WomanIdol - Τι ελκύει τους ανθρώπους; Open Lightbox

Τι ελκύει τους ανθρώπους;

Ένα διάπλατο χαμόγελο, το γέλιο αλλά και το κόκκινο χρώμα είναι στοιχεία που έλκουν τους γύρω μας!
Ένα διάπλατο χαμόγελο, το γέλιο αλλά και το κόκκινο χρώμα είναι στοιχεία που έλκουν τους γύρω μας!

Όταν μιλάμε για αληθινή έλξη, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι βασικό ρόλο παίζει η εξωτερική εμφάνιση του άλλου. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι το μοναδικό σημαντικό στοιχείο. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι μας ελκύουν εξίσου πολλοί διαφορετικοί παράγοντες. Ποιες είναι οι συμπεριφορές που έχει αποδειχθεί ότι ελκύουν την πλειοψηφία των ανθρώπων; Αναγνωρίστε τις και θα δείτε ότι μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν στη ζωή σας ευθύς αμέσως!

από τη Σοφία Κροκιδά

Γίνετε καλός ακροατής

Εάν προσπαθείτε να "τραβήξετε" τους άλλους, στην πραγματικότητα είναι η ικανότητα σας να ακούτε που σας κάνει ιδιαίτερα ελκυστική. Όταν ακούτε με προσοχή τον συνομιλητή σας, του δείχνετε ότι αυτό που εκφράζει έχει νόημα και είναι σημαντικό για εσάς. Με το να δίνεται σημασία σε αυτά που σας λέει κάποιος, χτίζετε μια σχέση εμπιστοσύνης και δημιουργείτε ένα βαθύτερο δέσιμο. Εάν λοιπόν θέλετε να ενισχύσετε την έλξη που υπάρχει ανάμεσά σε εσάς και τον ενδιαφερόμενο, μπορείτε να εξασκηθείτε στη λεγόμενη "ενεργή ακρόαση", δηλαδή, να προσπαθείτε να καταλάβετε ολοκληρωτικά τι προσπαθεί να εκφράσει ο συνομιλητής σας και να ακούτε χωρίς να διακόπτετε.

Δώστε προσοχή στα λεκτικά και όχι μόνο σημάδια

Όταν προσπαθείτε να γίνετε ελκυστική, είναι πολύ σημαντικό να δίνετε σημασία στα λεκτικά και μη σήματα που σας στέλνει, αλλά και στη γλώσσα του σώματος. Με άλλα λόγια, πέρα από το να ακούτε αυτά που σας λέει ο συνομιλητής σας, συγκεντρωθείτε στον τρόπο που τα λέει. Προσέξτε εάν φωνάζει ή μιλάει ήρεμα, εάν κουνάει τα χέρια του έντονα ή τα σταυρώνει στα πόδια του. Εάν στόχος σας είναι να γίνεται ελκυστική και γοητευτική, επιστρατεύστε όχι μόνο τα αυτιά σας αλλά και  τα μάτια σας. Επιπλέον, εξασκείστε την ικανότητά σας να αναδιατυπώνετε τα όσα σας εξέφρασε ο συνομιλητής σας όταν του δίνετε κάποια απάντηση, βάζοντας μέσα και δικές σας λέξεις και σκέψεις που θα σας φέρουν πιο κοντά, αντί να δίνετε μια μικρή και αόριστη απάντηση.

Μην ξεχνάτε την ευγένεια σας

Η ευγένεια είναι πάντα ένας από τους κύριους τρόπους για να δείξετε ότι νοιάζεστε πραγματικά για κάποιον. Είναι γεγονός ότι και οι άντρες και οι γυναίκες προτιμούν να συναναστρέφονται με ανθρώπους με αλτρουιστική συμπεριφορά, βρίσκοντάς τους πιο ελκυστικούς. Σύμφωνα με έρευνες, το να συμπεριφέρεστε καλοσυνάτα είναι τόσο ισχυρό, ώστε μπορεί να σας κάνει να δείχνετε και εξωτερικά πιο ελκυστική.

Χαμογελάστε

Μπορεί το χαμόγελο να είναι η πιο απλή και βασική συμπεριφορά που μπορείτε να εξασκήσετε, αλλά είναι επίσης και μία από τις πιο ισχυρές. Όταν χαμογελάτε, όχι μόνο απελευθερώνονται ενδορφίνες και σεροτονίνη που σας βοηθάνε να νιώσετε πιο όμορφα, αλλά βοηθάει επίσης, να ανεβάσετε τη διάθεση των γύρω σας. Έρευνα έχει δείξει ότι στη θέα ενός χαμογελαστού προσώπου το μυαλό λειτουργεί όπως όταν επιβραβευόμαστε. Γι΄ αυτό νιώθουμε μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση όταν είμαστε κοντά σε έναν χαμογελαστό άνθρωπο. Επίσης, μελέτη έδειξε ότι τα επίπεδα γοητείας επηρεάζονται σημαντικά από το βάρος του χαμόγελου. Όσο πιο μεγάλο και ειλικρινές, τόσο πιο πιθανό να γίνετε ελκυστική.

Γελάστε

Λένε ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, αλλά είναι και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τραβήξετε κόσμο. Όχι μόνο έχει αναρίθμητα πλεονεκτήματα στη φυσική και συναισθηματική σας υγεία, αλλά είναι ωφέλιμο και για τους γύρω σας. Πιο συγκεκριμένα, όταν κάποιος γελάει, βοηθάει να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος, η οξυγόνωση και γενικά η διάθεσή του, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το στρες αλλά και την αντίληψη του πόνου. Με το γέλιο επίσης δημιουργείτε έναν άμεσο δεσμό με τους γύρω σας, και με το να γελάτε παρέα χτίζετε τις βάσεις για επικοινωνία και έλξη.

Η αξιοπιστία είναι προσόν

Το να σας εμπιστεύονται οι γύρω σας είναι τρομερά ελκυστικό. Άλλωστε, όταν συμπεριφέρεστε ανέντιμα και χωρίς ειλικρίνεια, αποκλείετε να δημιουργήσετε δυνατές σχέσεις, και κάνει τους άλλους να νιώθουν άβολα, δεν θα σας ανοιχτούν από φόβο μην τους πληγώσετε ή αθετήσετε τον λόγο σας. Είναι αποδεδειγμένο ότι αυτό που ελκύει πραγματικά δεν είναι η εξωτερική εμφάνιση αλλά η ειλικρίνεια, κάτι που ισχύει όχι μόνο στις φιλικές και ερωτικές σχέσεις, αλλά και σε επίπεδο επαγγελματικό.

Τραβήξτε τους με το άρωμα της βανίλιας

Μπορεί η μυρωδιά του σώματός σας να παίζει ρόλο στο κατά πόσο ελκύονται οι γύρω σας, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βελτιώσετε τον τρόπο που μυρίζετε, και κατ΄ επέκταση τον βαθμό της γοητείας σας. Πρώτον, μελέτες έχουν δείξει ότι η βανίλια είναι παγκοσμίως ευχάριστη μυρωδιά, και έχει τη δύναμη να ανασύρει χαρούμενες αναμνήσεις από το παρελθόν μας. Βάσει αυτού, οι άνθρωποι αυτόματα γοητεύονται από εσάς επειδή τους προκαλείτε χαρούμενα συναισθήματα με τη μυρωδιά σας. Έχει αποδειχθεί ότι όταν μυρίζουμε το άρωμα της βανίλιας, νιώθουμε πιο ήρεμοι, άρα και πιο άνετοι γύρω από κάποιον με αυτή την ευωδιά.

Φορέστε κόκκινα

Σύμφωνα με έρευνα, οι άντρες βρίσκουν πιο ελκυστικές τις γυναίκες που φοράνε κόκκινα. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι συνδεδεμένο με την αγάπη, τον ρομαντισμό και το πάθος, και υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις γιατί είναι τόσο ελκυστικό. Πάρτε για παράδειγμα το ζωικό βασίλειο, όπου το κόκκινο χρώμα δείχνει σεξουαλική ωριμότητα, δύναμη και γονιμότητα. Επίσης, λένε πως όταν μια γυναίκα έχει περίοδο, το πρόσωπό της γίνεται πιο κόκκινο, αλλά το συνδυάζουν και με τη σεξουαλικότητα, καθώς τα μάγουλά και όλο μας το σώμα είναι πιο κόκκινο όταν νιώθουμε σεξουαλική διέγερση.

Νιώστε αυτοπεποίθηση

Με το να φέρεστε με αυτοπεποίθηση, στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή, γίνεστε αυτόματα πιο γοητευτική στους γύρω σας. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και η  υψηλή αυτοεκτίμηση είναι βασικά στοιχεία ελκυστικότητας, και η επιστήμη το αποδεικνύει. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη, άνθρωποι που ένιωθαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γιατί πίστευαν ότι μυρίζουν ωραία, έπαιρναν από τους γύρω τους πιο υψηλή βαθμολογία στο πόσο γοητευτικοί είναι. Με άλλα λόγια, όταν νιώθετε καλά με τον εαυτό σας, το ίδιο νιώθουν και οι άλλοι για εσάς.  Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν λέτε ή κάνετε κάτι λανθασμένο ή που δεν ισχύει, οι γύρω σας θα νιώσουν ότι είναι σωστό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας, και μέσα σε αυτούς είναι ο εθελοντισμός, η γυμναστική, το να αποφεύγετε τις αρνητικές σκέψεις, να περνάτε χρόνο με αγαπημένα σας πρόσωπα ή να ξεκινάτε ένα καινούριο χόμπι.

Να είστε συνεπείς

Μπορεί να σας φαίνεται ασήμαντο το να είστε στην ώρα σας, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερα γοητευτικό. Κι αυτό γιατί η συνέπεια αντιπροσωπεύει όχι μόνο τις αξίες και τις προτεραιότητες σας αλλά επίσης είναι ένα δείγμα για το πώς αντιμετωπίζετε τους γύρω σας. Με το να είστε συνεπής δείχνετε ότι σέβεστε τους άλλους, ότι εκτιμάτε τον χρόνο τους και ότι κρατάτε τον λόγο σας. Δείχνοντας συνέπεια οι άνθρωποι θα θέλουν να βρίσκονται κοντά σας γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι σημαντικοί για εσάς.Σχετικά άρθρα

Δεν σας αρέσει το πρωινό ξύπνημα; Είστε πιο έξυπνες!

Δεν σας αρέσει το πρωινό ξύπνημα; Είστε πιο έξυπνες!

Μας έχουν πείσει ότι το χουζούρι είναι δείγμα τεμπελιάς! Είναι ...

Τα μυστικά του Αϊνστάιν  για την ευτυχία…

Τα μυστικά του Αϊνστάιν για την ευτυχία…

Ποιες ήταν οι δύο σκέψεις μίας αληθινής ιδιοφυΐας για τον τρόπο ...

Λάτρεις της γάτας ή του σκύλου; Ποιος τύπος είστε;

Λάτρεις της γάτας ή του σκύλου; Ποιος τύπος είστε;

Μικρές και μεγάλες διαφορές σε όσες επιλέγουν γάτα ή σκύλο για ...

Ναι! Εξυψώνουμε τις γυναίκες άνω των 40, για πολλούς λόγους!

Ναι! Εξυψώνουμε τις γυναίκες άνω των 40, για πολλούς λόγους!

Είναι διακριτικές, γενναιόδωρες, διαισθητικές, σεξουαλικές, ...

Ποια είναι η φιλική συμβουλή που χρειάζεστε, σύμφωνα με το ζώδιό σας;

Ποια είναι η φιλική συμβουλή που χρειάζεστε, σύμφωνα με το ζώδιό σας;

Δεν θα μετανιώσετε ότι την ακούσατε! Αναγνωρίζοντας τις ...

Κατάθλιψη: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Κατάθλιψη: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, αντιμετωπίζεται αν αναγνωριστεί ...

Η καλύτερη πτυχή κάθε ζωδίου που θα μας εκπλήξει!

Η καλύτερη πτυχή κάθε ζωδίου που θα μας εκπλήξει!

Μικρές λεπτομέρειες που μας αποκαλύπτει η αστρολογία και ...Δημοφιλή Θέματα

Το πιο δημοφιλές χρώμα νυχιών αυτή την περίοδο!

Ποια είναι η απόχρωση για το βερνίκι νυχιών με την οποία θα πάθουμε εμμονή;

Όμορφες ιστορίες περισσότερα...

Ένας οδηγός δώρων με αξία!

Μερικές όμορφες ιδέες για δώρα με αξία που δεν κοστίζουν ακριβά αλλά θα ενθουσιάσουν με το γούστο σας!

Ολα του σπιτιού περισσότερα...

Τα μυστικά του Αϊνστάιν για την ευτυχία…

Ποιες ήταν οι δύο σκέψεις μίας αληθινής ιδιοφυΐας για τον τρόπο που μπορούμε να ζήσουμε μία ευτυχισμένη ζωή;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2017 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas