WomanIdol - Χρήσιμες οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα Open Lightbox

Χρήσιμες οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα

Χρήσιμες οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα

Μέχρι αυτήν τη στιγμή ενδέχεται να έχουν υποβληθεί πάνω από 2.000.000 αιτήσεις, από τις οποίες γύρω στο 1/3 έχουν εγκριθεί. Κάποιες έχουν απορριφθεί και κάποιες άλλες βρίσκονται σε αναμονή. Για να δούμε εάν δικαιούμαστε το πολυσυζητημένο κοινωνικό μέρισμα, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε 6 απλά βήματα…

Από την Άντζελα Μολφέτα
 

Ο διαδικτυακός τόπος www.koinonikomerisma.gr για την υποβολή αιτήσεων ως προς την καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος έχει ήδη ανοίξει και θα παραμείνει ενεργός ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 12 Δεκεμβρίου 2017. Για να ελέγξουμε εάν δικαιούμαστε το Κοινωνικό Μέρισμα δεν έχουμε παρά να υποβάλλουμε την ανάλογη αίτηση. Εκτός των άλλων στοιχείων, θα πρέπει να συμπληρώσουμε μια διεύθυνση email και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων. Για να κατοχυρώσουμε το χρηματικό ποσόν που μας αναλογεί δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τα παρακάτω, απλά  βήματα:

Βήμα 1. Με την είσοδό μας στο σύστημα θα μας ζητηθεί να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό του ΑΜΚΑ μας, καθώς επίσης να συναινέσουμε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά μας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων μας).
* Αν το σύστημα δεν πιστοποιεί τον συνδυασμό ΑΦΜ και ΑΜΚΑ που έχουμε εισάγει, τότε θα εμφανιστεί αντίστοιχο μήνυμα. Σε μια τέτοια περίπτωση:
- Θα πρέπει να μεταβούμε σε κοντινό ΚΕΠ και να ζητήσουμε να ενημερωθεί η  εγγραφή του ΑΜΚΑ μας, ως προς το πεδίο του ΑΦΜ. Για τον σκοπό αυτό, θα χρειαστούμε ένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά μας (ΑΔΤ, Διαβατήριο, κ.τ.λ.) και ένα έγγραφο που να αναγράφει το ΑΦΜ μας, μαζί με προσωπικά μας στοιχεία (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας).

Βήμα 2. Αμέσως μετά, εμφανίζεται μια φόρμα που αναφέρει προσωπικά μας στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμό μας, ημερομηνία γέννησης, φύλο κ.τ.λ., οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων) και μια λίστα με τα μέλη της οικογένειάς μας.
* Σε αυτό το σημείο θα εμφανιστεί ένδειξη για μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα, την τελευταία πενταετία, καθώς και η ικανότητα ασφάλισης, έστω και ενός μήνα, από ασφαλιστικό φορέα κυρίας ασφάλισης.
- Εάν το σύστημα δεν έχει σωστή ένδειξη για το κριτήριο ασφάλισης, θα πρέπει να μεταβούμε σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, προσκομίζοντας ανάλογα έγγραφα και ζητώντας άμεση διόρθωση των στοιχείων μας.

Βήμα 3. Η συμπλήρωση του ηλεκτρονικού αριθμού λογαριασμού τραπέζης, ΙΒΑΝ, είναι απαραίτητη. Μπορούμε να είμαστε οι πρώτοι δικαιούχοι ή συν-δικαιούχοι. Στο σημείο αυτό, είναι σκόπιμο να συμπληρώσουμε επίσης, ένα email καθώς και τον αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου.
* Ο αριθμός λογαριασμού IBAN, θα πρέπει να είναι έγκυρος και ενεργός. Προσοχή! Εάν δεν είναι έτσι, δεν θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή, ακόμα και εάν πληρούμε τα κριτήρια!
- Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε τον δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό τραπέζης που έχουμε, τον λογαριασμό μισθοδοσίας ή είσπραξης επιδομάτων, σύνταξης, κ.λπ.

Βήμα 4.
Εάν στην οικογένεια μας φιλοξενείται κάποιο ενήλικο άτομο, το αναφέρουμε και εάν απαιτείται συναίνεση του ατόμου, αναφέρεται ευκρινώς. Η συγκατάθεση αυτού του ατόμου γίνεται μέσω των κωδικών του στο Taxismet.
* Προσοχή! Εάν διαπιστώσουμε πως κάποιο άγνωστο άτομο προς εμάς απεικονίζεται ως φιλοξενούμενός μας, θα πρέπει να το εξαιρέσουμε, χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή που είναι διαθέσιμη, δίπλα στο όνομά του.
- Η επιλογή αυτή, συνιστά καταγγελία προς την οικεία ΔΟΥ σε βάρος του εμφανιζόμενου ως φιλοξενούμενου, περί ψευδούς υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Βήμα 5. Εφόσον έχουμε συμπληρώσει όλα τα στοιχεία και έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών της οικογένειάς μας, εμφανίζεται η πληροφορία για το εάν πληρούμε τα κριτήρια ή όχι.
* Το Υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε πως για τους δικαιούχους άνω των 70 ετών, δεν είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης.
- Αυτό αφορά τις οικογένειες που αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι. Δεν ισχύει, εάν υπάρχουν και άλλα μέλη στην οικογένεια (τέκνα ή φιλοξενούμενοι), οπότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία αίτησης και αποδοχής των φιλοξενούμενων ατόμων.

Βήμα 6.
Για να καταστούμε δικαιούχοι, στη συνέχεια πρέπει να πατήσουμε το κουμπί [Έγκριση -Συναίνεση]. Εάν λοιπόν, πληρούμε τα κριτήρια του Κοινωνικού Μερίσματος 2017, εμφανίζεται και το ποσόν που αντιστοιχεί στην οικογένειά μας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι άρνησης, αναλυτικά.
* Εάν χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές, θα πρέπει να κάνουμε επαναξιολόγηση, επιλέγοντας στην οθόνη «Αξιολόγηση επιλεξιμότητας κοινωνικού μερίσματος».
- Η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας αποδοχής του κοινωνικού μερίσματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούμε να επισκεφθούμε το www.koinonikomerisma.gr ή να στείλουμε email στο [email protected]

 Σχετικά άρθρα

Ίδια δουλειά χαμηλότερος μισθός; Μάθετε τα δικαιώματά σας και διεκδικήστε!

Ίδια δουλειά χαμηλότερος μισθός; Μάθετε τα δικαιώματά σας και διεκδικήστε!

Ποια είναι τα δικαιώματά σας και τι πρέπει να κάνετε αν ...

Διαχείριση του φόρτου εργασίας: Bάζουμε φρένο στην τρέλα!

Διαχείριση του φόρτου εργασίας: Bάζουμε φρένο στην τρέλα!

Με 8 απλά βήματα μπορούμε να περάσουμε το σωστό μήνυμα ...

Πώς θα επιλέξετε τη γρηγορότερη ουρά στο σούπερ μάρκετ;

Πώς θα επιλέξετε τη γρηγορότερη ουρά στο σούπερ μάρκετ;

Σας πέρασε από το μυαλό ότι ακόμη κι έρευνες έχουν ασχοληθεί με ...

Πού να ξοδεύετε χρήματα, για να είστε πιο ευτυχισμένοι!

Πού να ξοδεύετε χρήματα, για να είστε πιο ευτυχισμένοι!

Πού είναι καλύτερο να δαπανήσουμε το περιορισμένο εισόδημά μας, ...

Γιατί είμαστε λιγότεροι παραγωγικοί το καλοκαίρι;

Γιατί είμαστε λιγότεροι παραγωγικοί το καλοκαίρι;

Πόσο χρειαζόμαστε διακοπές για τη σωματική και την ψυχική μας ...

Πληρώνετε ακόμη με μετρητά; Ε, όχι, βέβαια!

Πληρώνετε ακόμη με μετρητά; Ε, όχι, βέβαια!

Η ζωή μας στην καθημερινότητα αλλά και στις διακοπές γίνεται πιο ...

Απολύθηκε; Και τώρα τι κάνουμε;

Απολύθηκε; Και τώρα τι κάνουμε;

Πώς να αντιμετωπίσουμε μια ξαφνική απόλυση στηρίζοντας και όχι ...  Array
(
  [0] => Array
    (
      [id] => 4233
      [title] => Εύκολοι τρόποι για να μετατρέψετε το ντους, σε πραγματική όαση!
      [clicks] => 
      [short_descr] => Πώς θα μετατρέψουμε το καθημερινό μας ντους, σε μοναδική στιγμή χαλάρωσης και ευεξίας; Έξι τρόποι που δεν στοιχίζουν αλλά αξίζουν!
      [caption3] => Eukoloi_tropoi_gia_na_metatrepsete_to_ntous_se_pragmatiki_oasi
      [caption2] => Peripoiisi
      [caption] => OMORFIA
      [imgid] => 14775
      [cattitle] => Περιποίηση
      [catid] => 028003
    )

  [1] => Array
    (
      [id] => 4234
      [title] => Συμβιβασμός ή… συνδυασμός;
      [clicks] => 
      [short_descr] => Για να αναρωτιούνται όλοι «τι μαγικά και δείχνεις πιο νέα από ποτέ», εσύ χαμογέλα όλο νόημα, γιατί ξέρεις πώς…
      [caption3] => Sumbibasmos_iison_sunduasmos
      [caption2] => Omorfes_istories
      [caption] => OMORFIA
      [imgid] => 14780
      [cattitle] => Όμορφες ιστορίες
      [catid] => 028002
    )

  [2] => Array
    (
      [id] => 4235
      [title] => Πέντε σημάδια ότι είστε... σε «περίπου σχέση»!
      [clicks] => 
      [short_descr] => Μήπως η σχέση σας δεν είναι αυτό που νομίζετε;
      [caption3] => Pente_simadia_oti_eiste_se_peripou_schesiI
      [caption2] => Sex__Scheseis
      [caption] => PsYChOLOGIA
      [imgid] => 14783
      [cattitle] => Σεξ & Σχέσεις
      [catid] => 030001
    )

  [3] => Array
    (
      [id] => 4237
      [title] => Longavite ή 30 ημέρες για την επανάκτηση της νεότητας
      [clicks] => 
      [short_descr] => Η ιδέα ότι υπάρχει μία μαγική συνταγή, η οποία συμβάλλει στη μακροβιότητα και την ποιότητα της ζωής μας είναι δελεαστική! Υπάρχει όμως;
      [caption3] => Longavite_i_30_imeres_gia_tin_epanaktisi_tis_neotitas
      [caption2] => I_epistimi_tis_omorfias
      [caption] => OMORFIA
      [imgid] => 14793
      [cattitle] => Η επιστήμη της ομορφιάς
      [catid] => 028005
    )

)
  

Δημοφιλή Θέματα

Εύκολοι τρόποι για να μετατρέψετε το ντους, σε πραγματική όαση!

Πώς θα μετατρέψουμε το καθημερινό μας ντους, σε μοναδική στιγμή χαλάρωσης και ευεξίας; Έξι τρόποι που δεν στοιχίζουν αλλά αξίζουν!

Περιποίηση περισσότερα...

Συμβιβασμός ή… συνδυασμός;

Για να αναρωτιούνται όλοι «τι μαγικά και δείχνεις πιο νέα από ποτέ», εσύ χαμογέλα όλο νόημα, γιατί ξέρεις πώς…

Όμορφες ιστορίες περισσότερα...

Longavite ή 30 ημέρες για την επανάκτηση της νεότητας

Η ιδέα ότι υπάρχει μία μαγική συνταγή, η οποία συμβάλλει στη μακροβιότητα και την ποιότητα της ζωής μας είναι δελεαστική! Υπάρχει όμως;

Η επιστήμη της ομορφιάς περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2018 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas