7 «ευγενικά» πράγματα που λέτε σε ένα ραντεβού και είναι στην πραγματικότητα προσβλητικά

7 «ευγενικά» πράγματα που λέτε σε ένα ραντεβού και είναι στην πραγματικότητα προσβλητικά

Τις πρώτες φορές που συναντάμε κάποιον θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, πολύ συχνά, τα πράγματα που πιστεύουμε ότι είναι αρκετά ευγενικά ή αβλαβή είναι, μπορεί στην πραγματικότητα, να πατάνε… τον κάλο του άλλου! Αναρωτιέστε αν στέλνετε λάθος σήματα; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα επτά «ευγενικά» πράγματα που λέγονται στα ραντεβού, τα οποία στην πραγματικότητα είναι προσβλητικά.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

1. «Είσαι τόσο [όμορφη/όμορφος]—αναρωτιέμαι γιατί είσαι single»

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι δωρεάν να αναρωτιέστε φωναχτά γιατί κάποιος είναι ακόμα ελεύθερος παρά την προφανή ελκυστικότητά του, αλλά οι ειδικοί λένε ότι αυτό το είδος σχολίων καλό είναι να αποφεύγεται.

Αυτό είναι προβληματικό για δύο λόγους: Πρώτον, κάνει την εμφάνιση και τα σωματικά χαρακτηριστικά πρωταρχικά. Δεύτερον, το συμπέρασμα είναι ότι κάποιος αξίζει μόνο, αν είναι μέρος ενός ζευγαριού και τρίτον μοιάζει να αγνοεί ένα σωρό άλλες παραμέτρους.

2. «Τι είναι αυτό που σε ξεχωρίζει»;

Είναι φυσιολογικό να αξιολογείτε τις διάφορες ιδιότητες ανθρώπου που έχετε απέναντί σας και να προσπαθείτε να προσδιορίσετε αν θα κάνατε ένα καλό ζευγάρι.

Ωστόσο, το να ζητάς από το άτομο να κάνει μια υπόθεση για τον εαυτό του ως πιθανό σύντροφο, είναι άσκοπο και μάλλον ενοχλητικό. Ενώ υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ μίας επαγγελματικής συνέντευξης και ενός ραντεβού, φροντίστε να μην κάνετε το ραντεβού σας, συνέντευξη!

Το ίδιο ισχύει και για ατάκες του τύπου: «Πού βλέπεις τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;». Θα πρέπει να είστε σε θέση να εξακριβώσετε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων συναντήσεων, χωρίς να τίθενται λεκτικά.

3. «Ω, είσαι [τίτλος εργασίας]; Δεν θα το μάντευα»!

Όλοι κάνουμε εκτιμήσεις με βάση την εμφάνιση ή τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτές τις κρίσεις όταν είναι δυνατόν – και σίγουρα είναι σημαντικό να μην τις μοιραστείτε με το ραντεβού σας. Είναι προσβλητικό να υποθέσει κανείς ότι κάποιος δεν μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη δουλειά με βάση την εμφάνισή του ή τον τρόπο που ενεργεί.

4. «Θα φαίνεσαι υπέροχα αν π.χ. μάκραινες τα μαλλιά σου»

Μπορεί να νομίζετε ότι κάνετε κομπλιμέντα για την εμφάνιση ενός ατόμου λέγοντάς του ότι μια συγκεκριμένη εμφάνιση θα του ταίριαζε. Ωστόσο, το να κάνετε αυτόκλητες συστάσεις για την εμφάνιση του άλλου είναι προσβλητικό: Δείχνει ότι δεν σέβεστε το άτομο για αυτό που είναι και τις επιλογές που έχει κάνει.

5. «Χωρίς παρεξήγηση, αλλά [προσβλητική δήλωση]»

Η προσθήκη της έκφρασης «χωρίς παρεξήγηση» σε μια προσβλητική δήλωση δεν σας αφήνει να ξεφύγετε από το πώς κάνετε να νιώθει ο άλλος άνθρωπος.  Στην πραγματικότητα, η ίδια η ανάγκη χρήσης αυτής της φράσης θα πρέπει να σας προειδοποιεί, ότι η δήλωσή σας μπορεί να είναι εκτός ορίων

Ξεκινώντας με το «χωρίς παρεξήγηση», ξέρετε ότι αυτό που πρόκειται να πείτε θα είναι προσβλητικό, οπότε γιατί να το πείτε, ενώ υπάρχει πιθανότητα να πληγώσετε το άλλο άτομο;

Δείτε Επίσης
Η φρικτή υπόθεση της Gisèle Pelicot στη Γαλλία «αφυπνίζει» τη ματιά μας στη λογοτεχνία και τις «ωραίες κοιμωμένες»

6. «Είσαι κοντά με την οικογένειά σου»;

Αν και είναι σίγουρα φυσιολογικό να ρωτάτε για την οικογένεια του άλλου ανθρώπου, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ των ευγενικών και των επεμβατικών ερωτήσεων. Καλύτερα να αποφεύγετε υπερβολικά προσωπικές ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή ή την οικογένεια του άλλου, ειδικά εάν πρόκειται για πρώτο ραντεβού.

Δεν είναι η ώρα να θίξετε οικογενειακά διλήμματα ή να προσπαθήσετε να κάνετε κάποιον να ξεσκεπάσει την ψυχή του. Χαλαρώστε σιγά σιγά και αφήστε αυτές τις συζητήσεις σε κατοπινά ραντεβού.

Οι ειδικοί προσθέτουν ότι θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην προσέγγισή σας εάν βγαίνετε με κάποιον με παιδιά. Μην κάνετε πολλές ερωτήσεις για αυτά, καθώς πολλοί γονείς προτιμούν να αποκρύπτουν οποιαδήποτε πληροφορία για το παιδί τους μέχρι να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το ραντεβού τους.

7. «Ουάου, ωραίο αυτοκίνητο. Πρέπει να τον έχεις τον τρόπο σου»!

Μέσα από τα ρούχα, την εμφάνισή τους ή το αυτοκίνητο που οδηγούν, η νέα σας γνωριμία μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία για το εισόδημα ή τα οικονομικά του. Ωστόσο, ο σχολιασμός ενδείξεων πλούτου  -ή έλλειψής του- είναι πολύ λανθασμένος σε ένα ραντεβού.

Το να ρωτάς ή να σχολιάζεις για το εισόδημα ή το αυτοκίνητο που έχει ο άλλος είναι εκτός ορίων. Σημειώστε ότι είναι επίσης αγενές να τονίζετε τα οικονομικά σας σε ένα ερωτικό ραντεβού. Ενώ τα οικονομικά είναι σημαντικά, μεταδίδετε ότι πιστεύετε ότι η αξία κάποιου είναι ισοδύναμη με τον τραπεζικό του λογαριασμό.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.