Αντιμετωπίστε το ραντεβού… σαν επαγγελματική συνέντευξη!

Αντιμετωπίστε το ραντεβού... σαν επαγγελματική συνέντευξη!

Aυτά τα δύο δεν είναι και τόσο μακριά όσο νομίζαμε! Θέλετε να μάθετε 7 λόγους για να προσεγγίσετε το ταίρι σας, όπως θα προσέγγιζε ένας εργοδότης τον υποψήφιο εργαζόμενο;

επιμέλεια: Δέσποινα Αρκουλάκη

Ίσως σας φαίνεται αστείο με την πρώτη ματιά αλλά, άμα το σκεφτείτε καλύτερα, θα καταλάβετε πως δεν είναι λίγες οι ομοιότητες ανάμεσα στα κριτήρια για τον υποψήφιο εργαζόμενο και το υποψήφιο ταίρι… Δεν είναι μόνο ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει κάποιο άγχος αλλά και κάποια αμηχανία… Είναι ότι υπάρχει η αναζήτηση για τον κατάλληλο!

Μήπως λοιπόν, να «αντιγράψουμε» κάποιες από τις τακτικές ενός εργοδότη όταν παίρνει συνέντευξη από τον υποψήφιο για μία θέση εργασίας και τις εφαρμόσουμε στο πρώτο μας ραντεβού με το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει; Σύμφωνα με τον κλινικό ψυχολόγο Dr. Seth Meyers, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πετύχει ένα ραντεβού είναι να το αντιμετωπίσετε σαν μια συνέντευξη… συλλογής πληροφοριών!

Σας παραθέτουμε τα 7 σημεία που πρέπει να έχετε κατά νου όσο ψάχνετε για τον full time εραστή…

1. Έρευνα για τις εμπειρίες του ερωτικού παρελθόντος

Όπως ένας εργοδότης θέλει να μάθει με πόσες εταιρίες  έχει συνεργαστεί στο παρελθόν ο υποψήφιος, πόσο καιρό έμεινε και για ποιο λόγο αποχώρησε, έτσι αντίστοιχα θέλει κάποιος να μάθει για το παρελθόν των σχέσεων του υποψήφιου εραστή. Μην διστάσετε λοιπόν να κάνετε αυτή την ερώτηση.

2. Αναγνωρίστε τα δυνατά και τα αδύνατα στοιχεία της «σχέσης»!

Κανένας εργοδότης δεν θέλει να προσλάβει κάποιον που το μόνο που δείχνει είναι αδυναμία. Όπως υπάρχει η «χημεία» στον έρωτα έτσι υπάρχει και στο εργασιακό περιβάλλον. Το βασικό σε όλες τις σχέσεις, επαγγελματικές ή ερωτικές είναι να σου ενισχύει ο άνθρωπος απέναντι σου τα δυνατά σου σημεία αλλά να σου καλύπτει και τις αδυναμίες σου. Αυτό σημαίνει άλλωστε και η πολύ όμορφη πρόταση: «Με συμπληρώνεις!». Αυτό δεν είναι απαραίτητο φυσικά να το καταλάβετε και από το πρώτο ραντεβού, αλλά σίγουρα θα έχετε πάρει μια γεύση.

3. Λάβετε υπόψη σας το εκπαιδευτικό υπόβαθρο

Το επίπεδο εκπαίδευσης είναι ένα από τα βασικότερα κριτήρια που παρατηρεί ένας εργοδότης για να προσλάβει τον ενδιαφερόμενο. Ο λόγος είναι φυσικά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει βάση των γνώσεών του στη δουλειά αλλά και για να μπορέσει να επικοινωνήσει καταλλήλως με τους υπόλοιπους εργαζομένους που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με αυτόν. Έτσι και σε μια σχέση όταν υπάρχει μεγάλη απόκλιση στο μορφωτικό επίπεδο μεταξύ δύο ατόμων θα υπάρξει σίγουρα θέμα με την επικοινωνία τους καθώς θα έχουν διαφορετικές παραμέτρους. Άλλος λόγος που ίσως τους δημιουργήσει χάσμα είναι και τα διαφορετικά εισοδήματά τους, καθώς εκείνος που θα κατέχει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό θα αμείβεται κάπως παραπάνω. Για τυχόν παρεξηγήσεις σχετικά με την επικοινωνία, μορφωμένος άνθρωπος δεν θεωρείται απαραίτητα αυτός που έχει στην κατοχή του κάποιο πτυχίο διότι η μόρφωση είναι κάτι ενδότερο.

Δείτε Επίσης
7 διαφορετικά καλοκαιρινά ραντεβού!

4. Φροντίστε να μάθετε αν έχετε κοινούς στόχους σχετικά με τη σχέση σας

Πριν ξεκινήσετε μια συνεργασία ή μια σχέση, καλό θα ήταν να μάθετε αν έχετε κοινούς στόχους για το μέλλον, την ίδια φιλοσοφία για τη ζωή αλλά και κοινό τρόπο που προσεγγίζετε τα πράγματα. Τα αντίθετα ΔΕΝ έλκονται και πόσο μάλλον όταν ο ένας θέλει απλά να περάσει καλά και ο άλλος έχει βλέψεις για γάμο. Είναι από τα κυριότερα θέματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Πόσο πιο ωμά να το θέσουμε;

5. Μην βγάζετε την εικόνα του «απελπισμένου»

Η ανεργία είναι άσχημο πράγμα, τόσο άσχημο που μπορεί να σας οδηγήσει στα όρια της τρέλας και της απελπισίας. Έτσι ακριβώς μπορεί να επιδράσει και στην προσωπικότητά σας η ερωτική μοναξιά… με αποτέλεσμα να αισθάνεστε μόνοι και να λέτε ναι σε ό,τι σας προκύψει για να μην αισθάνεστε άλλο ασήμαντοι και ευάλωτοι. Πόσες ομοιότητες ε; Το θέμα όμως είναι ότι ούτε ένας εργοδότης, ούτε και το ραντεβού σας θα ήθελαν να δουν την απελπισία σε κάθε της έκφανση. Για αυτό χαλαρές κινήσεις, αποφασιστικές, γεμάτες αυτοπεποίθηση! Έτσι, μόνο κερδισμένοι θα βγείτε!

6. Να είστε ευέλικτοι, χωρίς όμως να το παρακάνετε με τους συμβιβασμούς

Τι αντέχετε αλλά και τι δεν αντέχετε να ζήσετε χωρίς αυτό;
Αυτή η ερώτηση γίνεται και στις δύο περιπτώσεις. Μπορείτε να αντεπεξέλθετε σε μια δουλειά που σας προσφέρει τα πάντα αλλά σας αφαιρεί αρκετό χρόνο από την προσωπική σας ζωή; Μπορείτε αντιστοίχως να ζήσετε με έναν άνθρωπο που πληροί όλα τα κριτήρια του «τέλειου» αλλά να λείπει κάθε μήνα για επαγγελματικό ταξίδι; Μπορείτε να το αντέξετε αυτό; Όλα είναι θέμα επιλογών αλλά, αν δεν είστε διατεθειμένοι να το περάσετε αυτό, μπορείτε χωρίς δεύτερη σκέψη να πείτε «Ο επόμενος!»

7. Μην προσποιήστε ότι είστε κάτι άλλο από αυτό που είστε!

Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες συμβουλές όταν πρόκειται για δουλειά και για σχέση. Όταν είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας και για αυτό το οποίο ψάχνετε θα το έχετε πιο γρήγορα τελικά. Εν αντιθέσει με το να προσποιήστε ότι είστε κάποιος άλλος απομακρύνεστε από τον στόχο σας και αργά ή γρήγορα θα φανερωθείτε διότι δεν μπορείτε να παίζετε θέατρο για πάντα. Άλλωστε, δεν υπάρχει και λόγος, διότι αυτό είναι το νόημα: να βρείτε αυτόν που αποδέχεται και αγαπάει την προσωπικότητά σας για αυτό που είναι.

© 2013-2025 womanidol.com. All Rights Reserved.