WomanIdol - Καλλυντικά: Η υπερβολή… βλάπτει! Open Lightbox

Καλλυντικά: Η υπερβολή… βλάπτει!

 • Η εντατική χρήση ρετινόλης, βαζελίνης ή απολεπιστικών προϊόντων μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην επιδερμίδα μας

  Η εντατική χρήση ρετινόλης, βαζελίνης ή απολεπιστικών προϊόντων μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην επιδερμίδα μας

 • Οι λοσιόν που ενισχύουν το μαύρισμα και τα προϊόντα αυτό-μαυρίσματος με πολύ συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσουν καφέ κηλίδες και δισχρωμίες // Αν και τα primers εξομαλύνουν τους πόρους δέρματος, μπορεί στην υπερβολή τους να δημιουργήσουν φλεγμονές και σπυράκια

  Οι λοσιόν που ενισχύουν το μαύρισμα και τα προϊόντα αυτό-μαυρίσματος με πολύ συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσουν καφέ κηλίδες και δισχρωμίες // Αν και τα primers εξομαλύνουν τους πόρους δέρματος, μπορεί στην υπερβολή τους να δημιουργήσουν φλεγμονές και σπυράκια

 • Οι βούρτσες καθαρισμού προσώπου με αδιάκοπη χρήση προκαλούν ξηρότητα, φλεγμονές και φαινόμενα ακμής // Οι επανορθωτικές μάσκες και το μαλακτικό μαλλιών με λάθος χρήση κάνουν τα μαλλιά βαριά και με λιπαρότητα

  Οι βούρτσες καθαρισμού προσώπου με αδιάκοπη χρήση προκαλούν ξηρότητα, φλεγμονές και φαινόμενα ακμής // Οι επανορθωτικές μάσκες και το μαλακτικό μαλλιών με λάθος χρήση κάνουν τα μαλλιά βαριά και με λιπαρότητα

 • Η εντατική χρήση ρετινόλης, βαζελίνης ή απολεπιστικών προϊόντων μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην επιδερμίδα μας
 • Οι λοσιόν που ενισχύουν το μαύρισμα και τα προϊόντα αυτό-μαυρίσματος με πολύ συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσουν καφέ κηλίδες και δισχρωμίες // Αν και τα primers εξομαλύνουν τους πόρους δέρματος, μπορεί στην υπερβολή τους να δημιουργήσουν φλεγμονές και σπυράκια
 • Οι βούρτσες καθαρισμού προσώπου με αδιάκοπη χρήση προκαλούν ξηρότητα, φλεγμονές και φαινόμενα ακμής // Οι επανορθωτικές μάσκες και το μαλακτικό μαλλιών με λάθος χρήση κάνουν τα μαλλιά βαριά και με λιπαρότητα

Είμαστε κατενθουσιασμένες με το νέο ματ κραγιόν, το ολοκαίνουργιο self tan και το φρουτένιο απολεπιστικό μας προϊόν! Η υπερβολική χρήση τους, όμως, κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο δέρμα μας… Στη λίστα που ακολουθεί εξετάζουμε 11 δημοφιλή προϊόντα ομορφιάς και τη δράση τους όταν το παρακάνουμε, υπενθυμίζοντας το σοφό ρητό «Μέτρον άριστον!».

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Λοσιόν που ενισχύουν το μαύρισμα
Αν και δεν περιέχουν ισχυρά συστατικά για μαύρισμα χωρίς ήλιο, το χρώμα τους δημιουργείται από μια ενζυματική αντίδραση με το οξυγόνο. Όταν χρησιμοποιούμε όμως, τη συγκεκριμένη λοσιόν σε καθημερινή βάση, το δέρμα μας δεν έχει τον χρόνο να αφομοιώσει και να επεξεργαστεί τη διαδικασία με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται καφέ κηλίδες!
Προτεινόμενη χρήση: Δύο φορές την εβδομάδα ή μέρα παρά μέρα.

2. Βάσεις μακιγιάζ ή primer
Στην πλειοψηφία τους τα primers έχουν ως βάση τη σιλικόνη. Αν και βοηθά στην εξομάλυνση των πόρων του δέρματος, στοιχείο που μεταμορφώνει και την επιδερμίδα του προσώπου μας σε μεταξένιο καμβά, έχει την ιδιότητα να αιχμαλωτίζει κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας τις εκκρίσεις ιδρώτα και φυσικών ελαίων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φλεγμονές και σπυράκια.
Προτεινόμενη χρήση: Σε ειδικές περιπτώσεις ή όταν επιθυμούμε ένα τέλειο μακιγιάζ, φροντίζοντας πάντα να χρησιμοποιούμε στο ντεμακιγιάζ ειδικό προϊόν καθαρισμού που διαλύει τη σιλικόνη.

3. Ρετινόλη, ενεργή βιταμίνη Α
Η ρετινόλη, ένα από τα πιο δραστικά συστατικά για την αποκατάσταση μιας όμορφης και υγιούς επιδερμίδας μπορεί να αποβεί μοιραία εάν το δέρμα μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο ή σε περίπτωση που η συγκέντρωσή της υπερβαίνει το 0,5%, προκαλώντας κοκκινίλες, κνησμό, απολέπιση ή αίσθηση καύσου. Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως μια συγκέντρωση 0,01% είναι αρκετή για τη βελτίωση της επιδερμίδας μας, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις και ελέγχοντας την ανεκτικότητα του δέρματος, μπορούν να προτείνουν υψηλότερη συγκέντρωση.
Προτεινόμενη χρήση: Αρχικά, μία με δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να ελεγχθεί η ανεκτικότητά της από το δέρμα μας. Στη συνέχεια και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακόμα και καθημερινά, κατά προτίμηση το βράδυ ή με ισχυρή αντιηλιακή προστασία.

4. Βούρτσες καθαρισμού
Εάν έχουμε δοκιμάσει τις βούρτσες καθαρισμού προσώπου, το πιθανότερο είναι να έχουμε εθιστεί στη χρήση τους! Όσο μαλακό όμως, και εάν είναι το τρίχωμά τους η αδιάκοπη χρήση τους προκαλεί από ξηρότητα, φλεγμονές και φαινόμενα ακμής έως και ψωρίαση, έκζεμα ή ροδόχρους ακμή.
Προτεινόμενη χρήση: Σε ειδικές περιπτώσεις μετά την αφαίρεση ενός έντονου μακιγιάζ, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα σε ανεκτικές επιδερμίδες και μία με δύο σε ιδιαίτερα ευαίσθητες, πάντα σε συνδυασμό με υγρό σαπούνι καθαρισμού..

5. Βαζελίνη
Μπορεί να προσφέρει τις καταπραϋντικές της ιδιότητες σε ερεθισμένα σημεία του δέρματος, αλλά στην πραγματικότητα δεν απορροφάται από την επιδερμίδα. Δημιουργεί ένα φράγμα προστασίας που «κλειδώνει» την υγρασία, αλλά την ίδια στιγμή δεν επιτρέπει την περαιτέρω ενυδάτωση του δέρματος και την εισροή του αέρα, με κίνδυνο η επιδερμίδα μας να στεγνώσει εντελώς!
Προτεινόμενη χρήση: Σε περιπτώσεις ακραίων ερεθισμών. Για καθημερινή ενυδάτωση μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάτι άλλο, όπως λάδι καρύδας.

6. Μαύρισμα χωρίς ήλιο
Το αυτόματο μαύρισμα είναι ιδανικό για να προσφέρουμε μια ελαφρά ηλιοκαμένη όψη στο σώμα μας. Όταν το παρακάνουμε, όμως, εμφανίζεται μια σκούρα πορτοκαλί απόχρωση ή έντονο ξεφλούδισμα. Χρειάζεται να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις παλάμες και τα πέλματα, όπου ενδέχεται το χρώμα να συσσωρευθεί.
Προτεινόμενη χρήση: Μία φορά την εβδομάδα, αφού έχει προηγηθεί απολέπιση.

7. Επανορθωτικές μάσκες μαλλιών
Οι μάσκες μαλλιών αναζωογονούν τα ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά, αλλά όταν το παρακάνουμε γίνονται βαριά, επίπεδα και με δυσκολία φορμάρονται κατά τη διάρκεια του χτενίσματος.
Προτεινόμενη χρήση: Μια φορά την εβδομάδα αφήνουμε τη μάσκα να δράσει περίπου για δέκα λεπτά, ενώ πάντα πρέπει να ακολουθεί ένα πολύ καλό ξέβγαλμα.

