Η καθαριότητα στο πλυντήριο των ρούχων μας είναι η μισή αρχοντιά!

Η καθαριότητα στο πλυντήριο των ρούχων μας είναι η μισή αρχοντιά!

Βάζουμε άπειρα πλυντήρια κάθε χρόνο, αλλά πόσο συχνά ασχολούμαστε και με την καθαριότητα αυτής της θαυματουργής ηλεκτρικής συσκευής; Για να απολαμβάνουμε τα φρεσκοπλυμένα ρούχα μας τέλεια, είναι απαραίτητο να φροντίζουμε και για τον σωστό καθαρισμό του πλυντηρίου μας!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Με την πάροδο του χρόνου και ανεξάρτητα από το πόσο παλιό ή καινούργιο είναι το πλυντήριο των ρούχων μας, η σκληρότητα του νερού σε συνδυασμό με τα απορρυπαντικά, τον αφρό και τα μαλακτικά προϊόντα δημιουργούν το ιδανικό έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων!

Εάν αμελούμε τον συστηματικό καθαρισμό του πλυντηρίου μας, τα υπολείμματα από τις ακαθαρσίες και τα βακτήρια επιστρέφουν κατά ένα τρόπο πίσω στα ρούχα μας, δημιουργώντας μια δυσάρεστη κατάσταση.

Αυτός είναι ίσως, και ο λόγος που μας κάνει να αναρωτηθούμε γιατί τα φρεσκοπλυμένα μας ρούχα δεν μυρίζουν φρεσκάδα και καθαριότητα.

Πώς πρέπει να καθαρίσουμε το πλυντήριο μας;

Εάν το πλυντήριο είναι σύγχρονο, δηλαδή τελευταίας τεχνολογίας, το πιθανότερο είναι με το πάτημα ενός κουμπιού να ξεκινάει ο ενδεδειγμένος καθαρισμός μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Πατώντας λοιπόν, τον αυτοκαθαριζόμενο κύκλο απολύμανσης έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται, καθώς το ζεστό νερό σκοτώνει τα βακτήρια και απομακρύνει τις βρωμιές χωρίς μεγάλη προσπάθεια από μέρους μας.

Σε περίπτωση, όμως, που δεν διαθέτει κάτι τέτοιο, η ηλεκτρική μας συσκευή, τότε μπορούμε να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

1ο βήμα: Βγάζουμε με προσοχή το συρτάρι με τις θήκες των απορρυπαντικών. Γεμίζουμε μια λεκάνη με ζεστό νερό, προσθέτουμε ένα καθαριστικό ενεργού άνθρακα και το βάζουμε να μουλιάσει. Τρίβουμε με μαλακό σφουγγάρι και βουρτσάκι, στα δύσκολα σημεία, ώστε να απομακρυνθούν οι ακαθαρσίες και τα υπολείμματα. Ξεπλένουμε καλά και αφήνουμε τις θήκες να στεγνώσουν.

2ο βήμα: Με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο πάλι με καθαριστικό ενεργού άνθρακα, φροντίζουμε να περάσουμε και το εσωτερικό του συρταριού, καθώς και λίγα εκατοστά από τον σωλήνα όπου διοχετεύονται τα απορρυπαντικά προς τον κάδο του πλυντηρίου μας. Ξεπλένουμε με καθαρό νερό, με τη βοήθεια ενός wettex και τέλος, σκουπίζουμε με καθαρό πανί.

Δείτε Επίσης
Για αστραφτερά λευκά! Όλες οι χρήσιμες συμβουλές για το πλύσιμο στο πλυντήριο

3ο βήμα: Προχωράμε στον κάδο του πλυντηρίου μας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι λευκό ξίδι [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] (ιδανικό για καθαρισμό) και ένα σφουγγάρι. Αν και το λευκό ξίδι θεωρείται τέλειο μέσο καθαρισμού για πολλές επιφάνειες, είναι καλό να ενημερωθούμε από το βιβλίο οδηγιών χρήσης του πλυντηρίου μας για να μην παρουσιαστούν αρνητικά φαινόμενα. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε με νερό και σκουπίζουμε.

4ο βήμα: Ένα από τα σημεία που συσσωρεύονται βακτήρια και ακαθαρσίες είναι επίσης, το λάστιχο που βρίσκεται μπροστά από τον κάδο του πλυντηρίου μας. Με ένα βρεγμένο πανί περνάμε σχολαστικά τόσο το εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό τμήμα αφαιρώντας οποιοδήποτε εύρημα (ίνες ρούχων, ακαθαρσίες, κ.λπ.). Στεγνώνουμε καλά με ένα άλλο πανί και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μετά από κάθε πλύσιμο.

5ο βήμα: Δυο-τρεις φορές τον χρόνο ξεβιδώνουμε το φίλτρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος του πλυντηρίου και το καθαρίζουμε. Προηγουμένως, τοποθετούμε μπροστά του μια μεγάλη, παλιά πετσέτα καθώς είναι πιθανόν να τρέξουν νερά με το ξεβίδωμα.

6ο βήμα: Για έναν καλό καθαρισμό εκ των έσω, τώρα χρησιμοποιούμε στη θήκη του απορρυπαντικού ένα προϊόν με ενεργό άνθρακα ή γύρω στα πέντε φλιτζάνια του τσαγιού λευκό ξίδι (εάν επιτρέπεται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης). Αφήνουμε το πρόγραμμα να εκτελεστεί χωρίς προσθήκη ρούχων και είμαστε βέβαιες πως από εδώ και πέρα τα ρούχα μας θα είναι απόλυτα καθαρά και μοσχομυρισμένα!

Και μία ακόμη συμβουλή: Δεν ξεχνάμε μετά από κάθε πλύση να σκουπίζουμε το συρτάρι των απορρυπαντικών, τον κάδο και το λάστιχο, αφήνοντάς τα ανοιχτά για μία με μιάμιση ώρα, ώστε να στεγνώσουν πραγματικά. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπουμε τη δημιουργία μούχλας και δεν συσσωρεύεται η βρωμιά.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.