WomanIdol - Πες μου τις φαντασιώσεις σου, να σου εξηγήσω το όνειρο!

Πες μου τις φαντασιώσεις σου, να σου εξηγήσω το όνειρο!

Πες μου τις φαντασιώσεις σου, να σου εξηγήσω το όνειρο!

Οι ερωτικές φαντασιώσεις είναι το πιο άκακο, ασφαλές, δωρεάν και απενεχοποιημένο σεξουαλικό βοήθημα. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει, αλλά κι αν δεν το πούμε, κανείς δεν θα τις μάθει! Ποιες είναι οι δικές σας και τι σημαίνουν σύμφωνα με τους σεξολόγους;

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Οι ερωτικές φαντασιώσεις δεν είναι απαραίτητα εμπειρίες που θα θέλαμε να ζήσουμε στην πραγματική ζωή. Είναι όμως, ένας ασφαλής τρόπος για να εξερευνήσουμε τα ερωτικά μας συναισθήματα σε όλο τους το εύρος. Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι συνήθως η πραγματικότητα είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα ή μπορεί οδυνηρή, οπότε μερικά πράγματα καλύτερα είναι να παραμείνουν στη σφαίρα της φαντασίας.
Από την άλλη όμως, η σεξουαλική φαντασίωση μπορεί να λειτουργήσει ερεθιστικά στο σεξ. Κι αυτό γιατί ενισχύουν τη λίμπιντο. Μάλιστα όσο δεν πραγματοποιούνται στην αληθινή ζωή, τόσο μας ευχαριστούν περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο, ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μία αγαπημένη φαντασίωση και όποτε την ανακαλούν, φθάνουν εγγυημένα στον οργασμό.

Οι σεξουαλικές έρευνες έχουν δείξει ότι:
•    Πάνω από τους μισούς διηγούμαστε τις φαντασιώσεις μας στους συντρόφους μας, ενώ μόλις το 33,6% τις κάνει πράξη.
•    Πάνω επίσης από το 50% φαντασιώνεται κάθε φορά που κάνει έρωτα με τον σύντροφό του. Οι σεξολόγοι εκτιμούν ότι το πραγματικό ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο.
•    Όσοι δηλώνουν πως φαντασιώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ περιγράφουν την ερωτική τους ζωή ως πολύ πιο ικανοποιητική από εκείνους που δεν το κάνουν.
•    Οι γυναίκες που είχαν ποικιλία φαντασιώσεων, αποδεικνύονται πιο παρορμητικές, ανεξάρτητες, επιθετικές, μη παραδοσιακές, ενεργητικές στο σεξ, σεξουαλικά πιο απελευθερωμένες.
•    Το 14% των γυναικών έχει σχεδόν αποκλειστικά και μόνο φαντασιώσεις βιασμού. Οι ερευνητές λένε ότι αυτό σχετίζεται με καλή συζυγική σχέση, παθητική προσέγγιση κατά τις περιπτύξεις, καθώς και τάση για σχέσεις εξάρτησης, αποδοχή ελέγχου, σοβαρότητα.
•    Από την άλλη, όσες γυναίκες δηλώνουν την ανυπαρξία ερωτικών φαντασιώσεων στη σεξουαλική τους ζωή, έχουν συχνότερα δυσκολία στον ερεθισμό, τον οργασμό και είχαν ιστορικό σεξουαλικών ενοχών, π.χ., είχαν μεγαλώσει σε οικογένειες που θεωρούσαν το σεξ αμαρτωλό ή βρόμικο.

Αν η φαντασίωση είναι ο βιασμός
Το είπαμε και πριν, ίσως πρόκειται για την πιο συνηθισμένη ερωτική φαντασίωση, η οποία φυσικά καμιά μας δεν θέλει να βιώσει στην πράξη. Τι σημαίνει: ότι προτιμάμε να μην έχουμε καμία ευθύνη, ότι ο άνδρας μας επιβάλει τη θέλησή του και εμείς υποτασσόμαστε. Από την άλλη, η εξήγηση είναι ότι εμείς τον αναγκάζουμε να κάνει σεξ μαζί μας. Η ιδέα έχει να κάνει με τη δική μας σωματική επιβολή, η οποία στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει.

Σεξ με έναν άγνωστο
Σχετικά κοντινή με την προηγούμενη φαντασίωση, η οποία έχει να κάνει με την καθαρή σαρκική απόλαυση χωρίς ενοχές και με μία παράτολμη συμπεριφορά χωρίς κοινωνικό στιγματισμό. Συχνά, η φαντασίωση αυτή ακόμη πιο διεγερτική όταν ο άνδρας δεν έχει… πρόσωπο, όταν απλώς μας ερεθίζει από πίσω χωρίς καν οπτική επαφή. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή η φαντασίωση είναι έκφραση της προκατάληψης γύρω από το σεξ, δηλ. η υπόθεση της «εύκολης» και «ανήθικης».

Σεξ σε δημόσιο χώρο
Η διαδεδομένη φαντασίωση σε δημόσιο χώρο σημαίνει ότι επιθυμούμε να ερεθίζουμε τους άλλους –και όχι μόνον το σύντροφό μας–, κάτι που ουσιαστικά ξετρελαίνει την επιδειξιομανή πλευρά μας.
 
Σε ξαναβρίσκω στη… φαντασία μου
Ορισμένες πιστεύουν πως διαπράττουν ένα είδος «πνευματικής μοιχείας» ή έχουν ενοχές όταν ξαναφέρνουν στη μνήμη τους κάποια πολύ καυτή συνεύρεση από το παρελθόν τους. Οι έρευνες δείχνουν ότι συνήθως δεν παντρευόμαστε τον άνθρωπο που ξύπνησε μέσα μας τη μεγαλύτερη λαγνεία, αφού συχνά προτιμούμε την ασφάλεια… Αν μία φαντασίωση με άνδρα από το παρελθόν επανέρχεται μόνιμα, ίσως σημαίνει ότι απουσιάζει το πάθος και η φαντασία από την αληθινή σας σεξουαλική ζωή.
Αν η φαντασίωση περιλαμβάνει κάποιον ελκυστικό άνδρα από το περιβάλλον, ούτε εδώ υπάρχει ενοχή! Σημαίνει απλώς ότι οι λάγνες επιθυμίες δεν έχουν εξαφανιστεί μόνο και μόνο επειδή είστε σε μόνιμη σχέση.

Πληρωμένο σεξ
Συχνή φαντασίωση των συνεσταλμένων σεξουαλικά, κυρίως, γυναικών. Σεξ χωρίς δεσμεύσεις καθώς και μια εξαιρετική ευκαιρία επίδειξης των ικανοτήτων μας είναι το πιθανό σενάριο. Και επιπλέον, ότι οι άνδρες πληρώνουν για να κάνουν σεξ μαζί μας, κάτι που αποτελεί επιβεβαίωση της ελκυστικότητάς μας.Σχετικά άρθρα

Ερωτικό ραντεβού; Τα υπέρ και τα κατά κάθε ζωδίου!

Ερωτικό ραντεβού; Τα υπέρ και τα κατά κάθε ζωδίου!

Ποιος είναι ευαίσθητος και ποιος σοβαρός; Ποιος απαντά στα ...

Είστε ερωτευμένη; Τα 23 σημάδια που το επιβεβαιώνουν!

Είστε ερωτευμένη; Τα 23 σημάδια που το επιβεβαιώνουν!

Το ξέρουμε, όταν έχουμε συναντήσει κάποιον ξεχωριστό! Κάποιον ...

Τι τον εκνευρίζει περισσότερο σε μια σχέση, ανάλογα με το ζώδιό του;

Τι τον εκνευρίζει περισσότερο σε μια σχέση, ανάλογα με το ζώδιό του;

Ποια είναι τα σημεία που τον κάνουν να μετανιώνει την ώρα και τη ...

Ποιος άντρας μας αξίζει (σύμφωνα με το ζώδιο του και το δικό μας);

Ποιος άντρας μας αξίζει (σύμφωνα με το ζώδιο του και το δικό μας);

Τα αγόρια, τα ζώδιά τους και τα χαρακτηριστικά τους που θα ...

Πώς να αναγνωρίσετε μια τοξική σχέση πριν να είναι αργά

Πώς να αναγνωρίσετε μια τοξική σχέση πριν να είναι αργά

Υπάρχουν σημάδια που κρούουν τον κώδωνα κινδύνου και ...

Πώς θα σας δείξει την αγάπη του με βάση το ζώδιό σας!

Πώς θα σας δείξει την αγάπη του με βάση το ζώδιό σας!

Πείτε του πώς θα σας δείξει την αγάπη του με τον τρόπο που σας ...

Τα σημάδια ότι θέλει να μείνετε φίλοι!

Τα σημάδια ότι θέλει να μείνετε φίλοι!

Μικρές λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις ...Δημοφιλή Θέματα

Δέκα συνήθειες που μας οδηγούν στην ευτυχία

Απλές κινήσεις και αλλαγές συμπεριφοράς που οδηγούν - σύμφωνα με τους ειδικούς - στη χαρά.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν περισσότερα...

Στιλάτη και κομψή χωρίς να ξοδευτείτε!

Ποια είναι τα μυστικά για μία εμφάνιση προσεγμένη και ένα λουκ που δεν μας προδίδει σε καμία περίσταση;

Trendspotting περισσότερα...

Ηighlighter: Χρησιμοποιήστε το σε αυτά τα 7 σημεία για έξτρα λάμψη!

Έξυπνα κόλπα για να βελτιώσετε τα ωραία σας χαρακτηριστικά αλλά και για να έχετε μία λαμπερή όψη.

Hair & Make Up περισσότερα...

Οι ιώσεις είναι της εποχής!

Πώς θα προστατέψουμε τα παιδιά μας από τις ιώσεις;

Παιδικές υποθέσεις περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2017 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas