Τι λέει ο τρόπος που τσακώνεστε για τη σχέση σας

Τι λέει ο τρόπος που τσακώνεστε για τη σχέση σας

Είστε το ζευγάρι που δεν τους νοιάζει αν τους ακούει όλη η γειτονιά, ή είστε από αυτούς που τσακώνονται σιωπηλά με σφιγμένα δόντια; Ο τρόπος που τσακώνεστε με τον σύντροφό σας μπορεί να αποκαλύψει για τη σχέση σας πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζετε. Ας δούμε ποιοι είναι οι πέντε βασικοί τύποι και τι μπορείτε να κάνετε…

Από τη Σοφία Κροκιδά

Τα ζευγάρια με τον καιρό αναπτύσσουν έναν συγκεκριμένο τρόπο που τσακώνονται, το οποίο αντιπροσωπεύει το ποιοι είναι και ως μεμονωμένα άτομα και μέσα στη σχέση τους. Ξεχωρίσαμε 5 τύπους τσακωμού μεταξύ ζευγαριών.

1. Είστε και οι δύο παθητικά επιθετικοί

Εσείς οι δύο δεν τσακώνεστε, αλλά εάν ήταν και κάποιος άλλος στο ίδιο δωμάτιο, σίγουρα θα καταλάβαινε την ένταση μεταξύ σας. Όταν είναι εμφανές ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεταξύ σας αλλά κανείς σας δεν θέλει να το κατονομάσει, δύο είναι τα τινά: είτε δεν νιώθετε άνετα να εκφράσετε τις ανησυχίες σας στο ταίρι σας, είτε φοβάστε τις συνέπειες. Τίποτα από τα δύο δεν είναι υγιές. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί δεν μπορείτε να έχετε αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ σας. Η σχέση σας δεν είναι ανοιχτή και ειλικρινής εάν καταπιέζετε τα συναισθήματά σας για να μην ταράξετε τα νερά.

Τι να κάνετε: Προσπαθήστε να συζητάτε το θέμα που σας απασχολεί τη στιγμή που συμβαίνει. Καθησυχάστε τον σύντροφό σας και δείξτε του ότι σας ενδιαφέρει και η δική του πλευρά.

2. Οι τσακωμοί σας είναι εκρηκτικοί

Σχεδόν σίγουρα κάνετε τέλειο σεξ και η σχέση σας είναι γεμάτη πάθος και εκπλήξεις. Αλλά κάποιες φορές το πάθος μπορεί να μετατραπεί σε οργή, και να κάνει τις διαφωνίες σας να σας εξαντλούν συναισθηματικά. Και ενώ αγαπιέστε πολύ, η σχέση σας μοιάζει με τρενάκι σε λούνα παρκ, αφού ποτέ δεν ξέρετε πως θα αντιδράσετε και οι δύο ανά πάσα στιγμή. Η παραπάνω περιγραφή είναι χαρακτηριστικό πολλών βίαιων σχέσεων, αλλά ακόμα και στον μικρότερο βαθμό τους είναι τοξικές.

Τι να κάνετε: Αυτό το είδος τσακωμών μπορεί να εξελιχθεί άσχημα πολύ γρήγορα, γιατί και οι δύο πλευρές έχουν την ίδια ένταση. Για αυτό, προσπαθήστε να σταματήσετε τους εαυτούς σας πριν να είναι πολύ αργά, και προσπαθήστε να ηρεμήσετε ο ένας τον άλλο. Μια βαθιά ανάσα πριν ξεκινήσετε έναν τσακωμό βοηθάει πάντα να σκεφτείτε πιο καθαρά.

3. Ο ένας από εσάς δεν θέλει να ακούσει

Είναι πρόβλημα εάν ο ένας θέλει να συζητήσει ένα πρόβλημα κατευθείαν ενώ ο άλλος αρνείται να το αντιμετωπίσει. Αυτό το είδος ζευγαριού συνήθως “κυνηγιέται” για να κουβεντιάσει κάποιο θέμα, και η σχέση τους κρύβει αρκετά προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Συνήθως σημαίνει ότι ο ένας από τους δύο γίνεται πολύ επιθετικός ή δεν χειρίζεται τις καταστάσεις με τρόπο που να κάνει τον σύντροφό του πρόθυμο να ασχοληθεί. Τα πράγματα σε τέτοιες σχέσεις είναι μονόπλευρα, ο ένας παίρνει όλες τις αποφάσεις ενώ ο άλλος δεν συμμετέχει σχεδόν καθόλου.

Τι να κάνετε: Σιγουρευτείτε ότι ο τρόπος σας δεν είναι επιθετικός. Ζητήστε πέντε λεπτά από τον χρόνο του- γίνεται συγκεκριμένη για να τον βοηθήσετε να μην θέλει να αποφύγει την κουβέντα. Κάντε επίσης μια κουβέντα σχετικά με το γιατί ο σύντροφός σας αποφεύγει να μιλάει για τα προβλήματά σας.

Δείτε Επίσης
5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ όταν έχετε έναν τσακωμό

4. Δεν τσακώνεστε ποτέ

Ακόμα και το να είστε συνεχώς χαρούμενοι και ξέγνοιαστοι στη σχέση σας είναι πρόβλημα. Εάν ένα ζευγάρι συμφωνεί σε όλα, σπάνια είναι επειδή ταιριάζουν απόλυτα. Το πιο πιθανό είναι ότι η μία πλευρά δεν είναι τόσο εκφραστική με τα προβλήματα και τις ανησυχίες της, όσο μικρά και να είναι. Μπορεί πράγματι η σχέση σας να είναι τόσο καλή, ώστε να μην νιώθετε ότι πρέπει να την ταράξετε, αλλά αυτό μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Τι να κάνετε: Σκεφθείτε τη σχέση σας και αναρωτηθείτε εάν συμφωνείτε σε όλα μόνο και μόνο για να μην διαφωνήσετε. Δεν είναι κακό να έχετε διαφορετικές απόψεις.

5. Οι τσακωμοί σας είναι πολιτισμένοι και καταλήγουν κάπου

Έχετε μια υγιή σχέση και δεν φοβάστε να εκφράζετε τις ανησυχίες σας, όταν αυτές προκύπτουν. Είστε δεκτικοί μεταξύ σας και σέβεστε ο ένας τη γνώμη του άλλου ακόμα και αν δεν συμφωνείτε. Υπάρχει κατανόηση και ισορροπία γιατί και οι δύο θέλετε το καλύτερο για τη σχέση σας.

Τι να κάνετε: Φαίνεται πως έχετε μια αρκετά σταθερή σχέση. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και μην ξεχνάτε να εκφράζετε τις σκέψεις σας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.