WomanIdol - Πόσο επηρεάζεται η υγεία μας από το είδος της ερωτικής μας σχέσης; Open Lightbox

Πόσο επηρεάζεται η υγεία μας από το είδος της ερωτικής μας σχέσης;

Πόσο επηρεάζεται η υγεία μας από το είδος της ερωτικής μας σχέσης;

Αλήθεια… πόσο επηρεάζει η ερωτική μας κατάσταση το μυαλό και το σώμα μας; Ελεύθερες, παντρεμένες ή διαζευγμένες ανακαλύπτουμε τα συν και τα πλην και λαμβάνουμε τα μέτρα μας, για την υγεία μας! 

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ελεύθερη κι ωραία;
Μπορεί να γκρινιάζουμε ότι είμαστε μόνες, αλλά υπάρχουν και θετικά σημεία σε αυτή τη φάση της ζωής μας…
* Υπέροχος ύπνος: Έρευνα που έγινε μεταξύ 1408 ζευγαριών αποδεικνύει πως το 25% αποφάσισε να κοιμάται στον καναπέ ή σε κάποιο άλλο δωμάτιο. Το 20% μείωσε τις ώρες ύπνου τουλάχιστον για δύο ώρες, ενώ ένας στους δέκα τερμάτισε τη σχέση του, εξαιτίας της κακής ποιότητας ύπνου.
* Κοινωνικότητα: Όταν είμαστε ελεύθερες, αναπτύσσουμε την κοινωνικότητα μας. Βρισκόμαστε πιο κοντά στους φίλους μας, έχουμε πιο στενές σχέσεις με τα αδέλφια και γενικότερα με τα μέλη της οικογένειάς μας, συγκριτικά με τις περιόδους που είμαστε σε σχέση ή συγκατοικούμε.
* Fit & sexy: Ως ελεύθερες φροντίζουμε την εμφάνιση, αλλά και την ψυχική μας ισορροπία, επενδύοντας στην άσκηση του σώματος. Δεν είναι καθόλου περίεργο λοιπόν, που ως singles διαθέτουμε καλοσχηματισμένο σώμα και πολύ λιγότερο λίπος από ό,τι οι συνομήλικες μας παντρεμένες γυναίκες.

Η δύναμη της συμβίωσης
Κρατώντας τα θετικά μιας σχέσης και απομακρύνοντας τα αρνητικά ενός γάμου, μήπως η συμβίωση είναι η ιδανική λύση;
* Πιο ευτυχισμένες: Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει πως τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες που συζούν είναι πιο ευτυχισμένοι και με λιγότερες κρίσεις κατάθλιψης από εκείνους που εξακολουθούν να αναζητούν την αγάπη.
* Υψηλότερη αυτοεκτίμηση: Η συμβίωση αυξάνει τα επίπεδα αυτοεκτίμησης συγκριτικά με τα παντρεμένα ζευγάρια. Αυτό συμβαίνει, διότι όταν συζούμε απολαμβάνουμε μεγαλύτερη ανεξαρτησία και επενδύουμε περισσότερο στην προσωπική μας ανάπτυξη, στοιχεία που ωφελούν και την ίδια μας τη σχέση.

Τα καλά του γάμου
Εάν φροντίζουμε καθημερινά να προσθέτουμε το απαραίτητο «αλατοπίπερο» στη ζωή μας, διαφυλάσσουμε την υγεία μας.
* Από… καρδιάς! Σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν πως ως σύζυγοι έχουμε πολύ λιγότερες πιθανότητες να υποστούμε καρδιακή προσβολή. Επίσης, έπειτα από μια καρδιακή χειρουργική επέμβαση έχουμε τρεις φορές μεγαλύτερο ποσοστό επιβίωσης, ενώ γενικότερα, η καρδιά μας βρίσκεται σε φόρμα συγκριτικά με τις ελεύθερες ή διαζευγμένες γυναίκες.
* Ζούμε περισσότερο: Είναι αλήθεια! Τα παντρεμένα ζευγάρια ζουν περισσότερο από ό,τι οι εργένηδες. Και τα οφέλη δεν σταματούν εδώ… Ως παντρεμένες απολαμβάνουμε περισσότερο σεξ, κάνουμε συχνότερα τσεκ-απ και καταναλώνουμε λιγότερο αλκοόλ. Όλα αυτά βέβαια, εξαρτώνται και από την ποιότητα της σχέσης μας. Οι συνεχείς καβγάδες και η συναισθηματική απομάκρυνση μειώνουν τα οφέλη.

Και οι χωρισμένες έχουν ψυχή!
Το διαζύγιο ή ένας χωρισμός από μια μακρόχρονη σχέση μπορεί να δρουν αρνητικά, αλλά στη συνέχεια, έχουν και τα θετικά τους.
* Εκτιμούμε περισσότερο: Αν και το διαζύγιο φέρνει αρνητικά συναισθήματα, το θετικό είναι πως αυτό το γεγονός μπορεί και μας κάνει να εκτιμούμε περισσότερο τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Ακόμα, έπειτα από οποιοδήποτε τραγικό γεγονός, έχουμε το σθένος και τη δύναμη πλέον, να ατενίζουμε το μέλλον με πιο θετική διάθεση.
* Τόνωση της υγείας: Το να φύγουμε από ένα δυστυχισμένο γάμο έχει άμεσα οφέλη για την υγεία μας. Είναι αποδεδειγμένο άλλωστε, πως ένας προβληματικός γάμος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εμφάνιση καρκίνου και κατάθλιψης.
* Η πείρα… προφυλάσσει: Έρευνες έχουν αποδείξει πως ο δεύτερος γάμος είναι πιο επιτυχημένος από τον πρώτο. Αυτό συμβαίνει, διότι αποκτούμε πείρα και τελικά, ασχολούμαστε περισσότερο με τα του γάμου μας, έχοντας έως και 14% λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουμε σε διαζύγιο.

Και ακόμα…
Στη σύγχρονη εποχή, οι σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων μπορούν να αποκτήσουν διαφορετικά πρόσωπα.
Η πολυγαμία: Για τους άνδρες, η πολυγαμία είναι νόμιμο προνόμιο σε περισσότερες από 50 χώρες. Ζουν 12% περισσότερο από τους μονογαμικούς ομοφύλους τους, αλλά κινδυνεύουν να αναπτύξουν καρδιακές νόσους τέσσερις φορές περισσότερο. Όσο για εμάς: Το αίσθημα εγκατάλειψης και οργής μέσα από μια τέτοια σχέση είναι αποδεδειγμένο και μας επιβαρύνει ουσιαστικά.
Ανοιχτές σχέσεις: Το να βρισκόμαστε σε μια σχέση, χωρίς σχέση μπορεί να μοιάζει διασκεδαστικό, αλλά τα οφέλη της αμφισβητούνται αρκετά, καθώς πολύ γρήγορα η κατάσταση διαλύεται εξαιτίας της έλλειψης επικοινωνίας.
Σχέση σε απόσταση: Και εδώ οι γνώμες διίστανται. Από τη μια οι μελέτες δείχνουν πως οι σχέσεις μεγάλων αποστάσεων διαθέτουν περισσότερη οικειότητα και αποδοχή του συντρόφου τους. Από την άλλη, καθώς τα ζευγάρια προσπαθούν περισσότερο να διατηρήσουν τη σχέση τους ενδέχεται να κουραστούν ευκολότερα ή να φλερτάρουν έντονα με τρίτα πρόσωπα, εξαιτίας της απόστασης.

Ερωτευθείτε… είναι συναρπαστικό!
Ανεξάρτητα από το είδος της σχέσης μας, ο έρωτας γίνεται κινητήριος δύναμη και μας κάνει καλό, διότι…
* Καίμε θερμίδες: Όταν βρισκόμαστε σε σχέση εξασφαλίζουμε και έξτρα κάψιμο θερμίδων. Ένα παθιάρικο φιλί, διάρκειας μιας ώρας, εξασφαλίζει κάψιμο μέχρι και 70 θερμίδων. Συνδυάζοντας το φιλί με τρυφερές κινήσεις των χεριών, προσθέτουμε 20 θερμίδες, ενώ κατά τη διάρκεια του σεξ καίμε 90 θερμίδες και οι αγαπημένοι μας 120, για διάρκεια περίπου μισής ώρας.
* Είμαστε σε φόρμα: Είναι αποδεδειγμένο πως ένα φιλί είναι ικανό να μειώσει τα επίπεδα του άγχους, να ανακουφίσει τους πόνους και να ενισχύσει τα επίπεδα ανοσίας. Αυτό σημαίνει πως όταν βρισκόμαστε σε σχέση αρρωσταίνουμε λιγότερο, έχουμε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, βελτιώνεται το σύστημα ελέγχου της ουροδόχου κύστεως, ενώ ειδικά  για τους άνδρες μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

 Σχετικά άρθρα

Το υπέροχο σεξ είναι γραμμένο… στα άστρα!

Το υπέροχο σεξ είναι γραμμένο… στα άστρα!

Μήπως η γνωστή ερώτηση «Τι ζώδιο είσαι;», έχει περισσότερη ...

Συμπεριφορές που μπορεί να καταστρέψουν μια σχέση

Συμπεριφορές που μπορεί να καταστρέψουν μια σχέση

Όλα όσα σαμποτάρουν μια σχέση και οδηγούν ταχύτερα στον χωρισμό.

Έρωτας στο γραφείο!

Έρωτας στο γραφείο!

Σας αρέσει ο συνάδελφός σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Σας ...

Ποιος είναι ο μέσος χρόνος γνωριμίας πριν μία απόφαση για γάμο σήμερα;

Ποιος είναι ο μέσος χρόνος γνωριμίας πριν μία απόφαση για γάμο σήμερα;

Τα ζευγάρια σήμερα παντρεύονται αργότερα, μετά από περισσότερη ...

Μήπως σας θεωρεί δεδομένη; Αναγνωρίστε τα σημάδια!

Μήπως σας θεωρεί δεδομένη; Αναγνωρίστε τα σημάδια!

Δείτε αν και τι σας αφορά και λάβετε τα μέτρα σας! Μια σχέση χωρίς ...

Ο άντρας που θα παντρευτώ... Ρωτήσαμε τα άστρα για εσάς!

Ο άντρας που θα παντρευτώ... Ρωτήσαμε τα άστρα για εσάς!

Ποιος είναι ο άντρας των ονείρων σας; Διαβάστε τα χαρακτηριστικά ...

Γιατί το σεξ δεν είναι ικανοποιητικό; Ιδού, η απορία!

Γιατί το σεξ δεν είναι ικανοποιητικό; Ιδού, η απορία!

Είστε σε θέση να το παραδεχτείτε ή απλώς κάνετε τα στραβά μάτια… ...Δημοφιλή Θέματα

Μία είναι η φούστα της εποχής για κάθε κομψή γυναίκα!

Η φούστα-φάκελος με ασυμμετρίες και θηλυκά βολάν είναι μία αληθινά εκπληκτική επιλογή! Και ιδέες για να την υιοθετήσετε!

Trendspotting περισσότερα...

Πώς θα φωτίσετε τα σκούρα μαλλιά

Πώς μπορούμε να ανοίξουμε με επιτυχία και ασφάλεια το χρώμα στα σκούρα ή μαύρα μαλλιά.

Hair & Make Up περισσότερα...

Τεστ: Και μόνο που τον κοιτάς... λιώνεις! Εκείνος;

Παίξτε με τις χαριτωμένες ερωτήσεις του τεστ και διαπιστώστε, αν αξίζει τον κόπο να έχετε αγκαλιά… τη φωτογραφία του!

Κάντε το τεστ! περισσότερα...

Στο ονειρικό «καταφύγιο» της Anna Wintour

Tο καταφύγιο της εκδότριας της αμερικανικής Vogue διαθέτει διαχρονική κομψότητα και σοφιστικέ διάθεση, όπως η ίδια μας έχει συνηθίσει.

Ολα του σπιτιού περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2018 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas