WomanIdol - Πες μου τις φαντασιώσεις σου, να σου εξηγήσω το όνειρο! Open Lightbox

Πες μου τις φαντασιώσεις σου, να σου εξηγήσω το όνειρο!

Πες μου τις φαντασιώσεις σου, να σου εξηγήσω το όνειρο!

Οι ερωτικές φαντασιώσεις είναι το πιο άκακο, ασφαλές, δωρεάν και απενεχοποιημένο σεξουαλικό βοήθημα. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει, αλλά κι αν δεν το πούμε, κανείς δεν θα τις μάθει! Ποιες είναι οι δικές σας και τι σημαίνουν σύμφωνα με τους σεξολόγους;

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Οι ερωτικές φαντασιώσεις δεν είναι απαραίτητα εμπειρίες που θα θέλαμε να ζήσουμε στην πραγματική ζωή. Είναι όμως, ένας ασφαλής τρόπος για να εξερευνήσουμε τα ερωτικά μας συναισθήματα σε όλο τους το εύρος. Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι συνήθως η πραγματικότητα είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα ή μπορεί οδυνηρή, οπότε μερικά πράγματα καλύτερα είναι να παραμείνουν στη σφαίρα της φαντασίας.
Από την άλλη όμως, η σεξουαλική φαντασίωση μπορεί να λειτουργήσει ερεθιστικά στο σεξ. Κι αυτό γιατί ενισχύουν τη λίμπιντο. Μάλιστα όσο δεν πραγματοποιούνται στην αληθινή ζωή, τόσο μας ευχαριστούν περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο, ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μία αγαπημένη φαντασίωση και όποτε την ανακαλούν, φθάνουν εγγυημένα στον οργασμό.

Οι σεξουαλικές έρευνες έχουν δείξει ότι:
•    Πάνω από τους μισούς διηγούμαστε τις φαντασιώσεις μας στους συντρόφους μας, ενώ μόλις το 33,6% τις κάνει πράξη.
•    Πάνω επίσης από το 50% φαντασιώνεται κάθε φορά που κάνει έρωτα με τον σύντροφό του. Οι σεξολόγοι εκτιμούν ότι το πραγματικό ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο.
•    Όσοι δηλώνουν πως φαντασιώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ περιγράφουν την ερωτική τους ζωή ως πολύ πιο ικανοποιητική από εκείνους που δεν το κάνουν.
•    Οι γυναίκες που είχαν ποικιλία φαντασιώσεων, αποδεικνύονται πιο παρορμητικές, ανεξάρτητες, επιθετικές, μη παραδοσιακές, ενεργητικές στο σεξ, σεξουαλικά πιο απελευθερωμένες.
•    Το 14% των γυναικών έχει σχεδόν αποκλειστικά και μόνο φαντασιώσεις βιασμού. Οι ερευνητές λένε ότι αυτό σχετίζεται με καλή συζυγική σχέση, παθητική προσέγγιση κατά τις περιπτύξεις, καθώς και τάση για σχέσεις εξάρτησης, αποδοχή ελέγχου, σοβαρότητα.
•    Από την άλλη, όσες γυναίκες δηλώνουν την ανυπαρξία ερωτικών φαντασιώσεων στη σεξουαλική τους ζωή, έχουν συχνότερα δυσκολία στον ερεθισμό, τον οργασμό και είχαν ιστορικό σεξουαλικών ενοχών, π.χ., είχαν μεγαλώσει σε οικογένειες που θεωρούσαν το σεξ αμαρτωλό ή βρόμικο.

Αν η φαντασίωση είναι ο βιασμός
Το είπαμε και πριν, ίσως πρόκειται για την πιο συνηθισμένη ερωτική φαντασίωση, η οποία φυσικά καμιά μας δεν θέλει να βιώσει στην πράξη. Τι σημαίνει: ότι προτιμάμε να μην έχουμε καμία ευθύνη, ότι ο άνδρας μας επιβάλει τη θέλησή του και εμείς υποτασσόμαστε. Από την άλλη, η εξήγηση είναι ότι εμείς τον αναγκάζουμε να κάνει σεξ μαζί μας. Η ιδέα έχει να κάνει με τη δική μας σωματική επιβολή, η οποία στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει.

Σεξ με έναν άγνωστο
Σχετικά κοντινή με την προηγούμενη φαντασίωση, η οποία έχει να κάνει με την καθαρή σαρκική απόλαυση χωρίς ενοχές και με μία παράτολμη συμπεριφορά χωρίς κοινωνικό στιγματισμό. Συχνά, η φαντασίωση αυτή ακόμη πιο διεγερτική όταν ο άνδρας δεν έχει… πρόσωπο, όταν απλώς μας ερεθίζει από πίσω χωρίς καν οπτική επαφή. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή η φαντασίωση είναι έκφραση της προκατάληψης γύρω από το σεξ, δηλ. η υπόθεση της «εύκολης» και «ανήθικης».

Σεξ σε δημόσιο χώρο
Η διαδεδομένη φαντασίωση σε δημόσιο χώρο σημαίνει ότι επιθυμούμε να ερεθίζουμε τους άλλους –και όχι μόνον το σύντροφό μας–, κάτι που ουσιαστικά ξετρελαίνει την επιδειξιομανή πλευρά μας.
 
Σε ξαναβρίσκω στη… φαντασία μου
Ορισμένες πιστεύουν πως διαπράττουν ένα είδος «πνευματικής μοιχείας» ή έχουν ενοχές όταν ξαναφέρνουν στη μνήμη τους κάποια πολύ καυτή συνεύρεση από το παρελθόν τους. Οι έρευνες δείχνουν ότι συνήθως δεν παντρευόμαστε τον άνθρωπο που ξύπνησε μέσα μας τη μεγαλύτερη λαγνεία, αφού συχνά προτιμούμε την ασφάλεια… Αν μία φαντασίωση με άνδρα από το παρελθόν επανέρχεται μόνιμα, ίσως σημαίνει ότι απουσιάζει το πάθος και η φαντασία από την αληθινή σας σεξουαλική ζωή.
Αν η φαντασίωση περιλαμβάνει κάποιον ελκυστικό άνδρα από το περιβάλλον, ούτε εδώ υπάρχει ενοχή! Σημαίνει απλώς ότι οι λάγνες επιθυμίες δεν έχουν εξαφανιστεί μόνο και μόνο επειδή είστε σε μόνιμη σχέση.

Πληρωμένο σεξ
Συχνή φαντασίωση των συνεσταλμένων σεξουαλικά, κυρίως, γυναικών. Σεξ χωρίς δεσμεύσεις καθώς και μια εξαιρετική ευκαιρία επίδειξης των ικανοτήτων μας είναι το πιθανό σενάριο. Και επιπλέον, ότι οι άνδρες πληρώνουν για να κάνουν σεξ μαζί μας, κάτι που αποτελεί επιβεβαίωση της ελκυστικότητάς μας.Σχετικά άρθρα

Έρωτας στο γραφείο!

Έρωτας στο γραφείο!

Σας αρέσει ο συνάδελφός σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Σας ...

Ποιος είναι ο μέσος χρόνος γνωριμίας πριν μία απόφαση για γάμο σήμερα;

Ποιος είναι ο μέσος χρόνος γνωριμίας πριν μία απόφαση για γάμο σήμερα;

Τα ζευγάρια σήμερα παντρεύονται αργότερα, μετά από περισσότερη ...

Μήπως σας θεωρεί δεδομένη; Αναγνωρίστε τα σημάδια!

Μήπως σας θεωρεί δεδομένη; Αναγνωρίστε τα σημάδια!

Δείτε αν και τι σας αφορά και λάβετε τα μέτρα σας! Μια σχέση χωρίς ...

Ο άντρας που θα παντρευτώ... Ρωτήσαμε τα άστρα για εσάς!

Ο άντρας που θα παντρευτώ... Ρωτήσαμε τα άστρα για εσάς!

Ποιος είναι ο άντρας των ονείρων σας; Διαβάστε τα χαρακτηριστικά ...

Γιατί το σεξ δεν είναι ικανοποιητικό; Ιδού, η απορία!

Γιατί το σεξ δεν είναι ικανοποιητικό; Ιδού, η απορία!

Είστε σε θέση να το παραδεχτείτε ή απλώς κάνετε τα στραβά μάτια… ...

Ζώδια: Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε σε μια σχέση;

Ζώδια: Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε σε μια σχέση;

Όλοι όμως έχουμε κάποια ελαττώματα που μπορούν να γίνουν εμπόδιο ...

Το σεξ κάνει καλό στην καριέρα σας, σύμφωνα με την επιστήμη!

Το σεξ κάνει καλό στην καριέρα σας, σύμφωνα με την επιστήμη!

Μία νέα μελέτη δείχνει ότι πρέπει να αποφορτιζόμαστε από τη ...Δημοφιλή Θέματα

Έρωτας στο γραφείο!

Σας αρέσει ο συνάδελφός σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Σας προτείνουμε μερικές «ασφαλείς» ιδέες προσέγγισης!

Σεξ & Σχέσεις περισσότερα...

Το λουλούδι μέσα μας! Ποιο αντιστοιχεί στον μήνα γέννησής μας;

Αν ο μήνας στον οποίο γεννηθήκαμε κρύβει μυστικά της προσωπικότητάς μας, ένα συγκεκριμένο λουλούδι μπορεί να τα αποκαλύψει!

Οι ειδικοί συμβουλεύουν περισσότερα...

Οι ρυτίδες είναι όμορφες, αλλά θέλουν και το κατάλληλο μακιγιάζ τους!

Αγαπάμε τον εαυτό μας, άρα και τις ρυτίδες μας… αλλά υπάρχουν και μερικά απλά κόλπα για να μην τις τονίζουμε!

Hair & Make Up περισσότερα...

Μαύρο ή άσπρο; Ή μήπως ασπρόμαυρο;

Ιδέες σε λευκό και μαύρο για τέλειες καλοκαιρινές εμφανίσεις σε όλες τις περιστάσεις!

Trendspotting περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2018 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas