WomanIdol - Καλό σεξ που διαρκεί μια ολόκληρη ζωή, γιατί δεν τελειώνει στο πρώτο πάθος! Open Lightbox

Καλό σεξ που διαρκεί μια ολόκληρη ζωή, γιατί δεν τελειώνει στο πρώτο πάθος!

Καλό σεξ που διαρκεί μια ολόκληρη ζωή, γιατί δεν τελειώνει στο πρώτο πάθος!

Καθώς ο χρόνος τρέχει, η σεξουαλική ζωή αποκτά όλο και πιο ενδιαφέρουσες πλευρές. Τίποτα δεν τελειώνει μετά το αρχικό πάθος. Για την επιστήμη, όλα απογειώνονται μετά τους πρώτους 12 μήνες σχέσης.

Από την Δέσποινα Σάμψων

Είναι η αρχή κάθε γνωριμίας η πιο δυνατή περίοδος για σεξ; Πέρα από τα στερεότυπα, υπάρχουν διαφορετικές προσδοκίες απόλαυσης σε κάθε φάση μιας σχέσης– ακόμα και όταν τα πυροτεχνήματα έχουν σβήσει.

Φάση 1η: Όταν όλα ξεκινούν
Η Αμερικανίδα κλινική ψυχολόγος, δρ Μέγκαν Φλέμινγκ, ειδικευμένη σε θέματα σεξ, επιβεβαιώνει ότι η περίοδος αυτή είναι η πιο συναρπαστική αλλά δεν κρύβει ότι μπορεί και να εμφανιστούν ανατροπές. Υπάρχει το μοντέλο τής σεξουαλικής συμπεριφοράς, στο οποίο η γυναίκα δεν εμπλέκεται ακόμα συναισθηματικά με τον άντρα αλλά μένει συγκεντρωμένη στη δική της ευχαρίστηση. Ή, παρατηρείται συχνά σε γυναίκες να χρειάζονται τον χρόνο τους για να συντονιστούν με τον νέο σύντροφό τους. Δηλαδή, η έλλειψη ενός μοτίβου ελάχιστης οικειότητας δεν τους επιτρέπει να αφεθούν και να ξεπεράσουν τα όριά τους. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: η αίσθηση της ρουτίνας που παραμονεύει απειλητικά πίσω από την πιθανότητα κάποιας επαναλαμβανόμενης ερωτικής επαφής μειώνει τη σεξουαλική διάθεση. Συμπέρασμα: η πρώτη αυτή περίοδος δεν είναι πάντα ιδανική και ο επιπλέον χρόνος είναι πολύτιμος για να καθοριστεί η συνέχεια.

Φάση 2η: Οι 6-18 μήνες στη σχέση 
Όλοι οι ερευνητές αλλά και τα ζευγάρια παραδέχονται ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή του σεξ. Αν δεν το ζήσουμε τότε, ίσως να μην το ζήσουμε ποτέ… Πέρυσι, συγκεκριμένη μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς (αμερικανική επιστημονική έκδοση) πάνω στη σεξουαλική ικανοποίηση μεταξύ 2.814 ατόμων που βρίσκονταν σε σταθερή σχέση εντόπισε το σημείο απόλυτης ευτυχίας στη σεξουαλική τους ζωή στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στους 6 -12 μήνες. Πολλοί θεραπευτές και ανάμεσά τους και η δρ. Φλέμινγκ παρατείνουν το διάστημα αυτό και τοποθετούν την απόλυτη σεξουαλική ικανοποίηση στους 18 μήνες. Από αυτό το σημείο και μετά η πορεία αλλάζει. Ο κύκλος φαίνεται να έχει κλείσει γιατί δεν υπάρχει τίποτα πια που δεν έχει ανακαλύψει ο ένας στον άλλον. Μπορεί ακόμα ο σύντροφος να φαίνεται υπέροχος και συναρπαστικός στο κρεβάτι αλλά η οικειότητα έχει ήδη τυλίξει και τους δύο με το δικό της σεντόνι της άνεσης και της συνήθειας. Το πιο σημαντικό είναι εδώ η οπτική των ανθρώπων. Τίποτα δεν θα καταστραφεί, αν συνεχιστεί η σχέση. Τίποτα δεν θα χαλάσει ειδικά αν κάποιος επενδύσει συνειδητοποιημένα στη συνέχεια της σχέσης. Ειδικά τώρα που έχει ολοκληρωθεί η περίοδος εκπαίδευσης στις επιθυμίες και τον συντονισμό στην αμοιβαία απόλαυση, ακολουθεί η περίοδος της …κερδοφορίας.

Φάση 3η: Με τη βέρα στο δεξί ή σε μακροχρόνια σχέση
Υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι να πολεμήσει κάποιος αυτό το αίσθημα ότι κάπου εδώ όλα τελειώνουν στον σεξουαλικό στίβο. Η επόμενη πίστα, γεμάτη νέες προκλήσεις και γιατί όχι, ακόμα και κρυφές φαντασιώσεις, απαιτεί αυτή την ωριμότητα που χαρίζει η μακρά περίοδος ταύτισης που έχει προηγηθεί. Το πρώτο βήμα είναι η επικοινωνία: το να πλησιάσει ο ένας τον άλλον και να παραδεχτεί τι επιπλέον θα ήθελε για να αλλάξει η σεξουαλική του ζωή. Και μετά υπάρχει κι ένα δεύτερο απαραίτητο βήμα. Να βάλουν και οι δύο πλευρές το σεξ σε προτεραιότητα. Η σεξουαλική επαφή δεν πρέπει να καταρρεύσει ανάμεσα σε νέα πρότζεκτ, καθυστερημένα δάνεια, γονείς που μεγαλώνουν και χρειάζονται συνοδεία στα ιατρικά ραντεβού τους ή συναισθηματικές απογοητεύσεις. Ακόμα κι αν ακούγεται αντισεξουαλικό, το να προγραμματίζεται το σεξ, είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρείται η φλόγα σε υψηλή προτεραιότητα.

Φάση 4η: Παντρεμένοι με παιδιά
Για την πλειοψηφία ισοδυναμεί με την εντολή delete στη σεξουαλική απόλαυση. Μπορεί τα παιδιά να προστίθενται στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμα ενός ζευγαριού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σεξ δεν έχει διέξοδο. Ακολουθώντας την προηγούμενη οδηγία κατά γράμμα, το ραντεβού για σεξ συνεχίζει να μπαίνει ευλαβικά στην ατζέντα με τις υποχρεώσεις. Οι ειδικοί επιμένουν ότι τα ζευγάρια πρέπει να βρουν χρόνο και χώρο ανάλογα με τις συνήθειες ύπνου των παιδιών τους για να χαρίσουν στους εαυτούς τους μερικές στιγμές απόλαυσης χωρίς αναστολές, χωρίς περικοπές...

Φάση 5η: Στην εμμηνόπαυση
Κανένας δεν θα ισχυριστεί ότι είναι η πιο ανθηρή φάση της σεξουαλικής ζωής ενός ζευγαριού αλλά και μόνο το δώρο της απομάκρυνσης από μια πιθανή εγκυμοσύνη, μπορεί να αποδειχθεί το καλύτερο αφροδισιακό σε μια γυναίκα που αισθάνεται ακόμα νέα και είναι. Προφανώς, οι ορμόνες έχουν αρχίσει να μειώνονται αλλά σήμερα απολαμβάνουν όλοι το προνόμιο να αντιμετωπίζουν με ασφαλείς τρόπους κάθε βιολογικό μικροεμπόδιο που στέκεται απειλητικά μπροστά στην απόλαυση: από την κολπική ξηρότητα μέχρι την ορμονική έλλειψη, η επιστημονική κοινότητα έχει προβλέψει ουσιαστικές λύσεις. Στόχος; Η εκμετάλλευση στιγμών που είναι απαλλαγμένες από το άγχος μιας προαγωγής ή ενός παιδικού κλάμματος. Γιατί σύμφωνα με την δρα Φλέμινγκ η απόλαυση δεν έχει ημερομηνία λήξης και ίσως αυτή η περίοδος της επιβράδυνσης από τα καθημερινά δίνει καινούριες ευκαιρίες στην σωματική ικανοποίηση.  

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Πώς επηρεάζει το ζώδιό του την ερωτική σχέση μαζί σας;

Πώς επηρεάζει το ζώδιό του την ερωτική σχέση μαζί σας;

Ταιριάζουμε; Είμαστε εντελώς ασύμβατοι; Τι πρέπει να ξέρουμε στα ...

Μήπως βαριέστε τη σχέση σας; Και αν ναι, τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Μήπως βαριέστε τη σχέση σας; Και αν ναι, τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Περνάτε απλά μια φάση ή μήπως έχει έρθει η ώρα να δώσετε ένα ...

Πόσες φορές ερωτευόμαστε στη ζωή μας;

Πόσες φορές ερωτευόμαστε στη ζωή μας;

Εάν νομίζετε ότι δεν υπάρχει όριο, μάλλον κάθετε λάθος! Οι ...

SMS: Το μήνυμα για να κάνει την πρώτη κίνηση!

SMS: Το μήνυμα για να κάνει την πρώτη κίνηση!

Ο dating coach Matthew Hussey προτείνει τις καλύτερες κινήσεις που μπορείς να ...

Το γυναικείο βλέμμα ομολογεί…

Το γυναικείο βλέμμα ομολογεί…

Από τη ματιά της, ένας άντρας μπορεί να καταλάβει αν ενδιαφέρεται ...

Πώς θα καταλάβουμε ότι του αρέσουμε; Το άστρο του έχει κάτι να μας πει!

Πώς θα καταλάβουμε ότι του αρέσουμε; Το άστρο του έχει κάτι να μας πει!

Ένας… οδηγός αναγνώρισης της ερωτικής του πρόθεσης ανάλογα με ...

Θέλετε να του τραβήξετε την προσοχή;

Θέλετε να του τραβήξετε την προσοχή;

Επιτέλους, συναντήσατε κάποιον που σας αρέσει! Μερικές απλές ...  Array
(
  [0] => Array
    (
      [id] => 4109
      [title] => Πώς να καθαρίσετε το εσωτερικό της τσάντας σας
      [clicks] => 
      [short_descr] => Αν ντρέπεστε να την ανοίξετε δημόσια, καιρός να την εκκαθαρίσετε και να την καθαρίσετε… Δείτε απλές συμβουλές!
      [caption3] => Pos_na_katharisete_to_esoteriko_tis_tsantas_sas
      [caption2] => Ola_tou_spitiou
      [caption] => OIKONOMIA
      [imgid] => 14249
      [cattitle] => Ολα του σπιτιού
      [catid] => 029004
    )

  [1] => Array
    (
      [id] => 4110
      [title] => Ξηρό βούρτσισμα για βελούδινη επιδερμίδα
      [clicks] => 
      [short_descr] => Μία εύκολη τεχνική περιποίησης για λαμπερό δέρμα! Πώς εφαρμόζεται; Τι προσφέρει; Και πώς θα διαλέξετε την κατάλληλη βούρτσα;
      [caption3] => Xiro_bourtsisma_gia_beloudini_epidermida
      [caption2] => Peripoiisi
      [caption] => OMORFIA
      [imgid] => 14258
      [cattitle] => Περιποίηση
      [catid] => 028003
    )

  [2] => Array
    (
      [id] => 4113
      [title] => Φιλέτο κοτόπουλο... πορτοκαλί!
      [clicks] => 
      [short_descr] => Τρώμε σε μόλις 15 λεπτά; Αν δεν μας πιστεύετε, δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή! Όσοι το δοκιμάσουν, απλά θα το λατρέψουν!
      [caption3] => Fileto_kotopoulo_portokali
      [caption2] => Tou_kosmou_oi_geuseis
      [caption] => GASTRONOMIA
      [imgid] => 14260
      [cattitle] => Του κόσμου οι γεύσεις
      [catid] => 036003
    )

  [3] => Array
    (
      [id] => 4115
      [title] => Tseklenis: Τα χρόνια της μόδας
      [clicks] => 
      [short_descr] => Σας προτείνουμε την ενδιαφέρουσα έκθεση για τον Έλληνα δημιουργό μόδας Γιάννη Τσεκλένη στο «Φουγάρο» στο Ναύπλιο. Μην τη χάσετε!
      [caption3] => Tseklenis_Ta_chronia_tis_modas
      [caption2] => News_etc
      [caption] => MODA
      [imgid] => 14262
      [cattitle] => News etc.
      [catid] => 034001
    )

)
  

Δημοφιλή Θέματα

Πώς να καθαρίσετε το εσωτερικό της τσάντας σας

Αν ντρέπεστε να την ανοίξετε δημόσια, καιρός να την εκκαθαρίσετε και να την καθαρίσετε… Δείτε απλές συμβουλές!

Ολα του σπιτιού περισσότερα...

Ξηρό βούρτσισμα για βελούδινη επιδερμίδα

Μία εύκολη τεχνική περιποίησης για λαμπερό δέρμα! Πώς εφαρμόζεται; Τι προσφέρει; Και πώς θα διαλέξετε την κατάλληλη βούρτσα;

Περιποίηση περισσότερα...

Φιλέτο κοτόπουλο... πορτοκαλί!

Τρώμε σε μόλις 15 λεπτά; Αν δεν μας πιστεύετε, δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή! Όσοι το δοκιμάσουν, απλά θα το λατρέψουν!

Του κόσμου οι γεύσεις περισσότερα...

Tseklenis: Τα χρόνια της μόδας

Σας προτείνουμε την ενδιαφέρουσα έκθεση για τον Έλληνα δημιουργό μόδας Γιάννη Τσεκλένη στο «Φουγάρο» στο Ναύπλιο. Μην τη χάσετε!

News etc. περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2018 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas