Τάσεις: Τι θα φορέσουμε την άνοιξη του 2018

Τάσεις: Τι θα φορέσουμε την άνοιξη του 2018
Τάσεις: Τι θα φορέσουμε την άνοιξη του 2018
Μοντέρνος ρομαντισμός: Giambattista Valli // Zimmerman // Rodarte
Στις αποχρώσεις της λεβάντας: Michael Kors // Dries Van Noten // Erdem
Λάμψη από το πρωί έως το βράδυ: Acne Studios // Dior // Gucci +6
Προβολή Φωτογραφιών
Τάσεις: Τι θα φορέσουμε την άνοιξη του 2018

Θέλετε να προετοιμάσετε από τώρα την γκαρνταρόμπα σας και τις αγορές σας για τη νέα σεζόν; Σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα looks για την άνοιξη 2018.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Μοντέρνος ρομαντισμός

Η Τζέιν Όστιν θα αισθανόταν περήφανη για τα μοντέλα που είδαμε στις πασαρέλες των οίκων και των σχεδιαστών για την άνοιξη 2018. Κορσέδες, αέρινα μανίκια, απαλά χρώματα και υφάσματα, ρομαντικά φλοράλ… Το θηλυκό look για τη νέα σεζόν θυμίζει λίγο ηρωίδες περασμένων εποχών και μας προκαλεί να το εντάξουμε στις ντουλάπες μας.

Όλα λιλά

Ήδη έχουμε μιλήσει για το χρώμα του 2018 σύμφωνα με την Pantone, το απαλό μοβ δηλαδή. Έτσι, μετά την κυριαρχία του ροζ, οι πασαρέλες τής φετινής άνοιξης μας δείχνουν τον δρόμο για τη νέα hot απόχρωση: το λιλά σε όλες του τις αποχρώσεις και πιθανές παραλλαγές (από φορέματα με παγιέτες μέχρι υπερμεγέθη πλεκτά και καλοραμμένα κοστούμια. Επιπλέον tip: δείχνει τέλειο με τα πάντα!

Λάμψη από το πρωί

Δεν πρόκειται ακριβώς για παγιέτες που κλέβουν την παράσταση, αλλά για έναν πιο διακριτικό τρόπο να εντάξουμε τις λάμψεις στην καθημερινή μας εμφάνιση -γεγονός που κάνει αυτή την τάση εξαιρετικά φορέσιμη. Αναζητήστε κομμάτια με ελαφριά λάμψη και glitter, από τοπ μέχρι παντελόνια και φούστες. Δείχνουν καλύτερα στο φως του ήλιου, οπότε ξεκινήστε να τα φοράτε από το πρωί.

Ψηλά τη… μέση!

Ξεχάστε τα χαμηλόμεσα κομμάτια και προτιμήστε ένα παντελόνι, σορτς ή φούστα που πιάνει ψηλά και τονίζει τη μέση για ένα πιο κομψό look. Μην ξεχνάτε ότι αυτή η σιλουέτα κάνει τα πόδια να δείχνουν πιο μακριά!

Η γκαμπαρντίνα σε άλλο ρόλο

Η κλασική γκαμπαρντίνα αναβαθμίζεται και αποκτά πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση, αντικαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και το φόρεμα. Βολάν, πλισέ, χωρίς μανίκια ή σε ντένιμ, ένα είναι σίγουρο: θα θέλετε να την αποκτήσετε τώρα!

Καρό μείξεις

Αυτή την άνοιξη, το καρό είναι πιο εντυπωσιακό και avant garde από τα φλοράλ. Οι σχεδιαστές μάς χάρισαν δυναμικές μείξεις από καρό σχεδόν σε κάθε κομμάτι που μπορεί να φανταστεί κανείς, από διάφανα φορέματα μέχρι κοστούμια και φόρμες.

Δείτε Επίσης
Πώς θα φτιάξουμε την τέλεια «capsule wardrobe»; Πλήρης οδηγός!

Έγιναν… κρόσσια

Αν τα κρόσσια δεν είναι ακριβώς της αρεσκείας σας, το πιο πιθανό είναι να μην έχετε δει τις εκδοχές των σχεδιαστών για την άνοιξη του 2018. Κάποιοι τα χρησιμοποίησαν με φειδώ σε ορισμένα χαρακτηριστικά κομμάτια (τσάντα και μπουστιέ), ενώ άλλοι τα… έδωσαν όλα με έντονα χρώματα και layers. Αποτέλεσμα; Υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα.

Πιο κοντά, πιο κοντά

Τα κοστούμια με κοντό παντελόνι (σε στιλ βερμούδας) έκαναν την εμφάνισή τους σχεδόν σε όλες τις ανοιξιάτικες πασαρέλες, δίνοντάς μας έναν κομψό και πιο καλοκαιρινό τρόπο να μεταφέρουμε ένα από τα πιο σημαντικά trends του χειμώνα στη νέα σεζόν. Μην ξεγελιέστε, όμως. Δεν μιλάμε μόνο για κοντά και θηλυκά σύνολα. Κάποια από τα looks που είδαμε είναι πιο street style παρά κλασικά κοστούμια.

Αεροπορικά… μοντέλα

Η ολόσωμη φόρμα αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά trends εδώ και κάποιον καιρό και ειδικότερα αυτή την άνοιξη, που εμπνέεται από τις στολές των αεροπόρων. Φαρδιές και απλές, γεωμετρικές σχεδόν ή πιο θηλυκές και με ιδιαίτερα prints, όπως πουά ή λουλούδια, προτείνω να επενδύσετε οπωσδήποτε σε μία.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.