WomanIdol - Πες μου τις φαντασιώσεις σου, να σου εξηγήσω το όνειρο! Open Lightbox

Πες μου τις φαντασιώσεις σου, να σου εξηγήσω το όνειρο!

Πες μου τις φαντασιώσεις σου, να σου εξηγήσω το όνειρο!

Οι ερωτικές φαντασιώσεις είναι το πιο άκακο, ασφαλές, δωρεάν και απενεχοποιημένο σεξουαλικό βοήθημα. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει, αλλά κι αν δεν το πούμε, κανείς δεν θα τις μάθει! Ποιες είναι οι δικές σας και τι σημαίνουν σύμφωνα με τους σεξολόγους;

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Οι ερωτικές φαντασιώσεις δεν είναι απαραίτητα εμπειρίες που θα θέλαμε να ζήσουμε στην πραγματική ζωή. Είναι όμως, ένας ασφαλής τρόπος για να εξερευνήσουμε τα ερωτικά μας συναισθήματα σε όλο τους το εύρος. Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι συνήθως η πραγματικότητα είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα ή μπορεί οδυνηρή, οπότε μερικά πράγματα καλύτερα είναι να παραμείνουν στη σφαίρα της φαντασίας.
Από την άλλη όμως, η σεξουαλική φαντασίωση μπορεί να λειτουργήσει ερεθιστικά στο σεξ. Κι αυτό γιατί ενισχύουν τη λίμπιντο. Μάλιστα όσο δεν πραγματοποιούνται στην αληθινή ζωή, τόσο μας ευχαριστούν περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο, ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μία αγαπημένη φαντασίωση και όποτε την ανακαλούν, φθάνουν εγγυημένα στον οργασμό.

Οι σεξουαλικές έρευνες έχουν δείξει ότι:
•    Πάνω από τους μισούς διηγούμαστε τις φαντασιώσεις μας στους συντρόφους μας, ενώ μόλις το 33,6% τις κάνει πράξη.
•    Πάνω επίσης από το 50% φαντασιώνεται κάθε φορά που κάνει έρωτα με τον σύντροφό του. Οι σεξολόγοι εκτιμούν ότι το πραγματικό ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο.
•    Όσοι δηλώνουν πως φαντασιώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ περιγράφουν την ερωτική τους ζωή ως πολύ πιο ικανοποιητική από εκείνους που δεν το κάνουν.
•    Οι γυναίκες που είχαν ποικιλία φαντασιώσεων, αποδεικνύονται πιο παρορμητικές, ανεξάρτητες, επιθετικές, μη παραδοσιακές, ενεργητικές στο σεξ, σεξουαλικά πιο απελευθερωμένες.
•    Το 14% των γυναικών έχει σχεδόν αποκλειστικά και μόνο φαντασιώσεις βιασμού. Οι ερευνητές λένε ότι αυτό σχετίζεται με καλή συζυγική σχέση, παθητική προσέγγιση κατά τις περιπτύξεις, καθώς και τάση για σχέσεις εξάρτησης, αποδοχή ελέγχου, σοβαρότητα.
•    Από την άλλη, όσες γυναίκες δηλώνουν την ανυπαρξία ερωτικών φαντασιώσεων στη σεξουαλική τους ζωή, έχουν συχνότερα δυσκολία στον ερεθισμό, τον οργασμό και είχαν ιστορικό σεξουαλικών ενοχών, π.χ., είχαν μεγαλώσει σε οικογένειες που θεωρούσαν το σεξ αμαρτωλό ή βρόμικο.

Αν η φαντασίωση είναι ο βιασμός
Το είπαμε και πριν, ίσως πρόκειται για την πιο συνηθισμένη ερωτική φαντασίωση, η οποία φυσικά καμιά μας δεν θέλει να βιώσει στην πράξη. Τι σημαίνει: ότι προτιμάμε να μην έχουμε καμία ευθύνη, ότι ο άνδρας μας επιβάλει τη θέλησή του και εμείς υποτασσόμαστε. Από την άλλη, η εξήγηση είναι ότι εμείς τον αναγκάζουμε να κάνει σεξ μαζί μας. Η ιδέα έχει να κάνει με τη δική μας σωματική επιβολή, η οποία στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει.

Σεξ με έναν άγνωστο
Σχετικά κοντινή με την προηγούμενη φαντασίωση, η οποία έχει να κάνει με την καθαρή σαρκική απόλαυση χωρίς ενοχές και με μία παράτολμη συμπεριφορά χωρίς κοινωνικό στιγματισμό. Συχνά, η φαντασίωση αυτή ακόμη πιο διεγερτική όταν ο άνδρας δεν έχει… πρόσωπο, όταν απλώς μας ερεθίζει από πίσω χωρίς καν οπτική επαφή. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή η φαντασίωση είναι έκφραση της προκατάληψης γύρω από το σεξ, δηλ. η υπόθεση της «εύκολης» και «ανήθικης».

Σεξ σε δημόσιο χώρο
Η διαδεδομένη φαντασίωση σε δημόσιο χώρο σημαίνει ότι επιθυμούμε να ερεθίζουμε τους άλλους –και όχι μόνον το σύντροφό μας–, κάτι που ουσιαστικά ξετρελαίνει την επιδειξιομανή πλευρά μας.
 
Σε ξαναβρίσκω στη… φαντασία μου
Ορισμένες πιστεύουν πως διαπράττουν ένα είδος «πνευματικής μοιχείας» ή έχουν ενοχές όταν ξαναφέρνουν στη μνήμη τους κάποια πολύ καυτή συνεύρεση από το παρελθόν τους. Οι έρευνες δείχνουν ότι συνήθως δεν παντρευόμαστε τον άνθρωπο που ξύπνησε μέσα μας τη μεγαλύτερη λαγνεία, αφού συχνά προτιμούμε την ασφάλεια… Αν μία φαντασίωση με άνδρα από το παρελθόν επανέρχεται μόνιμα, ίσως σημαίνει ότι απουσιάζει το πάθος και η φαντασία από την αληθινή σας σεξουαλική ζωή.
Αν η φαντασίωση περιλαμβάνει κάποιον ελκυστικό άνδρα από το περιβάλλον, ούτε εδώ υπάρχει ενοχή! Σημαίνει απλώς ότι οι λάγνες επιθυμίες δεν έχουν εξαφανιστεί μόνο και μόνο επειδή είστε σε μόνιμη σχέση.

Πληρωμένο σεξ
Συχνή φαντασίωση των συνεσταλμένων σεξουαλικά, κυρίως, γυναικών. Σεξ χωρίς δεσμεύσεις καθώς και μια εξαιρετική ευκαιρία επίδειξης των ικανοτήτων μας είναι το πιθανό σενάριο. Και επιπλέον, ότι οι άνδρες πληρώνουν για να κάνουν σεξ μαζί μας, κάτι που αποτελεί επιβεβαίωση της ελκυστικότητάς μας.Σχετικά άρθρα

6 μύθοι για το σεξ που πρέπει να πάψετε (επιτέλους!) να πιστεύετε!

6 μύθοι για το σεξ που πρέπει να πάψετε (επιτέλους!) να πιστεύετε!

Οι λανθασμένες ιδέες περί της ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής ...

«Επικίνδυνες Σχέσεις»: Τι συμβαίνει με τα ραντεβού στα τυφλά στο διαδίκτυο;

«Επικίνδυνες Σχέσεις»: Τι συμβαίνει με τα ραντεβού στα τυφλά στο διαδίκτυο;

Στο online dating, οι άνθρωποι τείνουν να μοιράζονται τα προσωπικά τους ...

Το υπέροχο σεξ είναι γραμμένο… στα άστρα!

Το υπέροχο σεξ είναι γραμμένο… στα άστρα!

Μήπως η γνωστή ερώτηση «Τι ζώδιο είσαι;», έχει περισσότερη ...

Τι μπορεί να σαμποτάρει τη σχέση μας;

Τι μπορεί να σαμποτάρει τη σχέση μας;

Συμπεριφορές και ενέργειες που όχι μόνο μεταφέρουν λάθος ...

Τα ζώδια που βάζουν φωτιά στο κρεβάτι... από το καλύτερο στο χειρότερο!

Τα ζώδια που βάζουν φωτιά στο κρεβάτι... από το καλύτερο στο χειρότερο!

Κι όμως, δυστυχώς, θα το πούμε! Υπάρχουν οι καυτοί, οι κακοί και οι ...

Αγκαλιές... υπάρχουν διαφορετικές! Ξέρετε όμως, τι σημαίνουν;

Αγκαλιές... υπάρχουν διαφορετικές! Ξέρετε όμως, τι σημαίνουν;

Αρκεί να παρατηρήσουμε τον τρόπο που μας αγκαλιάζει! Εύκολα θα ...

Μετά το πρώτο ραντεβού: Τα 5 SMS που πιθανόν… μας μπερδεύουν!

Μετά το πρώτο ραντεβού: Τα 5 SMS που πιθανόν… μας μπερδεύουν!

Διαβάστε τι σημαίνει κάθε του μήνυμα και πώς να απαντήστε για να ...Δημοφιλή Θέματα

Το πιο δημοφιλές χρώμα νυχιών αυτή την περίοδο!

Ποια είναι η απόχρωση για το βερνίκι νυχιών με την οποία θα πάθουμε εμμονή;

Όμορφες ιστορίες περισσότερα...

Ένας οδηγός δώρων με αξία!

Μερικές όμορφες ιδέες για δώρα με αξία που δεν κοστίζουν ακριβά αλλά θα ενθουσιάσουν με το γούστο σας!

Ολα του σπιτιού περισσότερα...

Τα μυστικά του Αϊνστάιν για την ευτυχία…

Ποιες ήταν οι δύο σκέψεις μίας αληθινής ιδιοφυΐας για τον τρόπο που μπορούμε να ζήσουμε μία ευτυχισμένη ζωή;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2017 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas