Τα 20 λάθη μακιγιάζ που πρέπει να σταματήσουμε αμέσως!
Μοιραζόμαστε μυστικά μακιγιάζ, ακολουθούμε συμβουλές από το διαδίκτυο και χρησιμοποιούμε μια σειρά εφαρμογών που αντί να ισορροπούν, μπορεί και να σαμποτάρουν την προσπάθειά μας. Τέλος, στα ημίμετρα! Ανακαλύπτουμε τα 20 πιο συνηθισμένα σφάλματα για το μακιγιάζ μας και αλλάζουμε τακτική.
Από την Άντζελα Μολφέτα
1. Δεν καθαρίζουμε τα πινέλα και τις βούρτσες
Ακόμα και πολλοί επαγγελματίες make up artists παραδέχονται πως το καθάρισμα των πινέλων τους είναι από τις λιγότερο αγαπημένες εργασίες! Πέρα από θέματα υγιεινής, τα βρώμικα πινέλα επηρεάζουν πολύ περισσότερο από ό,τι φανταζόμαστε και την επιτυχία του μακιγιάζ.
Παραλείποντας τον τακτικό καθαρισμό τους λοιπόν, κάνουμε πιο δύσκολη την εφαρμογή των υφών, πετυχαίνουμε μέτρια αποτελέσματα και έχουμε αυξημένες τις πιθανότητες να παρουσιάσουμε ακμή!
2. Χρησιμοποιούμε το bronzer σε όλο το πρόσωπό μας
Εάν νομίζουμε πως το πέρασμα του bronzer σε όλο το πρόσωπο, κοντά στη γραμμή των μαλλιών και στον λαιμό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να κερδίσουμε το «φιλί του ήλιου», κάνουμε λάθος!
Ένα ανάλαφρο πέρασμα στα ζυγωματικά, στο πηγούνι, στη γέφυρα της μύτης και στο μέτωπό μας είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε το πιο φυσικό look.
3. Δοκιμάζουμε την απόχρωση του μέικαπ στο χέρι μας
Δεν είναι μια τόσο έξυπνη κίνηση, αλλά σίγουρα όλες μας το έχουμε κάνει! Ποιος είναι ο λόγος, όμως, να δοκιμάζουμε το μέικαπ στα χέρια μας, ενώ θα το περάσουμε στο πρόσωπό μας;
Το πιθανότερο είναι να μην έχουν τον ίδιο χρωματικό τόνο, καθώς εκτίθενται σε διαφορετικές βαθμίδες στις ακτίνες του ήλιου, οπότε μια δοκιμή απευθείας στην επιδερμίδα του προσώπου μας είναι το καλύτερο!
4. Κοιμόμαστε μακιγιαρισμένες
Γνωρίζουμε πόσο κακό κάνει στο δέρμα μας, [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] αλλά συχνά-πυκνά η αγκαλιά του Μορφέα μας ξεγελάει! Εκτός από το ότι το πρόσωπό μας θα δείχνει ανεξήγητα «κουρασμένο» το επόμενο πρωινό, το φράξιμο των πόρων και την εμφάνιση ανεπιθύμητων μπιμπικιών, το σημαντικότερο είναι πως με την πάροδο του χρόνου θα φαινόμαστε όλο και μεγαλύτερες.
Για να διατηρήσουμε το δέρμα μας δροσερό και νεανικό, είναι απαραίτητο να κάνουμε ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ, ανελλιπώς. Προς εξυπηρέτησή μας, κυκλοφορούν και τα εμποτισμένα μαντηλάκια καθαρισμού, [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] άλλωστε!
5. Απλώνουμε εσφαλμένα το κονσίλερ
Μπορεί να πιστεύουμε πως πρέπει απλά και μόνο να περάσουμε το κονσίλερ πάνω στους μαύρους κύκλους, αλλά τις περισσότερες φορές δεν κερδίζουμε με αυτόν τον τρόπο ένα φωτεινό βλέμμα. Για ένα πιο λαμπερό και φυσικό αποτέλεσμα, το εφαρμόζουμε σε σχήμα ανάποδου τριγώνου κάτω από τα μάτια!
6. Περνάμε το μολύβι χειλιών μόνο στις άκρες τους
Αν θέλουμε να αναβιώσουμε το στιλ των 90’s, τότε έχει καλώς. Διαφορετικά, το περίγραμμα των χειλιών μας μόνο στις άκρες τους, θα ξεθωριάσει καθώς περνούν οι ώρες αφήνοντας ένα αποτύπωμα δαχτυλιδιού γύρω από το στόμα μας.
Μπορούμε είτε να αποφύγουμε εντελώς το περίγραμμα, είτε να γεμίσουμε με το μολύβι όλη την επιφάνεια των χειλιών μας, για μεγαλύτερη διάρκεια και υπέροχο χρώμα!
7. Φοράμε αδιάβροχη μάσκαρα καθημερινά
Όταν δεν ιδρώνουμε υπερβολικά και δεν ανήκουμε στην ομάδα της εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης, δεν είναι διόλου εξυπηρετικό να φοράμε αδιάβροχη μάσκαρα κάθε ημέρα.
Η αδιάβροχη μάσκαρα προκαλεί ξηρότητα στις βλεφαρίδες μας. Παράλληλα, είναι πολύ πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Και στις δύο περιπτώσεις, η συχνή χρήση της οδηγεί μαθηματικά στην απώλεια πολύτιμων βλεφαρίδων!
8. Παραλείπουμε το base coat στο μανικιούρ
Όλες θέλουμε όμορφα και γερά νύχια. Γιατί όμως, το χρώμα και η αντοχή στα σπασίματα διαρκούν λιγότερο από ό,τι ένα επαγγελματικό μανικιούρ, όταν φροντίζουμε τα νύχια μας μόνες στο σπίτι;
Ξεχνάμε να περάσουμε το base coat ή πιο απλά τη βάση, αυτή είναι η απάντηση! Η βάση δημιουργεί ένα φιλμ στην επιφάνεια των νυχιών που τα κάνει πιο ανθεκτικά, ενώ την ίδια στιγμή χαρίζει έξτρα λάμψη και στο χρώμα τους!
9. Επιλέγουμε ακατάλληλη υφή στο ρουζ
Υπάρχει περίπτωση το ρουζ [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] να δείχνει πολύ επιτηδευμένο ή να παρουσιάζει δυσχρωμίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πειραματιστούμε με τις υφές.
Τα ρουζ με κόμπακτ υφή είναι τα πιο δημοφιλή, αλλά σε περίπτωση που το δέρμα μας είναι ξηρό ή με γραμμές έκφρασης, τότε θα συσσωρευτεί τόπους – τόπους και αυτό δεν μας αρέσει διόλου.
Εάν πάλι, χρησιμοποιούμε μια κρεμώδη φόρμουλα σε επιδερμίδα με τάσεις λιπαρότητας, πολύ σύντομα θα «τρέξει», δημιουργώντας μουτζούρες!
10. Το παρακάνουμε με το μέικαπ
Εάν το πρόσωπό μας δεν έχει δυσχρωμίες, πανάδες ή κηλίδες, τότε είναι προτιμότερο να μην απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια μέικαπ, καθώς μπορεί να θυμίζει μάσκα! Μπορούμε να επιλέξουμε εναλλακτικά, μια ενυδατική κρέμα με χρώμα ή να περάσουμε το μέικαπ στη ζώνη Τ του προσώπου, κάτω από τα μάτια και γύρω από τη μύτη, για ένα φρέσκο, αυθεντικό look.
11. Δεν «κλειδώνουμε» το κονσίλερ
Για να καλύψουμε τις δυσχρωμίες ή τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μας χρησιμοποιούμε κονσίλερ. Όσο προσεκτικές και εάν είμαστε στην εφαρμογή του, όμως, πολύ εύκολα μπορεί να εξαφανιστεί, αποκαλύπτοντας τις ατέλειες της επιδερμίδας μας.
Τι κάνουμε; Αφού περάσουμε το κονσίλερ, ταμπονάρουμε με λίγο ακόμα προϊόν ξανά και ξανά και στη συνέχεια, «κλειδώνουμε» περνώντας λίγη ημιδιάφανη πούδρα!
12. Δεν χρησιμοποιούμε βάση σε γκλίτερ σκιές ματιών
Κάθε φορά που θέλουμε να δώσουμε έξτρα λάμψη στο βλέμμα μας, οι γκλίτερ σκιές μας την προσφέρουν απλόχερα. Το ζήτημα είναι, πως τις περισσότερες φορές η λάμψη τους απλώνεται σε όλο μας το πρόσωπο!
Για να αποκλείσουμε κάθε τέτοια περίπτωση, περνάμε προηγουμένως μια βάση (primer), στο κινητό του βλεφάρου. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο εσωτερικό της παλάμης μας 2-3 οφθαλμολογικές σταγόνες κατά του κοκκινίσματος των ματιών και στριφογυρίζουμε το πινέλο μέσα στο υγρό.
Τέλος, βουτάμε το πινέλο στη σκιά και την περνάμε στα βλέφαρα. Το γκλίτερ «κολλάει» εύκολα με αυτό το τρικ. Και εάν υπάρχουν υποψίες γκλίτερ στο πρόσωπό μας ταμπονάρουμε απαλά με λίγη χαρτοταινία.
13. Μετά τη μάσκαρα «γυρίζουμε» τις βλεφαρίδες μας
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα! Όχι μόνο καταστρέφουμε την εφαρμογή της μάσκαρα που έχουμε περάσει με τόση επιμέλεια προηγουμένως, αλλά στο λάστιχο από το ειδικό ψαλίδι για το γύρισμα είναι βέβαιο πως θα κολλήσουν αρκετές από τις πολύτιμες βλεφαρίδες μας, ξεριζώνοντας τις στη στιγμή!
14. Απλώνουμε λανθασμένα το ρουζ
Όσο και να βιαζόμαστε, το ρουζ δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να θυμίζει δυο κύκλους κλόουν στα μάγουλά μας! Χαμογελάμε στον καθρέφτη μας και περνάμε το ρουζ στα μήλα του προσώπου μας και κατά μήκος των ζυγωματικών φροντίζοντας να σβήνει ο χρωματικός του τόνος όσο γίνεται πιο φυσικά.
15. Προσθέτουμε ασετόν σε παλιά βερνίκια νυχιών
Το ασετόν είναι κατάλληλο για την αφαίρεση του βερνικιού ή για να απομακρύνουμε το χρώμα στο χείλος του μπουκαλιού, που δυσκολεύει το άνοιγμά του. Δεν λειτουργεί ως καταλύτης!
Όταν λοιπόν, προσθέτουμε ασετόν σε ένα βερνίκι, εξαιτίας των χημικών στοιχείων αλλοιώνουμε τη σύστασή του, με αποτέλεσμα να χάνει το «σώμα» και τη λάμψη του. Το καλύτερο είναι να το πετάξουμε και να προμηθευτούμε ένα καινούργιο, με λεπτόρρευστη υφή.
16. Κάνουμε μακιγιάζ σε λάθος φωτισμό
Η επιτυχία του μακιγιάζ μας εξαρτάται κατά πολύ από τον φωτισμό που επιλέγουμε. Ο ιδανικός φωτισμός είναι ο φυσικός, κάτω από τις ακτίνες του ήλιου.
Εάν όμως, αισθανόμαστε άβολα να βαφόμαστε στη βεράντα μας ή εάν είναι νύχτα, επιλέγουμε έναν καλά φωτισμένο χώρο με παρόμοια ένταση φωτός με αυτήν του προορισμού μας. Φανταστείτε να πηγαίνουμε στο ηλιόλουστο γραφείο μας και να έχουμε μακιγιαριστεί με λάμπα 20W στο σκοτεινό μας μπάνιο: Τραγωδία!
17. Χρησιμοποιούμε τα ίδια προϊόντα μακιγιάζ για πολύ καιρό
Αν χρησιμοποιούμε την ίδια σκιά ματιών που είχαμε στο λύκειο ακόμα και στην τελετή αποφοίτησης από το Πανεπιστήμιο, είμαστε σε λάθος δρόμο! Τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξης, οπότε είναι απαραίτητο να τα ανανεώνουμε μετά από λίγους μήνες ή το πολύ, σε διάστημα δύο ετών.
18. Επιλέγουμε λανθασμένη απόχρωση στο κονσίλερ
Το κονσήλερ μπορεί να αναδείξει ή να χαντακώσει το μακιγιάζ μας, περισσότερο από κάθε άλλο προϊόν. Τα κατάλευκα κονσίλερ δημιουργούν εικόνα μάσκας! Θα πρέπει να έχει την ίδια φυσική απόχρωση με την επιδερμίδα μας και να είναι το πολύ έναν τόνο ανοιχτότερο από το μέικαπ που χρησιμοποιούμε.
19. «Τρομπάρουμε» το βουρτσάκι της μάσκαρα μέσα στη συσκευασία της
Μια κίνηση που βλέπουμε πολύ συχνά και ίσως, ακολουθούμε και οι ίδιες. Όταν το βουρτσάκι μπαινοβγαίνει στη συσκευασία της μάσκαρα, το μόνο που κερδίζουμε είναι να τη βοηθάμε να «στεγνώσει» πολύ πιο γρήγορα, εξαιτίας του αέρα που εισέρχεται με τις ευλογίες μας! Εάν πνέει τα λοίσθια, μπορούμε να αποκτήσουμε μια καινούργια. Στην αγορά άλλωστε, κυκλοφορούν υπέροχες φόρμουλες για όλα τα βαλάντια.
20. Δεν ελέγχουμε τις υφές στο primer και στο μέικαπ
Για να αποκτήσουμε ένα τέλειο μακιγιάζ θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο φόντο, δηλαδή στην επιδερμίδα μας. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε ένα primer με βάση τη σιλικόνη και ένα μέικαπ με βάση το νερό. Οι υφές τους δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούν με επιτυχία!
Χρησιμοποιούμε λοιπόν, primer και μέικαπ με βάση τη σιλικόνη ή το νερό, αντίστοιχα και απολαμβάνουμε ένα εντυπωσιακό και απόλυτα λείο αποτέλεσμα!