WomanIdol - Αντιοξειδωτικά στον καφέ; Λόγος για να τον αγαπήσετε! Open Lightbox

Αντιοξειδωτικά στον καφέ; Λόγος για να τον αγαπήσετε!

Αντιοξειδωτικά στον καφέ; Λόγος για να τον αγαπήσετε!

Μέχρι σήμερα, ο καφές μας είναι απαραίτητος στο πρωινό για να αφυπνίσει τις αισθήσεις μας, αλλά και ιδανικός για το τελείωμα ενός καλού γεύματος ή μιας όμορφης στιγμής. Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, ο καφές, εκτός από αγαπημένο γευστικό και τονωτικό ρόφημα, αποτελεί φυσική πηγή αντιοξειδωτικών, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, η σοκολάτα…

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Γνωρίζουμε ότι τα αντιοξειδωτικά συστατικά χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά που δρουν κατά της γήρανσης του δέρματος. Κι αυτό γιατί τα αντιοξειδωτικά ενισχύουν τη φυσική άμυνα των κυττάρων του οργανισμού μας, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται καθημερινά λόγω της μολυσμένης ατμόσφαιρας, του άγχους, του στρες κ.α., προκαλώντας την πρόωρη γήρανση των κυττάρων μας. Θα δούμε λοιπόν, πώς ο καφές βοηθά στη… μάχη κατά τη γήρανσης από τα μέσα!

Μέχρι σήμερα, γνωρίζουμε για τις διεγερτικές ιδιότητες του καφέ. Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι οι κόκκοι του καφέ περιέχουν και φυσικά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων του οργανισμού μας. Να λοιπόν που ο αγαπημένος σύντροφος των καθημερινών μας στιγμών έχει ό,τι θα μπορούσαμε να ζητήσουμε! 
Υπάρχουν φυσικά και πολλές άλλες τροφές που αποτελούν πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Πολυάριθμες μελέτες όμως, έχουν δείξει ότι ο καφές περισσότερο από όλες μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ημερήσια πρόσληψη αντιοξειδωτικών.

Μία φυσική πηγή πολυφαινολών
Το δέντρο του καφέ, ένας τροπικός θάμνος που ανθίζει δύο φορές τον χρόνο, παράγει έναν καρπό, σαν το κεράσι, μέσα στον οποίο βρίσκονται οι κόκκοι του καφέ. Οι κόκκοι αυτοί περιέχουν φυσικά αντιοξειδωτικά, κυρίως πολυφαινόλες, τα οποία φθάνουν μέχρι το φλιτζάνι του καφέ σας. Οι πολυφαινόλες μπορούν να ενισχύσουν τη φυσική άμυνα των κυττάρων  του οργανισμού μας και τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα επιστημονικά άρθρα δημοσιεύονται σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες των πολυφαινολών και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στον καφέ.
Θα πρέπει να ξέρετε ότι όλα τα είδη καφέ περιέχουν αντιοξειδωτικά. Είτε προτιμάτε καφέ σε κόκκους είτε αλεσμένο, Robusta ή Arabica, ή ακόμα και ντεκαφεϊνέ, το φλιτζάνι του καφέ σας περιέχει αντιοξειδωτικά. Οι μέθοδοι παραγωγής έχουν περιορισμένη επίδραση στα επίπεδα των αντιοξειδωτικών του καφέ σας. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά περνούν εύκολα από τα φίλτρα του καφέ!

Τα αντιοξειδωτικά σπεύδουν σε βοήθεια!
Το σώμα μας είναι φτιαγμένο από εκατομμύρια κύτταρα, τα οποία χρειάζονται ενέργεια για να λειτουργήσουν σωστά. Η παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα μπορεί να δημιουργήσει ελεύθερες ρίζες. Παρόλο που οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν μέρος της ζωής και το σώμα υπό φυσιολογικές συνθήκες μπορεί να τις αντιμετωπίσει, εάν παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν μεγάλη φθορά στα κύτταρά μας και συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανσή τους.
Ευτυχώς η φύση είναι καλά σχεδιασμένη, παρέχοντας αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν την φυσική άμυνα των κυττάρων του οργανισμού. Πράγματι, μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών που προκαλούν την γήρανση των κυττάρων μας. Το φυσικό αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες αφορά ταυτόχρονα διαφορετικά αντιοξειδωτικά. Κάποια αντιοξειδωτικά συντίθενται από τα κύτταρα μας, άλλα μας παρέχονται φυσικά μέσω της διατροφής μας, όμως οι διάφορες αυτές ομάδες αλληλοσυμπληρώνουν η μία την άλλη. Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη, είναι καλό να τρώμε τακτικά ποικιλία τροφών που περιέχουν εκ φύσεως αντιοξειδωτικά.

