Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το τηλέφωνό σας;

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το τηλέφωνό σας;

Μπορεί να σας έχει καταλάβει η μανία της καθαριότητας και το κυνήγι… των μικροβίων, αλλά υπάρχει κάτι που πιθανόν να ξεχνάτε να καθαρίσετε. Και αυτό δεν είναι άλλο από το κινητό σας τηλέφωνο, το οποίο είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενά μας! Ας δούμε πόσο συχνά πρέπει να το καθαρίζουμε και πώς.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Η επιδημία COVID-19 μπορεί να έχει κάνει πολλούς έως και μικροφοβιακούς, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και χωρίς μια παγκόσμια κρίση υγείας, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές άλλες «τακτικές» παθήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταπολεμήσετε την εξάπλωση των μικροβίων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εποχής του κρύου και της γρίπης.

Το κινητό μας τηλέφωνο είναι ένας «μαγνήτης» μικροβίων!

Πρώτα απ ‘όλα, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε τα γεγονότα: το smartphone σας είναι ένας μαγνήτης μικροβίων. Ο μικροβιολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, Charles Gerba, PhD λέει: «Τα κινητά τηλέφωνα είναι ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα που συναντάμε καθημερινά».

Στην πραγματικότητα, η έρευνα που διεξήγαγε στο Πανεπιστήμιο έδειξε ότι αυτές οι συσκευές μπορούν να μεταφέρουν  έως και 10 φορές περισσότερα βακτήρια από τα καθίσματα της τουαλέτας!

Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, ο Charles Gerba τονίζει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καθαρίζουν τα τηλέφωνά τους πολύ συχνά. Αυτό σημαίνει ότι «τα μικρόβια και τα βακτήρια συνεχίζουν να συσσωρεύονται και να συσσωρεύονται, συμπεριλαμβανομένων των E. coli, της γρίπης και άλλων».

Οι οθόνες αφής αυξάνουν την ικανότητα των μικροβίων να εξαπλώνονται παντού αλλού, κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε λοιμώξεις.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ο μέσος άνθρωπος αγγίζει το τηλέφωνό του περίπου 2.617 φορές κάθε μέρα! Αυτό σημαίνει ότι ο καθαρισμός του είναι επιτακτικός

Όπως λέει ο καθηγητής: «Είμαστε σε συνεχή επαφή με το κινητό μας, το αγγίζουμε πολύ συχνά και περνάμε πολύ χρόνο που βρίσκεται κοντά στο πρόσωπο και στο στόμα μας».

Έτσι, ανεξάρτητα από την εποχή του κορωναϊού ή της γρίπης, καλό είναι να καθαρίζετε  τη συσκευή σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Και προφανώς, βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας όσο πιο συχνά γίνεται, ώστε να είναι καθαρά όταν το αγγίζετε.

Ευτυχώς, ο καθαρισμός του τηλεφώνου μας είναι εύκολος και πολύ απλός. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Δείτε Επίσης
Λάθη περιποίησης προς αποφυγήν!

Ο καθαρισμός του κινητού σας πρέπει να είναι σε τακτική βάση

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα του κινητού σας, καλύτερα είναι να το απενεργοποιήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί μικροϊνών, απολυμαντικά μαντηλάκια ή άλλα υγρά μαντηλάκια που περιέχουν 70% ισοπροπυλική αλκοόλη.

Προσοχή: Τα καθαριστικά οικιακής χρήσης και πόσο μάλλον όσα περιέχουν χλώριο είναι απαγορευτικά για το κινητό σας. Το ίδιο ισχύει και για το… μπάνιο με νερό (εντάξει, χιούμορ κάνουμε!).

Επίσης, αποφεύγετε να χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας, γιατί είναι σχετικά σκληρό και μπορεί να αφήσει γρατζουνιές.

Καθαρίστε το με απαλές κινήσεις, βεβαιωθείτε ότι το μαντιλάκι ή το πανάκι σας δεν αφήνει υγρασία πάνω στην οθόνη ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του κινητού σας. Αποφύγετε τις υποδοχές ή το σημείο του φωτογραφικού φακού.

Καθαρίστε καλά και τη θήκη ή το πίσω μέρος του κινητού σας με την ίδια προσοχή. Ουσιαστικά, βεβαιωθείτε ότι κάθε εκατοστό του τηλεφώνου σας έχει καθαριστεί σχολαστικά.

Φυσικά, αν ανησυχείτε πραγματικά πολύ, θα μπορούσατε να προμηθευτείτε ένα απολυμαντικό UV για smartphone.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.