Οι 10 πιο εκπληκτικές στατιστικές τής σεξουαλικής ζωής
Είτε πρόκειται για το μέγεθος του πέους, τον κίνδυνο από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ή τον αριθμό των συντρόφων, είναι καλό να γνωρίζετε τους αριθμούς! Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία για να δείτε αν είστε μέσα ή όχι στις ανάλογες μελέτες.
Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου
Έχετε μολυνθεί;
Τουλάχιστον το 50% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών θα έχουν λοίμωξη από τον HPV των γεννητικών οργάνων κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ο HPV, ή ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, έρχεται σε μορφές χαμηλού και υψηλού κινδύνου.
Ο HPV χαμηλού κινδύνου μπορεί να προκαλέσει κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και ο υψηλός κίνδυνος μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και άλλους καρκίνους. Στο 90% των περιπτώσεων, το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού θα καταπολεμήσει την ασθένεια μέσα σε δύο χρόνια.
Πήρατε άδεια μητρότητας;
Τα δύο τρίτα των γυναικών που απέκτησαν το πρώτο τους μωρό μεταξύ 2001 και 2003 εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και το 80% αυτών των γυναικών εργάστηκαν εντός του τελευταίου μήνα ή λιγότερο από τον τοκετό.
Συγκρίνετε αυτά τα στοιχεία με την περίοδο μεταξύ 1961 και 1965, όταν το 44% γυναικών εργάζονταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους (35% εργάζονταν έναν μήνα ή λιγότερο πριν από τον τοκετό) και δείτε ότι μάλλον πηγαίνουμε… προς το χειρότερο.
Πόσους σεξουαλικούς συντρόφους είχατε;
Ποιος είναι ο αριθμός σου; Σύμφωνα με έρευνα ενηλίκων ηλικίας 20 έως 59 ετών, οι γυναίκες έχουν κατά μέσο όρο τέσσερις σεξουαλικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους και οι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο επτά.
Έχετε «φίλους με οφέλη»;
Τα δύο τρίτα των φοιτητών έχουν σχέση «φίλοι με οφέλη», αναφέροντας την έλλειψη δέσμευσης που απαιτείται ως το κύριο πλεονέκτημα σε μια τέτοια κατάσταση.
Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που έκαναν σεξ με έναν φίλο είπαν ότι είχαν εμπλακεί σε όλες τις μορφές σεξ. Το 22,7% είπε ότι είχε μόνο σεξουαλική επαφή, ενώ το 8% είπε ότι έκανε όλα τα άλλα εκτός από ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.
Πηγή: Wayne State University και Michigan State University
Φτάνετε σε οργασμό κάθε φορά;
Ενώ το 75% των ανδρών φτάνουν πάντα σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, μόνο το 29% των γυναικών αναφέρει το ίδιο. Επιπλέον, οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να κορυφώσουν μέσω της κολπικής επαφής, χρειάζονται και διέγερση της κλειτορίδας.
Πηγή: National Health and Social Life Survey
Έχετε έναν άνετο καναπέ;
Περίπου ένας στους 10 παντρεμένους ενήλικες – δηλαδή περίπου το 12% – λέει ότι συνήθως κοιμάται μόνος.
Πηγή: National Sleep Foundation
Πότε κάνατε πρώτη φορά σεξ;
Ο μέσος άνδρας χάνει την παρθενία του σε ηλικία 16,9 ετών. Τα κορίτσια κατά μέσο όρο είναι ελαφρώς μεγαλύτερα, στα 17,4 έτη. Και μια νέα μελέτη δείχνει ότι η γενετική μπορεί να είναι ένας παράγοντας: κληρονομικά γνωρίσματα, όπως η παρορμητικότητα, μπορούν να κάνουν ένα άτομο περισσότερο ή λιγότερο πρόθυμο να κάνει σεξ σε μικρότερη ηλικία.
Πηγές: Kinsey Institute; Κρατικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια
Χρειάζεστε βοήθεια;
Περίπου το 5% των ανδρών 40 ετών και μεταξύ 15-25% των ανδρών 65 ετών εμφανίζουν στυτική δυσλειτουργία.
Πηγή: National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases
Έχει σημασία το μέγεθος;
Χαλαρώστε, παιδιά. Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να προβάλουν αυτές οι ταινίες, και τα πορνογραφικά site, το μέσο πέος σε στύση έχει μήκος 13-17 εκατοστά και περίμετρο στη βάση του μεταξύ 10 και 12,5 εκατοστά.
Πηγή: Ινστιτούτο Kinsey
Γιατί το κάνετε;
Φυσικά, υπάρχει το προφανές. Αλλά υπάρχει επίσης ένα επιχείρημα για τη βιολογική ορμή των ανδρών να διαιωνίσουν τα γονίδιά τους: Μια Ρωσίδα του 18ου αιώνα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη γέννηση των περισσότερων παιδιών: 69, τα οποία είχε κατά τη διάρκεια 27 εγκυμοσύνων που περιελάμβαναν δεκαέξι ζευγάρια διδύμων, επτά σετ τρίδυμων και τεσσάρων σετ τετράδυμων!
Αλλά την ξεπερνά ο άνδρας κάτοχος ρεκόρ για τα περισσότερα παιδιά, ένας Μαροκινός αυτοκράτορας που, σύμφωνα με το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, είχε «τουλάχιστον 342 κόρες και 525 γιους, και μέχρι το 1721, φημιζόταν ότι είχε 700 άντρες απογόνους».
Πηγή: «Why Evolution Is True» (Viking, 2009), του Jerry Coyne.