Καφές: πηγή απόλαυσης
Γήινοι , πικάντικοι, φρουτώδεις... οι κόκκοι του καφέ απελευθερώνουν μια εκπληκτική ποικιλία αρωμάτων έπειτα από επιδέξιο καβούρδισμα. Η γεύση ενός καλού καφέ προκαλεί τις αισθήσεις, ξυπνώντας τόσο τη γεύση όσο και την όσφρηση, και μας προσφέρει μια μοναδική απόλαυση. Για να εκτιμήσετε αυτές τις υπέροχες γεύσεις, απολαύστε τον καφέ σας αργά.

Ξέρετε ότι:
• 100 ml καφές φίλτρου περιέχουν 70 mg αντιοξειδωτικών ουσιών.
• 2 φλιτζάνια (400 ml) καφέ φίλτρου παρέχουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση.
• Ο καφές περιέχει αμελητέες ποσότητες θερμίδων, πρωτεϊνών, υδατανθράκων (σακχάρων), λιπαρών ( κορεσμένων) εδώδιμων ινών και νατρίου.

Και λίγη στατιστική…
• Μόνο το 10% των καταναλωτών γνωρίζει ότι ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικά. Ενώ το 40% των καταναλωτών είναι ενήμερο ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να ενισχύσουν τη φυσική άμυνα των κυττάρων του οργανισμού.
• Το 68% των καταναλωτών ακόμη πιστεύουν ότι δεν πρέπει να πίνουν καφέ πολύ συχνά.
• Μόνο το 9% των καταναλωτών πιστεύει ότι ο καφές είναι ένα υγιεινό προϊόν.

Πηγή : ποσοτική έρευνα που έγινε σε δείγμα 2501 ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη ΣουηδίαΣχετικά άρθρα

Κάνει κρύο; Καιρός για προστασία!

Κάνει κρύο; Καιρός για προστασία!

Απλές κινήσεις για να προστατέψουμε το πρόσωπό μας από το κρύο!

Πώς θα σώσετε τα σκασμένα χείλη σας!

Πώς θα σώσετε τα σκασμένα χείλη σας!

Πώς να κρατήσουμε τα χείλη μας ενυδατωμένα, απαλά και βελούδινα ...

Ο απόλυτος οδηγός για το ξηρό δέρμα τον χειμώνα

Ο απόλυτος οδηγός για το ξηρό δέρμα τον χειμώνα

Μοναδικές συμβουλές για ιδανική ενυδάτωση στα μεγάλα κρύα!

Μειώστε τις λεπτές γραμμές με τα αγαπημένα σας λουλούδια!

Μειώστε τις λεπτές γραμμές με τα αγαπημένα σας λουλούδια!

Ενισχύστε το κολλαγόνο και εκμεταλλευτείτε τη δύναμη των ...

Εσείς, ξέρετε το μπλε φως;

Εσείς, ξέρετε το μπλε φως;

Η απόλυτα στοχευμένη δράση για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών!

Αλλαγή καιρού, αλλαγή φροντίδας!

Αλλαγή καιρού, αλλαγή φροντίδας!

Ολοκληρώνοντας την αλλαγή στις ντουλάπες μας, φροντίζουμε και ...

Πώς θα απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Πώς θα απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Συμβουλές και έξυπνα κόλπα θα κάνουν τα κουρασμένα μάτια, να ...Δημοφιλή Θέματα

Το πιο δημοφιλές χρώμα νυχιών αυτή την περίοδο!

Ποια είναι η απόχρωση για το βερνίκι νυχιών με την οποία θα πάθουμε εμμονή;

Όμορφες ιστορίες περισσότερα...

Ένας οδηγός δώρων με αξία!

Μερικές όμορφες ιδέες για δώρα με αξία που δεν κοστίζουν ακριβά αλλά θα ενθουσιάσουν με το γούστο σας!

Ολα του σπιτιού περισσότερα...

Τα μυστικά του Αϊνστάιν για την ευτυχία…

Ποιες ήταν οι δύο σκέψεις μίας αληθινής ιδιοφυΐας για τον τρόπο που μπορούμε να ζήσουμε μία ευτυχισμένη ζωή;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2017 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas