Τι δεν πρέπει να ρίχνουμε ποτέ στη λεκάνη της τουαλέτας μας
Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να ρίχνουμε διάφορα πράγματα στη λεκάνη της τουαλέτας, θεωρώντας ότι με το που θα τραβήξουμε το καζανάκι, εξαφανίζονται ή διαλύονται μέσα στο νερό. Δυστυχώς, αυτό είναι λάθος! Ας δούμε τι δεν πρέπει να ρίχνουμε ποτέ στη λεκάνη μας.
Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου
Χαρτί κουζίνας και διάφορα μαντιλάκια
Τα αρωματισμένα μαντιλάκια, το χαρτί κουζίνας αλλά και τα χαρτομάντιλα, δεν πρέπει να ρίχνονται στην τουαλέτα γιατί δεν διαλύονται στο νερό. Αν μάλιστα είναι σε ποσότητες, μπορεί να είμαστε στη δυσάρεστη θέση να βουλώσουμε τελικά τη λεκάνη.
Επίδεσμοι, ταμπόν, προφυλακτικά και βαμβάκια
Τα είδη αυτά προσωπικών αναγκών χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε κάθε σπίτι αλλά δεν πρέπει να καταλήγουν στην τουαλέτα μας! Γιατί; Επειδή μπλοκάρουν τη δίοδο στους σωλήνες και οι συνέπειες δεν θα σας αρέσουν καθόλου.
Νήμα δοντιών
Αποφύγετε πάση θυσία να ρίξετε νήμα δοντιών στη λεκάνη της τουαλέτας. Το οδοντικό νήμα είναι μη διαλυτό στο νερό και θα δημιουργήσει πρόβλημα στους σωλήνες σας.
Γενικά, για σιγουριά, αποφεύγουμε να πετάμε αντικείμενα που δεν είναι βιοδιασπώμενα στο νερό.
Τσιγάρα και στάχτες
Τα τσιγάρα δεν διασπώνται στο νερό και επιπλέον το μολύνουν με ουσίες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη λεκάνη της τουαλέτας σας.
Τρίχες
Αυτή κι αν είναι μία συνηθισμένη κίνηση! Όπως καθαρίζουμε τη βούρτσα μας ή τη χτένα μας, η γρήγορη κίνηση είναι να πετάξουμε τις τρίχες στη λεκάνη. Όμως, ούτε οι τρίχες διαλύονται στο νερό και συσσωρεύονται στους σωλήνες με αποτέλεσμα να τους βουλώνουν.
Τσίχλες
Οι τσίχλες δεν είναι βιοδασπώμενες στο νερό και επιπλέον κολλάνε σε καθετί που περνάει από τους σωλήνες σας. Γι’αυτό προτιμήστε να τις πετάξετε στον κάδο.
Φάρμακα
Πολύς κόσμος συνηθίζει να πετάει ληγμένα φάρμακα στη λεκάνη της τουαλέτας κάτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνεται. Τα φάρμακα (ακόμα κι αν διαλύονται στο νερό) δεν πρέπει να πετιούνται στη λεκάνη της τουαλέτας γιατί χαλάνε το pH του νερού και μπορεί να το μολύνουν.
Λάδι
Κάποιες νοικοκυρές αντί να ρίξουν το λάδι στον νεροχύτη (που ούτε εκεί επιτρέπεται), το αδειάζουν στη λεκάνη της τουαλέτας. Το λάδι μέσα στο νερό αποκτά μια κολλώδη υφή που δημιουργεί πρόβλημα στη σωστή ροή του νερού μέσα στους σωλήνες.