WomanIdol - Αντιοξειδωτικά στον καφέ; Λόγος για να τον αγαπήσετε! Open Lightbox

Αντιοξειδωτικά στον καφέ; Λόγος για να τον αγαπήσετε!

Αντιοξειδωτικά στον καφέ; Λόγος για να τον αγαπήσετε!

Μέχρι σήμερα, ο καφές μας είναι απαραίτητος στο πρωινό για να αφυπνίσει τις αισθήσεις μας, αλλά και ιδανικός για το τελείωμα ενός καλού γεύματος ή μιας όμορφης στιγμής. Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, ο καφές, εκτός από αγαπημένο γευστικό και τονωτικό ρόφημα, αποτελεί φυσική πηγή αντιοξειδωτικών, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, η σοκολάτα…

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Γνωρίζουμε ότι τα αντιοξειδωτικά συστατικά χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά που δρουν κατά της γήρανσης του δέρματος. Κι αυτό γιατί τα αντιοξειδωτικά ενισχύουν τη φυσική άμυνα των κυττάρων του οργανισμού μας, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται καθημερινά λόγω της μολυσμένης ατμόσφαιρας, του άγχους, του στρες κ.α., προκαλώντας την πρόωρη γήρανση των κυττάρων μας. Θα δούμε λοιπόν, πώς ο καφές βοηθά στη… μάχη κατά τη γήρανσης από τα μέσα!

Μέχρι σήμερα, γνωρίζουμε για τις διεγερτικές ιδιότητες του καφέ. Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι οι κόκκοι του καφέ περιέχουν και φυσικά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων του οργανισμού μας. Να λοιπόν που ο αγαπημένος σύντροφος των καθημερινών μας στιγμών έχει ό,τι θα μπορούσαμε να ζητήσουμε! 
Υπάρχουν φυσικά και πολλές άλλες τροφές που αποτελούν πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Πολυάριθμες μελέτες όμως, έχουν δείξει ότι ο καφές περισσότερο από όλες μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ημερήσια πρόσληψη αντιοξειδωτικών.

Μία φυσική πηγή πολυφαινολών
Το δέντρο του καφέ, ένας τροπικός θάμνος που ανθίζει δύο φορές τον χρόνο, παράγει έναν καρπό, σαν το κεράσι, μέσα στον οποίο βρίσκονται οι κόκκοι του καφέ. Οι κόκκοι αυτοί περιέχουν φυσικά αντιοξειδωτικά, κυρίως πολυφαινόλες, τα οποία φθάνουν μέχρι το φλιτζάνι του καφέ σας. Οι πολυφαινόλες μπορούν να ενισχύσουν τη φυσική άμυνα των κυττάρων  του οργανισμού μας και τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα επιστημονικά άρθρα δημοσιεύονται σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες των πολυφαινολών και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στον καφέ.
Θα πρέπει να ξέρετε ότι όλα τα είδη καφέ περιέχουν αντιοξειδωτικά. Είτε προτιμάτε καφέ σε κόκκους είτε αλεσμένο, Robusta ή Arabica, ή ακόμα και ντεκαφεϊνέ, το φλιτζάνι του καφέ σας περιέχει αντιοξειδωτικά. Οι μέθοδοι παραγωγής έχουν περιορισμένη επίδραση στα επίπεδα των αντιοξειδωτικών του καφέ σας. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά περνούν εύκολα από τα φίλτρα του καφέ!

Τα αντιοξειδωτικά σπεύδουν σε βοήθεια!
Το σώμα μας είναι φτιαγμένο από εκατομμύρια κύτταρα, τα οποία χρειάζονται ενέργεια για να λειτουργήσουν σωστά. Η παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα μπορεί να δημιουργήσει ελεύθερες ρίζες. Παρόλο που οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν μέρος της ζωής και το σώμα υπό φυσιολογικές συνθήκες μπορεί να τις αντιμετωπίσει, εάν παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν μεγάλη φθορά στα κύτταρά μας και συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανσή τους.
Ευτυχώς η φύση είναι καλά σχεδιασμένη, παρέχοντας αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν την φυσική άμυνα των κυττάρων του οργανισμού. Πράγματι, μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών που προκαλούν την γήρανση των κυττάρων μας. Το φυσικό αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες αφορά ταυτόχρονα διαφορετικά αντιοξειδωτικά. Κάποια αντιοξειδωτικά συντίθενται από τα κύτταρα μας, άλλα μας παρέχονται φυσικά μέσω της διατροφής μας, όμως οι διάφορες αυτές ομάδες αλληλοσυμπληρώνουν η μία την άλλη. Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη, είναι καλό να τρώμε τακτικά ποικιλία τροφών που περιέχουν εκ φύσεως αντιοξειδωτικά.

Καφές: πηγή απόλαυσης
Γήινοι , πικάντικοι, φρουτώδεις... οι κόκκοι του καφέ απελευθερώνουν μια εκπληκτική ποικιλία αρωμάτων έπειτα από επιδέξιο καβούρδισμα. Η γεύση ενός καλού καφέ προκαλεί τις αισθήσεις, ξυπνώντας τόσο τη γεύση όσο και την όσφρηση, και μας προσφέρει μια μοναδική απόλαυση. Για να εκτιμήσετε αυτές τις υπέροχες γεύσεις, απολαύστε τον καφέ σας αργά.

Ξέρετε ότι:
• 100 ml καφές φίλτρου περιέχουν 70 mg αντιοξειδωτικών ουσιών.
• 2 φλιτζάνια (400 ml) καφέ φίλτρου παρέχουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση.
• Ο καφές περιέχει αμελητέες ποσότητες θερμίδων, πρωτεϊνών, υδατανθράκων (σακχάρων), λιπαρών ( κορεσμένων) εδώδιμων ινών και νατρίου.

Και λίγη στατιστική…
• Μόνο το 10% των καταναλωτών γνωρίζει ότι ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικά. Ενώ το 40% των καταναλωτών είναι ενήμερο ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να ενισχύσουν τη φυσική άμυνα των κυττάρων του οργανισμού.
• Το 68% των καταναλωτών ακόμη πιστεύουν ότι δεν πρέπει να πίνουν καφέ πολύ συχνά.
• Μόνο το 9% των καταναλωτών πιστεύει ότι ο καφές είναι ένα υγιεινό προϊόν.

Πηγή : ποσοτική έρευνα που έγινε σε δείγμα 2501 ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη ΣουηδίαΣχετικά άρθρα

Serum time: Οι 7 κινήσεις που μεταμορφώνουν την επιδερμίδα μας!

Serum time: Οι 7 κινήσεις που μεταμορφώνουν την επιδερμίδα μας!

Πώς θα επωφεληθούμε στο maximum από τα οφέλη ενός ορού; Εστιάζοντας ...

Ερεθισμοί μετά το ξύρισμα; Αντιμετωπίστε τους!

Ερεθισμοί μετά το ξύρισμα; Αντιμετωπίστε τους!

Οι ερεθισμοί με το ξύρισμα ή την αποτρίχωση είναι συχνό ...

Σας... «τρώει» το κεφάλι σας;

Σας... «τρώει» το κεφάλι σας;

Αισθάνεστε μία ενοχλητική φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής; Δείτε ...

Ομορφιά... από ζάχαρη

Ομορφιά... από ζάχαρη

Πώς επιδρά στη διατήρηση της νεανικότητας στο δέρμα μας και στην ...

Φροντίδα για το καλοκαιρινό μας... πρόσωπο!

Φροντίδα για το καλοκαιρινό μας... πρόσωπο!

Θυμηθείτε να κάνετε μια επιμελημένη περιποίηση στο πρόσωπό σας, ...

Ξηρό ή απλώς αφυδατωμένο δέρμα; Πώς θα το διαπιστώσετε

Ξηρό ή απλώς αφυδατωμένο δέρμα; Πώς θα το διαπιστώσετε

Το δέρμα μας «τραβάει»; Ανακαλύπτοντας τις πραγματικές του ...

Καλημέρα λάμψη!

Καλημέρα λάμψη!

Άριστη εμφάνιση, αψεγάδιαστη επιδερμίδα, πρόσωπο που ...Δημοφιλή Θέματα

Καλλυντικά: Η υπερβολή… βλάπτει!

Μήπως το παρακάνουμε με κάποια αγαπημένα προϊόντα ομορφιάς, έχοντας δυστυχώς, το αντίθετο αποτέλεσμα;

Όμορφες ιστορίες περισσότερα...

Λισαβόνα ή Σεβίλλη;

Τι λέτε για μία απόδραση σε δύο από τις ωραιότερες πόλεις της νότιας Ευρώπης; Τα μικρά, ενδιαφέροντα μυστικά τους!

Ετοιμάζω βαλίτσες περισσότερα...

Τι υποστηρίζει η ψυχολογία για τις ρυτίδες έκφρασης

Πώς ερμηνεύουν τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια οι επιστήμονες και γιατί είναι σημαντικές;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν περισσότερα...

Ερεθισμοί μετά το ξύρισμα; Αντιμετωπίστε τους!

Οι ερεθισμοί με το ξύρισμα ή την αποτρίχωση είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά το καλοκαίρι. Δέκα συμβουλές για να απαλλαγούμε από το πρόβλημα!

Περιποίηση περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2018 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas