Ένας (ακόμη) απροσδόκητος αντίκτυπος που έχουν τα κινητά στο σώμα μας!

Ένας (ακόμη) απροσδόκητος αντίκτυπος που έχουν τα κινητά στο σώμα μας!

Γνωρίζουμε ότι τα κινητά επηρεάζουν τον ύπνο μας, ότι μπορεί να προκαλούν διαταραχές στην ψυχική μας υγεία και ότι το μπλε φως επηρεάζει τα μάτια και το δέρμα μας, αλλά πιθανότατα δεν έχουμε σκεφτεί τι κάνουν στα χέρια μας!

από τη Μαρία Καλοπούλου

Σύμφωνα με την ιατρική, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, που είναι πλέον συνυφασμένος με τα κινητά τηλέφωνα, επηρεάζει την ικανότητά μας να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά τα χέρια μας!

Ο καθηγητής χειρουργικής στο Imperial College του Λονδίνου, Roger Kneebone, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian, ότι οι φοιτητές του φτάνουν στην ιατρική σχολή χωρίς την απαιτούμενη επιδεξιότητα στα χέρια τους, που θα τους επιτρέπει να εκτελούν απλά χειρουργικά καθήκοντα, όπως το ράψιμο των ασθενών μετά από χειρουργικές επεμβάσεις.

Τα σχόλιά του ταυτίζονται με την παρατήρηση των δασκάλων και καθηγητών στα βρετανικά σχολεία, (και όχι μόνο), ότι τα παιδιά δυσκολεύονται  να κρατήσουν σωστά τα στυλό ή το μολύβι, γιατί είναι τόσο συνηθισμένα να εργάζονται με πληκτρολόγια!

Αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι η αδιάκοπη χρήση του πληκτρολογίου του κινητού τηλεφώνου κάνει του μυς των δαχτύλων μας ολοένα και πιο αδύναμους.

Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο κρατάμε τα τηλέφωνά μας προκαλεί πόνους και κράμπες στους αντίχειρες, ενώ κάνει πιο άκαμπτα τα δάχτυλά μας.

Εάν κοιτάζετε τώρα τα δάχτυλά σας και αναρωτιέστε αν αποδυναμώνονται, τότε η άσκηση μπορεί να βοηθήσει.

Οι φυσιοθεραπευτές συνιστούν να παίζετε με δύναμη ένα πλαστικό μπαλάκι (ναι, αυτό το squeezeball που ξέρουμε για την καταπολέμηση του άγχους) 10 έως 12 φορές για 3 έως 5 δευτερόλεπτα σε κάθε χέρι μία φορά την ημέρα. Αποδεικνύεται καλή πρακτική για τη διατήρηση της ευκαμψίας και των μυών στα χέρια μας.

Μια άλλη καλή άσκηση είναι να τεντώσετε προς τα εμπρός σας το χέρι σας με την παλάμη σας σε όρθια θέση, στραμμένη προς το πρόσωπό σας και με  τα δάχτυλά σας επίσης ανοιχτά και τεντωμένα. Τραβήξτε απαλά τα δάχτυλα προς το μέρος σας με το άλλο σας χέρι, στη συνέχεια επαναλάβετε με τα δάχτυλά στραμμένα προς τα κάτω.

Ή, η άλλη λύση είναι να αφήσετε κατά μέρος το κινητό σας και να το χρησιμοποιείτε μόνο όταν είναι απαραίτητο και χωρίς υπερβολές…  Λέμε τώρα!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.