8. Μόνιμο κραγιόν ματ υφής
Η σύνθεση και η διάρκεια των νέων ματ κραγιόν μακράς διάρκειας είναι πραγματικά εκπληκτική, αλλά η συχνή χρήση τους ξηραίνει επικίνδυνα την ευαίσθητη περιοχή των χειλιών μας προκαλώντας ακόμα και ξεφλουδίσματα! Για να τα αφαιρέσουμε, εκτός από τα ειδικά προϊόντα ντεμακιγιάζ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λάδι καρύδας.
Προτεινόμενη χρήση: Μέρα παρά μέρα, για μια συνετή χρήση. Ενδιάμεσα, ένα κλασικό κραγιόν ή ενυδατικό balm εξασφαλίζει τη διατήρηση της φυσικής ελαστικότητας των χειλιών μας.

9. Προϊόντα ντεκαπάζ
Η λαχτάρα μας να αποκτήσουμε την πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση στα μαλλιά μας, μας κάνει να παραβλέπουμε τα αρνητικά του ντεκαπάζ. Ο συχνός αποχρωματισμός, όμως, διευρύνει τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής και προκαλεί αφυδάτωση με άμεσο κίνδυνο τριχόπτωσης!
Προτεινόμενη χρήση: Αντί για το κλασικό ντεκαπάζ μπορούμε να δοκιμάσουμε από τον κομμωτή μας κάποιον ορό λάμψης που ανοίγει το χρώμα των μαλλιών, αν και θα χρειαστούμε περισσότερες επισκέψεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

10. Μαλακτικό μαλλιών
Πολλές φορές από τη βιασύνη μας χρησιμοποιούμε το μαλακτικό βιαστικά, από την κορυφή ως τις άκρες, με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας από τη μια να γίνονται ευκολοχτένιστα, αλλά από την άλλη να αποκτούν περίσσεια λιπαρότητα. Σημείο κλειδί; Άφθονο νερό για το απόλυτο ξέβγαλμα, χωρίς ίχνος προϊόντος
Προτεινόμενη χρήση: Μετά από κάθε λούσιμο, αλλά αποκλειστικά και μόνο στις άκρες των μαλλιών! Για σιγουριά, πιάνουμε τα μαλλιά μας σε χαμηλή αλογοουρά και περνάμε το μαλακτικό στο ελεύθερο τμήμα της.

11. Απολέπιση
Η σύνθεση των απολεπιστικών προϊόντων περιλαμβάνει μικροσφαιρίδια, υπεύθυνα για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια της επιδερμίδας μας και τη βελούδινη υφή, αμέσως μετά. Όταν, όμως, κάνουμε πολύ συχνά απολέπιση αφαιρούμε και μέρος του προστατευτικού μανδύα με κίνδυνο δημιουργίας εγκαυμάτων από τον ήλιο, ξηρότητας, ακμής ή δερματικών παθήσεων.
Προτεινόμενη χρήση: Δύο φορές την εβδομάδα για πρόσωπο και σώμα και ίσως μια φορά επιπλέον για το σώμα, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού.

 

 

 Σχετικά άρθρα

When a man loves a woman

When a man loves a woman

Ανακαλύψτε τα πιο ταιριαστά αρωματικά ζευγάρια και αφήστε τα να ...

Από τι εξαρτάται τιμή ενός αρώματος;

Από τι εξαρτάται τιμή ενός αρώματος;

Αρώματα πανάκριβα ή αρώματα φθηνά; Από τι εξαρτάται τελικά, η ...

Οι πλανήτες συνωμοτούν για να αποκτήσουμε ακόμα πιο όμορφα μαλλιά!

Οι πλανήτες συνωμοτούν για να αποκτήσουμε ακόμα πιο όμορφα μαλλιά!

Μήπως έχουμε ανάδρομα μαλλιά; Τα άστρα προτείνουν ποια κουπ μας ...

Ανάγλυφα νύχια που θυμίζουν πλεκτά πουλόβερ

Ανάγλυφα νύχια που θυμίζουν πλεκτά πουλόβερ

Τα πλεκτά νύχια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή! Σας δίνουμε ιδέες αλλά ...

Δέκα μυστικά ομορφιάς για τη νέα χρονιά!

Δέκα μυστικά ομορφιάς για τη νέα χρονιά!

To 2019 μπορούμε να φροντίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό μας. ...

Guerlain: Ένας μύθος ομορφιάς… 190 ετών!

Guerlain: Ένας μύθος ομορφιάς… 190 ετών!

Η ιστορία του οίκου Guerlain είναι «αρωματισμένος» με πολύτιμες ...

Λαμπερή στις γιορτές: Tips της τελευταίας στιγμής

Λαμπερή στις γιορτές: Tips της τελευταίας στιγμής

Οι γιορτές έφθασαν και η διάθεσή μας χτυπάει κόκκινο! Για να ...  Array
(
  [0] => Array
    (
      [id] => 4352
      [title] => Αποτοξίνωση στο δέρμα του προσώπου μας σε 5 απλά βήματα!
      [clicks] => 
      [short_descr] => Η απόλυτη αναζωογόνηση στο δέρμα του προσώπου μας, ξεκινά με την αποτοξίνωση!
      [caption3] => Apotoxinosi_sto_derma_tou_prosopou_mas_se_5_apla_bimata
      [caption2] => Peripoiisi
      [caption] => OMORFIA
      [imgid] => 15295
      [cattitle] => Περιποίηση
      [catid] => 028003
    )

  [1] => Array
    (
      [id] => 4353
      [title] => Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό…
      [clicks] => 
      [short_descr] => Τι σημαίνει «δίνω τον καλύτερό μου εαυτό»; Πότε τον δίνω και τι προσδοκώ; Tι επιδιώκω να κερδίσω;
      [caption3] => Edosa_ton_kalutero_mou_eautoison
      [caption2] => Oi_eidikoi_sumbouleuoun
      [caption] => PsYChOLOGIA
      [imgid] => 15296
      [cattitle] => Οι ειδικοί συμβουλεύουν
      [catid] => 030002
    )

  [2] => Array
    (
      [id] => 4356
      [title] => When a man loves a woman
      [clicks] => 
      [short_descr] => Ανακαλύψτε τα πιο ταιριαστά αρωματικά ζευγάρια και αφήστε τα να σας κλέψουν την καρδιά...
      [caption3] => When_a_man_loves_a_woman
      [caption2] => Omorfes_istories
      [caption] => OMORFIA
      [imgid] => 15314
      [cattitle] => Όμορφες ιστορίες
      [catid] => 028002
    )

  [3] => Array
    (
      [id] => 4357
      [title] => Mάφιν με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί
      [clicks] => 
      [short_descr] => Δοκιμάστε τα αλμυρά κεκάκια ως σνακ ή ακόμη και ως κύριο φαγητό και θα τα λατρέψετε!
      [caption3] => Mafin_me_kolokutha_kai_katsikisio_turi
      [caption2] => Mageireuoume
      [caption] => GASTRONOMIA
      [imgid] => 15321
      [cattitle] => Μαγειρεύουμε
      [catid] => 036001
    )

)
  

Δημοφιλή Θέματα

Αποτοξίνωση στο δέρμα του προσώπου μας σε 5 απλά βήματα!

Η απόλυτη αναζωογόνηση στο δέρμα του προσώπου μας, ξεκινά με την αποτοξίνωση!

Περιποίηση περισσότερα...

Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό…

Τι σημαίνει «δίνω τον καλύτερό μου εαυτό»; Πότε τον δίνω και τι προσδοκώ; Tι επιδιώκω να κερδίσω;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν περισσότερα...

When a man loves a woman

Ανακαλύψτε τα πιο ταιριαστά αρωματικά ζευγάρια και αφήστε τα να σας κλέψουν την καρδιά...

Όμορφες ιστορίες περισσότερα...

Mάφιν με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί

Δοκιμάστε τα αλμυρά κεκάκια ως σνακ ή ακόμη και ως κύριο φαγητό και θα τα λατρέψετε!

Μαγειρεύουμε περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2019 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas