WomanIdol - Κεραυνοβόλος έρωτας: Θα βρούμε την ευτυχία; Open Lightbox

Κεραυνοβόλος έρωτας: Θα βρούμε την ευτυχία;

Κεραυνοβόλος έρωτας: Θα βρούμε την ευτυχία;

Η τελευταία θεωρία των ειδικών σε θέματα σχέσεων είναι ότι η σωματική έλξη δεν είναι εκείνη που υπόσχεται πάντα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στις σχέσεις. Μετά από μια βραδιά καταπληκτικού σεξ, όλα φαίνονται υπέροχα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα δομικά υλικά μιας σχέσης ακολουθούν την πρώτη σπίθα.

Από την Δέσποινα Σάμψων

Η στιγμιαία έκρηξη του πάθους μας δίνει ελπίδες, μας ανεβάζει ψυχολογικά αλλά δεν αποτελεί εγγύηση ενός ευτυχισμένου ζευγαριού; Ακούγεται περίεργο; Πού πήγαν λοιπόν όλες οι προσδοκίες μας για την αναζήτηση εκείνου του συντρόφου που θα μας απογειώσει; Γιατί δεν πρέπει να επενδύουμε μόνο στη στιγμή; Δεν ισχύουν τα κλισέ της λογοτεχνίας και των κινηματογραφικών ταινιών με τα οποία μεγαλώσαμε;

Ειδικοί ερευνητές σε θέματα σχέσεων καταλήγουν να προειδοποιούν ότι αυτές οι καταστάσεις μπορεί και να καταστρέψουν την ικανότητά μας να χτίσουμε υγιείς σχέσεις σε γερά θεμέλια.
Ενώσεις που βασίζονται μόνο στο σεξουαλικό δέσιμο σταδιακά ξεφουσκώνουν, αν δεν συνοδεύονται από κοινά σημεία και σε άλλες πλευρές.

Πώς μένεις για πάντα στο πλευρό κάποιου, αν δεν γνωρίζεις τίποτα για εκείνον ή δεν έχεις κανένα κοινό σημείο αναφοράς; Σίγουρα, οι πρώτες εκρηκτικές στιγμές είναι μια καλή αρχή και ενισχύουν το συναίσθημα.

Δενόμαστε και αν το δούμε από την αντίστροφη πλευρά, έρωτας χωρίς καλό σεξ δεν έχει καμία αξία. Από την άλλη, όμως, αυτός ο σίφουνας του πάθους μπορεί να οδηγήσει σε παρορμητικές συμπεριφορές. Τι σημαίνει αυτό; Το πάθος πνίγει κάθε συζήτηση για λήψη μέτρων ασφάλειας στο σεξ. Και δεν υπολογίζει σημάδια ασυμβατότητας χαρακτήρων. Και σύμφωνα με τους ειδικούς το χειρότερο είναι ότι δεν λύνει και κανένα ουσιαστικό πρόβλημα.

Τα ζευγάρια λύνουν προβλήματα όχι επειδή παίρνουν φωτιά τα σεντόνια τους αλλά επειδή - εκτός από την καλή σεξουαλική σχέση - μοιράζονται το ίδιο όραμα για το μέλλον και παρέχουν ουσιαστική στήριξη ο ένας στον άλλον.

Το εκπληκτικό σεξ φυσικά μας ανεβάζει! Μας οδηγεί κατευθείαν στην κορυφή εκεί όπου το εγώ μας θα ξεκουραστεί επαναπαυμένο στις δόξες του. Όταν όμως αυτή η ένταση υποχωρήσει είναι σαν να τρώμε μια απότομη σπρωξιά και αρχίζουμε να κατρακυλάμε από τα σκαλοπάτια.

Υπάρχει η απότομη πτώση και υπάρχει και η απότομη προσγείωση. Άξιζε τον κόπο; Μας μένει κάτι άλλο να πούμε με έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην άλλη όχθη της ζωής μας: έχει άλλη ιδεολογική τοποθέτηση, άλλα ιδανικά, άλλες αξίες, άλλες επιθυμίες, άλλα ενδιαφέροντα;

Ο διπλός κίνδυνος
Σε μια φάση έξαρσης του πάθους, όχι μόνο δεν ακούμε κανέναν – ούτε καν το ένστικτό μας – αλλά αγνοούμε και τα σημάδια κινδύνου από άτομα που δεν δέχονται «όχι» σαν απάντηση.
Τα όρια ξεχνιούνται. Δεν υπάρχει χρόνος για ζύγισμα των καταστάσεων και εκτίμηση μιας περίστασης. Το πανηγύρι των ορμονών μειώνει αντιστάσεις και λογικές αντιδράσεις.

Πώς αποφεύγουμε τις κακοτοπιές;
Η εξίσωση είναι δύσκολη και απαιτεί μεγάλη ψυχραιμία και εμπειρία στον χειρισμό. Σε μια εποχή που το σεξ δεν είναι ταμπού αλλά εμπειρία που καλούμαστε να απολαύσουμε με κάθε εκατοστό του κορμιού μας, η αυτοσυγκράτηση είναι ένας δύσκολος γρίφος για γερές παίκτριες.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να χαλαρώσουμε και να το διασκεδάσουμε. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα ούτε σε όλες το καλό σεξ. Ακολουθούμε το τυχερό μας άστρο αλλά το διαχωρίζουμε από όλα τα υπόλοιπα. Το σεξ είναι σεξ και δεν είναι σχέση. 

Αν απομονωθεί με αυτό το σκεπτικό, τότε είναι πιο εύκολο να εκτιμήσουμε τις παραμέτρους που μπορεί να συμβάλουν στην εξέλιξή του σε κάτι βαθύτερο.

Ποιος είναι ο άνθρωπος με τον οποίο ταιριάξαμε τόσο πολύ; Πληροί τις προϋποθέσεις και τις βασικές αξίες στη ζωή μας; Ποια είναι τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά; Υπάρχει επικοινωνία;

Εδώ είναι ένα από τα σημεία κλειδιά για οποιαδήποτε εξέλιξη: Αν μπορούμε να μιλήσουμε άνετα μετά το σεξ ή εκτός σεξ, είμαστε σε καλό δρόμο. Αν ταυτόχρονα υπάρχει κοινή συναίνεση σε θέματα ασφάλειας στο σεξ, η κατάσταση βελτιώνεται ακόμα περισσότερο.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον, προσωπική φροντίδα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Και τέλος σε αυτή την φάση της σεξουαλικής έκρηξης κρύβεται μια καταπληκτική ευκαιρία: με τον άγνωστο είναι πιο εύκολο να πραγματοποιήσουμε όλες μας τις κρυφές φαντασιώσεις. Να το τερματίσουμε πιθανόν εκμεταλλευόμενες την άγνοιά του για εμάς τις ίδιες και τον κόσμο μας.

Αν πετύχουμε σε αυτό το μονοπάτι της ικανοποίησης των πιο κρυφών μας επιθυμιών, οι ειδικοί λένε ότι έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να μετατρέψουμε αυτό το στοίχημα σε πετυχημένη σχέση. Ο κύκλος της ανωνυμίας θα μας έχει βοηθήσει να απελευθερωθούμε και να εξοικειωθούμε με εμάς τις ίδιες και τον υποψήφιο σύντροφο σε δεύτερη φάση.

Ίσως λοιπόν μπορούμε να στρέψουμε προς τα εκεί το τιμόνι στη διαδρομή από τον κεραυνοβόλο έρωτα προς την μακροχρόνια ευτυχία.Σχετικά άρθρα

Πώς επηρεάζει το ζώδιό του την ερωτική σχέση μαζί σας;

Πώς επηρεάζει το ζώδιό του την ερωτική σχέση μαζί σας;

Ταιριάζουμε; Είμαστε εντελώς ασύμβατοι; Τι πρέπει να ξέρουμε στα ...

Μήπως βαριέστε τη σχέση σας; Και αν ναι, τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Μήπως βαριέστε τη σχέση σας; Και αν ναι, τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Περνάτε απλά μια φάση ή μήπως έχει έρθει η ώρα να δώσετε ένα ...

Πόσες φορές ερωτευόμαστε στη ζωή μας;

Πόσες φορές ερωτευόμαστε στη ζωή μας;

Εάν νομίζετε ότι δεν υπάρχει όριο, μάλλον κάθετε λάθος! Οι ...

SMS: Το μήνυμα για να κάνει την πρώτη κίνηση!

SMS: Το μήνυμα για να κάνει την πρώτη κίνηση!

Ο dating coach Matthew Hussey προτείνει τις καλύτερες κινήσεις που μπορείς να ...

Το γυναικείο βλέμμα ομολογεί…

Το γυναικείο βλέμμα ομολογεί…

Από τη ματιά της, ένας άντρας μπορεί να καταλάβει αν ενδιαφέρεται ...

Πώς θα καταλάβουμε ότι του αρέσουμε; Το άστρο του έχει κάτι να μας πει!

Πώς θα καταλάβουμε ότι του αρέσουμε; Το άστρο του έχει κάτι να μας πει!

Ένας… οδηγός αναγνώρισης της ερωτικής του πρόθεσης ανάλογα με ...

Θέλετε να του τραβήξετε την προσοχή;

Θέλετε να του τραβήξετε την προσοχή;

Επιτέλους, συναντήσατε κάποιον που σας αρέσει! Μερικές απλές ...  Array
(
  [0] => Array
    (
      [id] => 4109
      [title] => Πώς να καθαρίσετε το εσωτερικό της τσάντας σας
      [clicks] => 
      [short_descr] => Αν ντρέπεστε να την ανοίξετε δημόσια, καιρός να την εκκαθαρίσετε και να την καθαρίσετε… Δείτε απλές συμβουλές!
      [caption3] => Pos_na_katharisete_to_esoteriko_tis_tsantas_sas
      [caption2] => Ola_tou_spitiou
      [caption] => OIKONOMIA
      [imgid] => 14249
      [cattitle] => Ολα του σπιτιού
      [catid] => 029004
    )

  [1] => Array
    (
      [id] => 4111
      [title] => Μυστικά του στιλ: Πώς να δείχνετε πιο αδύνατη από ό,τι είστε!
      [clicks] => 
      [short_descr] => Μερικά έξυπνα τρικ, μας κάνουν πιο κομψές και ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή μας! Όλα θέλουν τον τρόπο τους!
      [caption3] => Mustika_tou_stil_Pos_na_deichnete_pio_adunati_apo_oti_eiste
      [caption2] => Trendspotting
      [caption] => MODA
      [imgid] => 14256
      [cattitle] => Trendspotting
      [catid] => 034002
    )

  [2] => Array
    (
      [id] => 4112
      [title] => Πώς επηρεάζει το ζώδιό του την ερωτική σχέση μαζί σας;
      [clicks] => 
      [short_descr] => Ταιριάζουμε; Είμαστε εντελώς ασύμβατοι; Τι πρέπει να ξέρουμε στα πρώτα ραντεβού; Μπορεί να γελάτε με την αστρολογία, αλλά και τι έχετε να χάσετε;
      [caption3] => Pos_epireazei_to_zodio_tou_tin_erotiki_schesi_mazi_sas
      [caption2] => Sex__Scheseis
      [caption] => PsYChOLOGIA
      [imgid] => 14257
      [cattitle] => Σεξ & Σχέσεις
      [catid] => 030001
    )

  [3] => Array
    (
      [id] => 4110
      [title] => Ξηρό βούρτσισμα για βελούδινη επιδερμίδα
      [clicks] => 
      [short_descr] => Μία εύκολη τεχνική περιποίησης για λαμπερό δέρμα! Πώς εφαρμόζεται; Τι προσφέρει; Και πώς θα διαλέξετε την κατάλληλη βούρτσα;
      [caption3] => Xiro_bourtsisma_gia_beloudini_epidermida
      [caption2] => Peripoiisi
      [caption] => OMORFIA
      [imgid] => 14258
      [cattitle] => Περιποίηση
      [catid] => 028003
    )

)
  

Δημοφιλή Θέματα

Πώς να καθαρίσετε το εσωτερικό της τσάντας σας

Αν ντρέπεστε να την ανοίξετε δημόσια, καιρός να την εκκαθαρίσετε και να την καθαρίσετε… Δείτε απλές συμβουλές!

Ολα του σπιτιού περισσότερα...

Μυστικά του στιλ: Πώς να δείχνετε πιο αδύνατη από ό,τι είστε!

Μερικά έξυπνα τρικ, μας κάνουν πιο κομψές και ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή μας! Όλα θέλουν τον τρόπο τους!

Trendspotting περισσότερα...

Πώς επηρεάζει το ζώδιό του την ερωτική σχέση μαζί σας;

Ταιριάζουμε; Είμαστε εντελώς ασύμβατοι; Τι πρέπει να ξέρουμε στα πρώτα ραντεβού; Μπορεί να γελάτε με την αστρολογία, αλλά και τι έχετε να χάσετε;

Σεξ & Σχέσεις περισσότερα...

Ξηρό βούρτσισμα για βελούδινη επιδερμίδα

Μία εύκολη τεχνική περιποίησης για λαμπερό δέρμα! Πώς εφαρμόζεται; Τι προσφέρει; Και πώς θα διαλέξετε την κατάλληλη βούρτσα;

Περιποίηση περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2018 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas