7 μύθοι για την ανδρική σεξουαλικότητα που δεν πρέπει να πιστεύετε!

7 μύθοι για την ανδρική σεξουαλικότητα που δεν πρέπει να πιστεύετε!

Όταν μαθαίνουμε για το σεξ και τη σεξουαλικότητα καθώς μεγαλώνουμε, είναι πολύ πιθανό τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες να έχουν ακούσει διάφορους μύθους για τη σεξουαλικότητα. Στην περίπτωση των ανδρών, η απαίτηση να είναι πάντα έτοιμοι για σεξ και οι αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους μύθους για την ανδρική σεξουαλικότητα. Θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από αυτούς τους μύθους και θα τους καταρρίψουμε!

Επιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου

Η σεξουαλικότητα περιβάλλεται από ταμπού που επιβεβαιώνονται ξανά στο κοινωνικό φαντασιακό, δημιουργώντας αναστολές στη σεξουαλική πράξη. Το μέγεθος του πέους, οι χρόνοι εκσπερμάτωσης και η στυτική δυσλειτουργία είναι μερικά από τα κεντρικά ζητήματα.

Ποιοι είναι οι μύθοι για τη σεξουαλικότητα;

Το βιολογικό φύλο, το φύλο και η σεξουαλικότητα είναι θέματα που περιβάλλονται από ταμπού. Είναι σύνηθες να συγχέονται πληροφορίες και μύθοι. Αυτό είναι ένα κεντρικό ζήτημα στην ανάπτυξη και τη διαμόρφωση ταυτότητας των ανθρώπων, επομένως η επιρροή αυτών των ψευδών πεποιθήσεων μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής.

Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί, σε γενικές γραμμές, ότι το βιολογικό φύλο σχετίζεται με το σώμα, τα αναπαραγωγικά όργανα και τα χρωμοσώματα που έχουν εκχωρηθεί κατά τη γέννηση. Από την άλλη πλευρά, το δυαδικό φύλο –δηλαδή η ταυτότητα αρσενικού και θηλυκού– είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα που θέτει προσδοκίες στους ανθρώπους ως προς το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται.

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι πολλοί μύθοι για τη σεξουαλικότητα, διαμορφώνοντας στερεότυπα που, στην περίπτωση των ανδρών, συνδέονται με τη δύναμη και το θάρρος. Για παράδειγμα, ο άνδρας που δεν είναι πάντα έτοιμος για σεξ είναι «κακός άντρας», ενώ ένα πέος που είναι μόλις κάτω από το μέσο όρο είναι ανεπαρκές. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Μην πιστεύετε αυτούς τους 7 μύθους για την ανδρική σεξουαλικότητα

Ενώ υπάρχουν ψυχολογικά ή σωματικά ζητήματα που ένας σεξολόγος πρέπει να αντιμετωπίσει και να προσπαθήσει να επιλύσει, άλλα ζητήματα αποτελούν μέρος των πολιτισμικών δομών. Οι μύθοι μπορούν να ασκήσουν πίεση και να εμποδίσουν την απόλαυση της σεξουαλικότητάς μας. Επομένως, είναι καλή ιδέα να είστε εξοικειωμένοι με αυτά και να τα γνωρίζετε για να μην τα πιστεύετε.

1. Η στυτική δυσλειτουργία εμφανίζεται μόνο σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

Αυτό το ζήτημα, που συχνά συνδέεται με άτομα άνω των 50 ετών, μπορεί επίσης να ανταποκρίνεται σε ψυχολογικούς παράγοντες. Στην πραγματικότητα, είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι νέοι άνδρες εμφανίζουν στυτική δυσλειτουργία.

Το άγχος και η πίεση κατά τη σεξουαλική επαφή, η έλλειψη συναισθηματικής σύνδεσης και η κατανάλωση αλκοόλ είναι συνήθεις λόγοι για τη στυτική δυσλειτουργία σε άτομα κάτω των 30 ετών.

2. Η στύση ανταποκρίνεται πάντα στη διέγερση

Μια άλλη ευρέως διαδεδομένη ψευδής πεποίθηση είναι ότι οι στύσεις συνδέονται μόνο με τη σεξουαλική διέγερση. Ωστόσο, υπάρχουν νευροαγγειακές διεργασίες που δημιουργούν ερεθίσματα και αντανακλαστικά που προκαλούν στύση. Ένα από τα πιο κοινά εμφανίζεται κατά τη διέγερση. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη αιτία.

3. Το μέγεθος μετράει

Ίσως ο πιο δημοφιλής μύθος για την ανδρική σεξουαλικότητα είναι το μέγεθος του πέους. Η απαίτηση ενός συγκεκριμένου μεγέθους παράγει συμπλέγματα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αυτοεκτίμηση και τη σεξουαλική απόδοση. Ωστόσο, τόσο βιολογικά όσο και ψυχολογικά, η σεξουαλική ευχαρίστηση δεν εξαρτάται από το μέγεθος του πέους ενός άνδρα.

Τα πιο ευαίσθητα σημεία του κόλπου βρίσκονται στο εξωτερικό τρίτο – επομένως, δεν απαιτούν μεγάλο βάθος για να επιτευχθεί. Επιπλέον, η δημιουργία σύνδεσης και κατανόησης με το άλλο άτομο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης παίζει επίσης ρόλο στην αίσθηση της ευχαρίστησης.

Οι επαγγελματίες επιβεβαιώνουν ότι το μέσο μέγεθος του πέους κυμαίνεται μεταξύ 14 και 16 εκατοστών σε στύση. Στην πραγματικότητα, ένα μέγεθος μεγαλύτερο από 20 εκατοστά είναι πιθανό να προκαλέσει δυσφορία παρά μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

4. Οι άντρες πρέπει να είναι πάντα πρόθυμοι να κάνουν σεξ

Εάν μια γυναίκα έχει σεξουαλική επιθυμία και ένας άντρας όχι, ένας κοινός μύθος υποδηλώνει ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα. Η απόλυτη προθυμία είναι μέρος της ανδρικής ταυτότητας, που συνδέεται με την αρρενωπότητα και τη δύναμη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας άντρας μπορεί να μην αισθάνεται καμία επιθυμία να κάνει σεξ.

Κάποια είναι απλώς έλλειψη ενδιαφέροντος, ενώ άλλα οφείλονται σε ψυχολογικούς παράγοντες. Ακόμη και ορισμένα φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν βιολογικοί λόγοι που να καθορίζουν μεγαλύτερη επιθυμία στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες.

5. Ο αυνανισμός προκαλεί υπογονιμότητα

Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι ο αυνανισμός δεν έχει αρνητικές σωματικές ή ψυχολογικές επιπτώσεις. Αντίθετα, είναι μια υγιής πρακτική αυτογνωσίας και ικανοποίησης.

Δείτε Επίσης
Πώς να ξεπεράσετε έναν χωρισμό, σύμφωνα με το ζώδιό σας

Ναι, είναι πιθανό ο αυνανισμός πριν από το σεξ να επηρεάσει την απόδοση. Αυτό έχει να κάνει με την αντοχή, έναν χρόνο αναμονής που έχουν οι άνδρες μεταξύ των εκσπερματώσεων. Ωστόσο, στους νέους, είναι μια μικρή περίοδος, η οποία ποικίλλει ανάλογα με τη γενική υγεία και τη φυσική κατάσταση.

6. Η εκσπερμάτιση είναι η μόνη περίπτωση ευχαρίστησης

Είναι σαφές ότι η εκσπερμάτιση είναι ένα από τα πιο ευχάριστα αποτελέσματα του σεξ. Ωστόσο, δεν καθορίζει την ποιότητα της συνολικής πράξης τής σεξουαλικής επαφής.

Είναι πιθανό να υπάρχει μια ευχάριστη σεξουαλική σχέση χωρίς καν να φτάσετε σε οργασμό ή εκσπερμάτιση. Από την άλλη πλευρά, η αρρενωπότητα συχνά συνδέεται με την ποσότητα του σπέρματος. Αυτός είναι ένας μύθος που διαδίδεται ευρέως από την πορνογραφία.

7. Οι άνδρες δεν έχουν σημείο G

Το σημείο G συνδέεται συνήθως με τον κόλπο. Ωστόσο, στους άνδρες, υπάρχει επίσης μια παρόμοια περιοχή υπερδιέγερσης και βρίσκεται κοντά στον αδένα του προστάτη.

Είναι προσβάσιμο μόνο μέσω του πρωκτού, πράγμα που σημαίνει για πολλούς άνδρες να διαλύσουν τον μύθο που συνδέει το πρωκτικό σεξ μόνο με την ομοφυλοφιλία. Στην πραγματικότητα, είναι κάτι που μπορεί να εξερευνηθεί ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Συμπέρασμα

Ήρθε η ώρα να ανατραπούν αυτοί οι μύθοι για την ανδρική σεξουαλικότητα. Οι ψευδείς πεποιθήσεις που περιγράφονται παραπάνω – μαζί με πολλές άλλες που κυκλοφορούν στη συλλογική φαντασία – δεν έχουν καμία επιστημονική υποστήριξη.

Επομένως, είναι σημαντικό να τα απομυθοποιήσουμε και να αποτρέψουμε τη μετάδοσή τους στις μελλοντικές γενιές. Η πληροφόρηση μας επιτρέπει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να απολαύσουμε μια σχέση στο έπακρο και να διαμορφώσουμε την ταυτότητά μας χωρίς την επιρροή στερεοτύπων και μύθων.

© 2013-2025 womanidol.com. All Rights Reserved.