Fast fashion και βιωσιμότητα: Ποια είναι η στάση των Ελλήνων;

Fast fashion και βιωσιμότητα: Ποια είναι η στάση των Ελλήνων;

Η γρήγορη μόδα και η βιωσιμότητα είναι δύο από τις πιο επίκαιρες τάσεις στον τομέα του εμπορίου μόδας που, τελικά, μοιάζουν να συνδέονται και να αλληλοεπηρεάζονται. Ποια είναι η στάση των Ελλήνων καταναλωτών και από τι επηρεάζονται; Μία ενδιαφέρουσα έρευνα δίνει απαντήσεις.

Μέσα από την έρευνα Fashion (Re)search του GLAMI, μίας κορυφαίας ευρωπαϊκής πλατφόρμας αναζήτησης μόδας, φαίνεται πως η ποιότητα των fast fashion προϊόντων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για το 40% των Ελλήνων e-shoppers – στην πλειοψηφία τους δεν είναι αντίθετοι προς αυτά.

Παράλληλα, το 39% των ερωτηθέντων θα ήθελε να έχει περισσότερο βιώσιμες αγοραστικές συνήθειες, επηρεάζεται όμως από τις χαμηλότερες τιμές τής «γρήγορης μόδας» με αποτέλεσμα η βιωσιμότητα να αποτελεί για εκείνους ζήτημα δευτερεύουσας σημασίας.

Η άποψη των Ελλήνων e-shoppers για το fast-fashion

Το 40% των Ελλήνων καταναλωτών που έλαβαν μέρος στην έρευνα Fashion (Re)search του GLAMI προβληματίζεται για την ποιότητα των fast fashion προϊόντων ενώ το 21% δεν εστιάζει σε αυτήν – τους αρκεί που είναι πιο οικονομικά.

Η ποιότητα της fast fashion μόδας προβληματίζει το 40% των Ελλήνων καταναλωτών ενώ το 39% δίνει προτεραιότητα στο κόστος έναντι της βιωσιμότητας

Ο αντίκτυπος της «γρήγορης μόδας» στο περιβάλλον παρουσιάζεται ως τρίτη, κατά σειρά, ανησυχία για το 13% των συμμετεχόντων ενώ σε ποσοστό 12%, οι Έλληνες καταναλωτές απαντούν πως παρότι γνωρίζουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που επιφέρει η πολιτική του fast fashion, σε ποσοστό 12% δεν έχουν τη δυνατότητα να ψωνίσουν από αλλού.

Επιλέγουν πλέον οι Έλληνες μία πιο βιώσιμη αγοραστική συμπεριφορά όσον αφορά τη μόδα;

Δείτε Επίσης
Απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στην κουζίνα χωρίς χημικά!

Μια μεγάλη μερίδα των ερωτηθέντων – σε ποσοστό 39% – ενώ θα ήθελε να προσεγγίζει με έναν πιο βιώσιμο τρόπο τις αγορές προϊόντων μόδας, θεωρεί το χαμηλότερο κόστος των fast-fashion προϊόντων σημαντικό παράγοντα που οδηγεί σε αγορά.

Ωστόσο, το μέλλον της βιωσιμότητας στον τομέα των αγορών μόδας στην Ελλάδα φαίνεται να έχει τεθεί σε θετική τροχιά, με το 24% των συμμετεχόντων στην έρευνα να απαντά πως πλέον θέτει σε προτεραιότητα τις βιώσιμες μάρκες,

Ενώ το 23% επιλέγει να κάνει λιγότερες αγορές προκειμένου να θεωρείται ότι ενδιαφέρεται για το περιβάλλον υιοθετώντας μία πιο οικολογική συμπεριφορά.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.