5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ όταν έχετε έναν τσακωμό
Αν θέλετε να τσακωθείτε με τον τρόπο που τσακώνονται τα ζευγάρια σε επιτυχημένες μακροχρόνιες σχέσεις, υπάρχουν 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να κάνετε. Αυτοί είναι συνηθισμένοι τρόποι με τους οποίους οι γυναίκες απομακρύνουν τους άντρες, συνήθως χωρίς καν να το καταλάβουν!
Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου
Οι άντρες και οι γυναίκες σκέφτονται διαφορετικά όταν τσακώνονται. Σκεφτείτε το, όταν τσακώνεστε με κάποιον άλλο, όλα έχουν να κάνουν με τη διαφορά στην οπτική γωνία. Η συνέπεια είναι ότι εκείνοι σκέφτονται με έναν τρόπο και εσείς σκέφτεστε με άλλο.
Αλλά υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τσακωθείς μαζί του, και υπάρχει κι ένας λάθος τρόπος. Ο σωστός τρόπος σας φέρνει πιο κοντά και ο λάθος τρόπος απλώς τον απομακρύνει όλο και περισσότερο.
Μπορεί να αισθάνεστε σαν να ξεχειλίζει η καρδιά σας, αλλά το μόνο που ακούει είναι ότι κάποιος σκοπεύει να τον διώξει. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι.
Μπορείτε να τσακωθείτε, να τσακωθείτε, να τσακωθείτε και να καταλήξετε πιο κοντά από ποτέ, αντί να τον στείλετε να ετοιμάσει τα πράγματά του και να καταλήξει στο μπαρ, όπου έχει την πολυτέλεια να λέει σε όλους πόσο «τρελή» είστε. Ποια είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε όταν έχετε έναν τσακωμό σχέσης:
1. Να αποδίδετε ευθύνες
Όταν εσείς και ο σύντροφός σας τσακώνεστε για κάτι, είναι συνήθως επειδή διαφωνείτε. Είτε αυτό είτε σαν, χρειάζεσαι έναν υπνάκο και δεν έχει πιει τον καφέ του. Τελικά, όλοι είμαστε απλώς νήπια!
Είναι φυσιολογικό και υγιές να έχεις διαφωνίες! Είστε διαφορετικοί άνθρωποι! Αυτό που ΔΕΝ είναι υγιές είναι να του υποδεικνύεις επιθετικά τις ελλείψεις του, χωρίς να αναλαμβάνεις καμία ευθύνη για τις πράξεις σου.
Ας χρησιμοποιήσουμε ένα απλό παράδειγμα: Δεν έχει κατεβάζει ποτέ τα σκουπίδια. Ο λάθος τρόπος: «Τι στο καλό, απλά πάρε τη σακούλα και μην την ξεχνάς ΠΑΝΤΑ»!
Ο σωστός τρόπος: «Θα μπορούσες σε παρακαλώ να θυμηθείς να πάρεις τα σκουπίδια φεύγοντας; Αν κάνω κάτι τέτοιο κι εγώ, πες το μου».
Ο λάθος τρόπος κάνει τον σύντροφό σας να νιώθει μικρός, ο σωστός τον κάνει να νιώθει ενήλικας και καλεί μια συζήτηση!
2. Φεύγετε… από τη σκηνή
Όταν τσακώνεστε με τον σύντροφό σας, αντισταθείτε στην παρόρμηση να φύγετε με δραματικό τρόπο από το σημείο. Το χτύπημα της πόρτας πίσω σας δεν φέρνει αποτέλεσμα.
Αν κατά τη διάρκεια ενός καβγά, νιώθετε την παρόρμηση να ξεφύγετε από τον σύντροφό σας, δεν πειράζει! Αλλά μην φύγετε απλά. Πείτε: «Δυσκολεύομαι να επικοινωνήσω αποτελεσματικά αυτήν τη στιγμή, οπότε θα πάω μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο».
Ξέρω ότι είναι δύσκολο, ειδικά όταν αυτό που πραγματικά θέλεις να πεις είναι, «Φύγε και εξαφανίσου». Αν χρειαστεί να φύγετε, φύγετε, αλλά μην χρησιμοποιείτε την αποχώρηση ως τακτική για να κερδίσετε το πάνω χέρι. Ακόμα κι αν δεν το κάνετε εσκεμμένα, έτσι διαβάζεται και η σχέση σας αξίζει καλύτερα από φτηνά ανώριμα παιχνίδια.
3. Αφήστε τα κλάματα
Σίγουρα, δεν μπορούμε πάντα να σταματήσουμε να κλαίμε. Πολλές φορές όταν θυμώνουμε ή απογοητευόμαστε, μας πιάνουν τα κλάματα. Στην πραγματικότητα, αυτοί είναι πιο συχνά οι λόγοι που κλαίμε παρά κάθε είδους θλίψη.
Όταν κλαίτε κατά τη διάρκεια ενός καυγά, είναι καιρός να κάνετε τάιμ άουτ μέχρι να συνέλθετε ξανά. Το κλάμα μπορεί να κάνει μερικούς άντρες να υποχωρήσουν αμέσως. Σε άλλους όμως, προκαλεί την αίσθηση ότι τον «παίζετε».
Ανεξάρτητα από το ότι, ενώ η κάθαρση του κλάματος είναι υπέροχη, είναι μια απόσπαση της προσοχής από τη διαφωνία και μπορεί να κάνει μερικούς άντρες να αισθάνονται ότι θέλουν να απομακρυνθούν.
4. Μην το πηγαίνετε αλλού
Υπάρχει ένα κρίσιμο βήμα στη μάχη που μερικές φορές παραβλέπεται.
Μιλάμε για αληθινή συγχώρεση. Αν ποτέ θέλετε να ξεπεράσετε πραγματικά έναν καβγά και να προχωρήσετε για να είστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ερωτευμένοι από ποτέ, ΠΡΕΠΕΙ να αφεθείτε εκτός από το να ξεχάσετε.
Είσαι θυμωμένη μαζί του που σε διακόπτει συνέχεια; Ωραία, να είσαι θυμωμένη μαζί του για αυτό. Αλλά μην πείτε ξαφνικά: «Και θυμάσαι όταν γλυκοκοίταζες την καλύτερη μου φίλη»;
Αυτή η ατάκα κάνει έναν άνδρα (ή, ξέρετε, οποιονδήποτε άνθρωπο) να νιώθει έξαλλος, νευρικός και ανασφαλής. Θέλεις να τον απωθήσεις; Πέτα του κατά πρόσωπο τις προηγούμενες «παραβάσεις» του. Αλλιώς μείνετε στο θέμα της παρούσας σύγκρουσης και προσχωρήστε.
5. Κλείνεστε στον εαυτό σας
Είναι εντάξει να αισθάνεστε άβολα και δυστυχισμένη κατά τη διάρκεια ενός καβγά. Είναι άβολο και λυπηρό να είσαι σε σύγκρουση με κάποιον που αγαπάς.
ΔΕΝ είναι εντάξει να κλείνεστε, απλά με την ελπίδα να τελειώσει γρηγορότερα. Μην συμφωνείτε απλά για να συμφωνήσετε. Μην αποφεύγετε την οπτική επαφή. Μη μουρμουρίζετε. Μην του πείτε ότι έχει δίκιο μόνο και μόνο επειδή δεν αντέχετε να τον αντιμετωπίσετε.
Αν νιώθετε ότι ανεβάζετε τείχη, πείτε το. Είναι απολύτως εντάξει να δηλώσετε: «Δεν έχω τελειώσει με αυτό, είμαι ακόμα στενοχωρημένη, αλλά πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα ή απλώς το σταματώ τώρα».
Πάνω απ’ όλα, να θυμάστε ότι ακόμα και όταν τσακώνεστε, είστε ακόμα μαζί. Μπορεί να αισθάνεστε υποσυνείδητα ικανοποιητικό να τον απομακρύνετε κατά τη διάρκεια ενός καυγά, αλλά αν αυτό που θέλετε είναι μια δυνατή σχέση, θα πρέπει να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό.