Μπαίνετε σε ένα πάρτι μόνοι; Δοκιμάστε αυτό!
Το να κάνεις γνωριμίες ως ενήλικας είναι δύσκολο. Πέρασαν οι μέρες που μπορείς να συναντήσεις ένα τυχαίο παιδάκι στην παιδική χαρά και να πεις: «Θέλεις να γίνουμε φίλοι;» και να πυροδοτήσει μια δια βίου φιλία σε δευτερόλεπτα. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να κάνετε συνειδητά κάποιες κινήσεις κοινωνικοποίησης, ώστε να αισθάνεστε πιο άνετα. Ένα κόλπο για να σας βοηθήσει να κάνετε γνωριμίες όταν μπαίνετε σόλο σε ένα πάρτι ή άλλη εκδήλωση.
Υπέροχα νέα: Σε ένα πρόσφατο άρθρο της, η κορυφαία μελετητής τής ευτυχίας και συγγραφέας των μπεστ σέλερ των New York Times, Γκρέτσεν Ρούμπιν, μοιράζεται μια συμβουλή που θα θέλετε να έχετε στη διάθεσή σας, ειδικά αν πρόκειται να πάτε σόλο σε μια κοινωνική εκδήλωση σύντομα.
Μπαίνετε σε ένα πάρτι μόνος;
Ας υποθέσουμε ότι συμμετέχετε σε ένα πάρτι και εμφανίζεστε πολύ πριν φτάσουν οι φίλοι σας, μια εκδήλωση εργασίας χωρίς τους συναδέλφους σας κ.λπ. Το πιθανότερο είναι ότι θα νιώσετε λίγο πιο νευρικοί για τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Στην πραγματικότητα, μπορεί να μην ξέρετε καν από πού να ξεκινήσετε.
Ευτυχώς, η Rubin έχει μερικές συμβουλές: «Αν δεν γνωρίζετε κανέναν, ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε είναι να σχολιάσετε μια κοινή αισθητηριακή εμπειρία», λέει. «Αυτό είναι κάτι που μοιράζεστε και οι δύο αυτή τη στιγμή».
Σύμφωνα με την Rubin, αυτή η τεχνική λειτουργεί επειδή το άλλο άτομο έχει ήδη ένα σημείο σύνδεσης μαζί σας. «Θα σας δέσει με τη στιγμή μαζί», προσθέτει.
Παρακάτω, μερικά παραδείγματα από τη Rubin για να ξεκινήσετε:
«Μου αρέσει αυτό το τραγούδι, αλλά δεν ξέρω το όνομα. Εσύ;”
«Αυτά τα ορεκτικά φαίνονται πολύ καλά. Έχετε δοκιμάσει τίποτα; Τι να δοκιμάσω;
«Τι όμορφη σύνθεση λουλουδιών! Μυρίζω τις πασχαλιές από εδώ».
Μια λέξη σοφίας: Κάντε ό,τι μπορείτε για να σχολιάσετε κάτι θετικό, αντί να επικρίνετε το περιβάλλον σας ή άλλα άτομα στο δωμάτιο. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα μπορούσε να είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο σύντροφος αυτού του ατόμου εκεί κ.λπ.
Συμπερασματικά
Το να κάνεις φίλους ως ενήλικας μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά όταν παρακολουθείς μόνος σου κοινωνικές εκδηλώσεις. Για να κάνετε την ανάμειξη λίγο πιο εύκολη, πλησιάστε κάποιον στο δωμάτιο με ένα θέμα σχετικά με το κοινό σας περιβάλλον ή τις εμπειρίες σας.
Έχοντας κατά νου αυτή τη συμβουλή, πιθανότατα θα ηρεμήσετε τα κοινωνικά σας άγχη και θα εμπνέεστε να κάνετε πιο ποιοτικές συνδέσεις.