5 τύποι μηνυμάτων για να ΜΗΝ στείλετε ποτέ στον σύντροφό σας!

5 τύποι μηνυμάτων για να ΜΗΝ στείλετε ποτέ στον σύντροφό σας!

Η επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε υγιούς σχέσης. Ωστόσο, δεν πρέπει να λέγονται όλα όσα μπορούν να ειπωθούν – ειδικά μέσω γραπτού μηνύματος. Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων δεν έχει τις αποχρώσεις τού τόνου της φωνής και της έκφρασης του προσώπου, γεγονός που καθιστά εύκολη την παρερμηνεία τους. Ακολουθούν πέντε τύποι μηνυμάτων που πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές προτού στείλετε για να διατηρήσετε την αρμονία και τον σεβασμό στη σχέση σας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι κάτι περισσότερο από την απλή ανταλλαγή πληροφοριών. Έχει να κάνει με την καλλιέργεια σεβασμού, κατανόησης και στοργής.

Θυμηθείτε, τα γραπτά μηνύματα είναι ένα εργαλείο για γρήγορη επικοινωνία,  διασκεδαστικές στιγμές και όχι για να χειριστείτε σημαντικά σημεία στη σχέση σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλύτερα να μιλήσετε, συνήθως είναι η πιο «υγιεινή» επιλογή και για τους δύο σας.

Οτιδήποτε κατά τη διάρκεια συναισθηματικής έξαρσης

Όταν τα συναισθήματα είναι σε έξαρση, είτε θυμός, απογοήτευση ή ακόμα και μεγάλη χαρά, είναι εύκολο να στείλεις μηνύματα που μπορεί να μετανιώσεις αργότερα.

Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων κατά τη διάρκεια μιας συναισθηματικής έξαρσης μπορεί να οδηγήσει σε κακές επικοινωνίες ή δηλώσεις που είναι πολύ ωμές ή βλαβερές.

Εάν αισθάνεστε φορτισμένοι για κάτι, είναι καλύτερα να περιμένετε μέχρι να μπορέσετε να συνομιλήσετε πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό επιτρέπει την άμεση επικοινωνία και διασφαλίζει ότι ο τόνος και οι προθέσεις σας είναι σαφείς.

Κριτική που δεν είναι εποικοδομητική

Η αποστολή κριτικών μηνυμάτων, ειδικά για ευαίσθητα θέματα όπως προσωπικές συνήθειες ή συμπεριφορές, μπορεί να κάνει τον σύντροφό σας να αισθανθεί επίθεση και να οδηγήσει σε αμυντικότητα και όχι σε παραγωγική αλλαγή.

Η κριτική σε γραπτό μήνυμα δεν επιτρέπει διάλογο και μπορεί να φαίνεται πιο σκληρή από ό,τι προβλεπόταν. Καταγράψτε σχόλια για μια συνομιλία, όπου θα μπορείτε να συζητήσετε και να αντιμετωπίσετε ζητήματα εποικοδομητικά και υποστηρικτικά.

Τελεσίγραφα

«Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε…» μπορεί να είναι απειλητικό και χειριστικό. Τα τελεσίγραφα σπρώχνουν τον σύντροφό σας σε μια γωνία και μπορεί να διαβρώσουν την εμπιστοσύνη και τη σύνδεση.

Δείτε Επίσης
Η φρικτή υπόθεση της Gisèle Pelicot στη Γαλλία «αφυπνίζει» τη ματιά μας στη λογοτεχνία και τις «ωραίες κοιμωμένες»

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται υπό πίεση δεν είναι πιθανό να οδηγήσουν σε πραγματική συμφωνία ή αλλαγή. Συζητήστε τους συμβιβασμούς και τις λύσεις ανοιχτά, αντί να τους απαιτήσετε υπό απειλή.

Υπερβολικές συγγνώμες

Η υπερβολική συγγνώμη, ειδικά για κάθε μικρό πράγμα, μπορεί να είναι κουραστική και μπορεί να μειώσει την αξία των λόγων σας. Αν και είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε πραγματικά λάθη και να ζητάτε ειλικρινή συγγνώμη, η υπερβολή, ειδικά μέσω μηνυμάτων, μπορεί να επιβαρύνει τον σύντροφό σας και να τον κάνει να αισθάνεται ότι χρειάζεται να σας καθησυχάζει συνεχώς.

Μηνύματα χωρισμού

Ο τερματισμός μιας σχέσης είναι σημαντικός και μπορεί να πληγώσει βαθιά. Αν το κάνετε αυτό μέσω γραπτού μηνύματος, δείχνει άτομο απρόσωπο, δειλό και με ασέβεια.

Εκτός αν οι περιστάσεις είναι εξαιρετικές, οι χωρισμοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτοπροσώπως ή τουλάχιστον μέσω τηλεφωνικής κλήσης. Αυτό δείχνει σεβασμό για τη σχέση και τον χρόνο που έχετε μοιραστεί μαζί.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.