

Για να μην μπορεί να πάρει τα χέρια του από πάνω σας! Ακολουθήστε 7 ...Δημοφιλή Θέματα

Τι μπορεί να προκαλέσει το αγαπημένο μας άρωμα;

Κι όμως, δεν είναι αυτό που νομίζετε! Η λανθασμένη τακτική με το άρωμά μας, μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα… Ποια είναι αυτή;

Όμορφες ιστορίες περισσότερα...

Φαγητά φούρνου: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να τα ξαναζεσταίνατε;

Μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας φαγητό σαν φρέσκο και την επόμενη ημέρα!

Μαγειρεύουμε περισσότερα...

Η γνώμη των άλλων είναι πραγματικά τόσο σημαντική;

Μικρές συμβουλές για να παραμείνουμε ο εαυτός σε μια εποχή που μας ωθεί να υιοθετούμε πολλά πρόσωπα ταυτόχρονα.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν περισσότερα...

Γιορτάζοντας τα 90 χρόνια του Μίκι Μάους με στιλ!

Γιορτάζοντας την 90η επέτειο του πιο αγαπημένου... ποντικού, ο Ιan Rankin φωτογραφίζει διάσημους για το βιβλίο «Mickey Mouse & Me».

News etc. περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2018 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas